Tarih: 10.02.2022 08:54

İLİMİZDE BİR İLK, TDF DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI İLİMİZDE DÜZENLENİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu (TDF) ta­ra­fın­dan bu yıl 16'ncısı dü­zen­le­necek olan Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı 10-13 Şubat ta­rih­le­ri ara­sın­da Rize'nin İkiz­de­re İlçesi'ne bağlı Cimil Kö­yü-Kaç­kar Dağ­la­rı'nda ya­pı­la­cak.

Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de ilk kez Rize -İkiz­de­re'de ya­pı­la­cak şam­pi­yo­na 10-13 Şubat gün­le­rin­de İkiz­de­re-Ci­mil kö­yün­de ya­pı­la­cak. Daha önce Er­zin­can Ergan ve Kay­se­ri Er­ci­yes Dağ­la­rı'nda dü­zen­le­nen ulus­la­ra­ra­sı tur­nu­va­lar ile bu böl­ge­le­ri ak­re­di­te et­ti­re­rek ulus­la­ra­ra­sı ya­rış­ma­la­ra ka­pı­la­rı­nı açan TDF'nin bu yılki he­de­fi Rize'yi ulu­sal ya­rış­ma­lar­da ak­re­di­te et­tir­mek. Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu doğa tu­riz­mi po­tan­si­ye­li açı­sın­dan dün­ya­nın sa­yı­lı böl­ge­le­rin­den biri olan Rize'de ilk defa Dağ Kayak Şam­pi­yo­na­sı dü­zen­le­ye­rek, başta Rize'de ya­şa­yan­lar olmak üzere tüm Tür­ki­ye'nin ve dün­ya­nın il­gi­si­ni böl­ge­ye çek­me­yi he­def­li­yor.
Kış ay­la­rın­da da spor var
Yerel Or­ga­ni­zas­yon Ko­mi­te Baş­ka­nı Orhan Karal, özel­lik­le Kaç­kar­lar Dağ­la­rı'nda bu­lu­nan köy ev­le­ri­nin kış ay­la­rın­da bo­şal­dı­ğı­na dik­kat çe­ker­ken, kayak tu­riz­mi sa­ye­sin­de kışın kul­la­nıl­ma­yan bu köy­le­rin tek­rar ya­şa­na­bi­lir ol­ma­sı­na katkı sağ­la­ya­cak­la­rı­nın al­tı­nı çi­zi­yor. Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı sa­ye­sin­de böl­ge­ye yerli ve ya­ban­cı tu­rist çe­ke­rek böl­ge­nin sos­yo-eko­no­mik ola­rak güç­le­ne­ce­ği­ni, genç­le­re yeni iş im­kan­la­rı sağ­la­na­ca­ğı­nı ak­ta­ran Karal böy­le­ce yerli hal­kın köye dö­nü­şü­nün de des­tek­le­ne­ce­ği­ni ve yerel kül­tü­rün son­ra­ki ne­sil­le­re ak­ta­rıl­ma­sı­na kat­kı­da bu­lu­na­cak­la­rı­nı söy­lü­yor. İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz Şam­pi­yo­na hak­kın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da 'böl­ge­miz­de ilk kez Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu­nun fa­ali­ye­ti ya­pı­la­cak. İlçe ola­rak umut­lu­yuz. Rize'mizde 4 mev­sim tu­rizm ya­pı­la­bi­lir, bu ba­kım­dan İkiz­de­re Va­di­si Kış Spor­la­rı­nın en büyük ayağı ola­bi­lir. Ta­nı­tım ve ge­rek­li te­sis­ler çok önem­li. Bu şam­pi­yo­na ile adım ata­rak ta­nı­tım ko­nu­sun­da ba­şa­rı­lı ola­ca­ğı­mı­za ina­nı­yo­rum. İlçede kış et­kin­lik­le­ri için güzel ça­lış­ma­la­rı­mız var. Pet­ran Şen­li­ği ya­pıl­dı, Cimil Şam­pi­yo­na­sın­dan sonra Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü ola­cak' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —