Sonunda Kaldırılıyor

Güncel Haberler 10.02.2022 09:07:31 0
Sonunda Kaldırılıyor

İlçe­miz­de yıl­lar­dır gün­de­me gelen ve bi­na­la­rın ara­sın­da bu­lun­du­ğu konum ne­de­niy­le çokça eleş­ti­ri alan yük­sek ge­ri­lim hattı elekt­rik di­re­ği­ni kal­dır­mak için ça­lış­ma baş­la­tıl­dı.

İlçe­mi­zin Es­ki­pa­zar Ma­hal­le­si'nde iki bina ara­sın­da bu­lu­nan ve 40 metre yük­sek­li­ğin­de olan elekt­rik di­re­ği yıl­lar­dır ma­hal­le sa­kin­le­ri için en­di­şe ve teh­li­ke­ye neden olu­yor­du.
64 ha­ne­li iki apart­man ara­sın­da bu­lu­nan yük­sek ge­ri­lim hattı di­re­ği zaman zaman yıl­dı­rım düş­me­si ile maddi ve ma­ne­vi za­rar­la­ra neden olur­ken, geç­ti­ği­miz gün­ler­de Cum­hur­baş­ka­nı Ka­rar­na­me­si ile Acele Ka­mu­laş­tır­ma ka­ra­rı alı­na­rak kal­dı­rıl­ma aşa­ma­sı­na ge­lin­di.
Yet­ki­li­ler­ce ya­pı­lan in­ce­le­me­ler son­ra­sı hat­tın de­va­mın­da bu­lu­nan elekt­rik di­rek­le­ri­nin güç­len­di­ril­me­siy­le be­ra­ber bu di­re­ğin kal­dı­rı­la­ca­ğı ak­ta­rıl­dı.
Ya­yın­la­nan Cum­hur­baş­ka­nı Ka­rar­na­me­si ile hat­tın ön­ce­si ve son­ra­sın­da bu­lu­nan iki di­rek­te alan ge­niş­let­me ça­lış­ma­sı ya­pı­la­rak güç­len­di­ri­lecek böy­le­lik­le iki bina ara­sın­da bu­lu­nan 40 met­re­lik direk de kal­dı­rı­la­cak.
Di­re­ğin bu­lun­du­ğu Es­ki­pa­zar Ma­hal­le­si Muh­ta­rı Mu­ham­met Köse, ma­hal­le­de bu­lu­nan bu di­re­ğin büyük gö­rün­tü çir­kin­li­ği­ne neden ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, 'Gö­rün­tü­den zi­ya­de bi­na­la­ra çok yakın, hır­sız­lı­ğın­dan tutun, bi­na­la­ra yakın ol­ma­sı in­san­la­rı zaten ra­hat­sız edi­yor. Yak­la­şık üç yıl önce üze­rin­den geçen elekt­rik akı­mın­dan kay­nak­lı ze­mi­ne yıl­dı­rım şek­lin­de elekt­rik ya­yı­nı yap­ma­sı so­nu­cu tah­ri­ba­ta neden oldu.
Kı­rı­lıp dö­kü­len par­ça­lar ev­le­re ve ara­ba­la­ra zarar verdi. Bu böl­ge­de ço­cuk­lar, in­san­lar otu­ru­yor bu on­la­ra za­rar­da ve­re­bi­lir­di. Bu olay tu­ta­nak­la­ra dö­kül­dük­ten sonra yet­ki­li­ler gelip takip al­tı­na al­dı­lar. Ne şe­kil­de bu di­re­ğin bu­ra­dan alı­nıp kal­dı­rı­la­bi­le­ce­ği­ne ba­kıl­dı' dedi.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °