ÇAYELİ BAKIR İŞLETMELERİ GAZETE VE MEDYA MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Güncel Haberler 11.02.2022 09:09:37 0
ÇAYELİ BAKIR İŞLETMELERİ GAZETE VE MEDYA MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri A.Ş. 10 Ocak ça­lı­şan Ga­ze­te­ci­ler günü do­la­yı­sıy­la İli­miz­de yayın ha­ya­tı­na devam eden ga­ze­te ve medya men­sup­la­rı­na özel her yıl dü­zen­le­di­ği bu­luş­ma prog­ra­mı bu yıl bir ay ge­cik­me­li olsa dahi 10 Şubat ta­ri­hin­de va­tan­daş­la­rı­mı­zın ili­miz­de ili­mi­zin gözü, ku­la­ğı olan basın emek­çi­le­riy­le bir araya ge­le­rek bu an­lam­lı gün­le­rin­de yan­la­rın­da ol­duk­la­rı­nı her yıl ol­du­ğu gibi bu yılda bir kez daha gös­ter­miş ol­du­lar.

Rize'de ga­ze­te­ci­lik mes­le­ği­ne gönül ver­miş ve bu mes­lek­te iş­ti­gal eden hemen her­ke­sin bir araya gel­di­ği or­ga­ni­zas­yon­da Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri Genel Mü­dü­rü Murat Gü­reş­çi, basın men­sup­la­rı­na hi­ta­bın­da, her yıl ol­du­ğu gibi siz basın men­sup­la­rıy­la 10 Ocak ta­ri­hin­de bir araya gel­me­ye plan­la­ma­mı­za rağ­men gü­nü­mü­zün sal­gın has­ta­lı­ğı Co­vid-19 has­ta­lı­ğı­na ya­ka­lan­mam do­la­yı­sıy­la prog­ra­mı­mı­zı 10 Ocak ta­ri­hi ye­ri­ne 10 Şubat ta­ri­hi­ne er­te­le­mek zo­run­da kal­dık.
İsten­me­yen bu du­rum­dan do­la­yı siz basın ça­lı­şan­la­rın­dan özür di­li­yor, 10 Ocak ça­lı­şan ga­ze­te­ci­ler gü­nü­nü­zü teb­rik eder, ça­lış­ma­la­rı­nız­da ba­şa­rı­lar di­le­rim ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Genel Müdür Gü­reş­çi, Ça­ye­li Bakır ola­rak ili­mi­zin en büyük iş­let­me­le­rin­den, ül­ke­mi­ze en çok döviz ge­ti­ren şir­ket­le­rin­den bi­ri­si­yiz.
Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri ola­rak her geçen yıl kü­çül­me­mi­ze rağ­men 400 ça­lı­şa­nı­mız­la 30 mil­yon ton çinko ve bakır re­zer­vi­nin şuana kadar 28 mil­yon to­nu­nu çı­kar­dık­la­rı­nı, Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri'nin öm­rü­nün uza­tıl­ma­sı yö­nün­de ili­mi­zi çev­re­le­yen bir çok alan­da son­daj ça­lış­ma­la­rı yap­tık­la­rı­nı söy­ler­ken, bu­lu­na­bi­lecek re­zer­vi ta­şı­ma sis­te­miy­le te­si­si­mi­ze ge­ti­re­rek iş­le­me im­ka­nı bul­ma­nın gay­re­ti ve ça­ba­sı içe­ri­sin­de­yiz.
Gü­reş­çi, ay­rı­ca Er­zu­rum ve Hak­ka­ri'de ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren iki maden şir­ke­tiy­le de te­mas­la­rı­nın devam et­ti­ği­ni söy­le­di. Genel Müdür Gü­reş­çi, cev­her ola­rak geç­ti­ği­miz yıl için­de ye­ral­tın­dan 800 bin ton bakır ve çinko ma­de­ni çı­kar­dık­la­rı­nı, bu yıl ise he­def­le­ri­nin 600 bin ton ol­du­ğu­nu söy­le­di. Murat Gü­reş­çi, firma ola­rak insan sağ­lı­ğı ve gü­ven­li­ği­ne ver­di­ği­miz öne­min özel­lik­le al­tı­nı çiz­mek is­ti­yo­rum. Şir­ke­ti­miz bu an­lam­da dün­ya­da örnek gös­te­ri­le­bi­lecek şir­ket­ler­den bi­ri­si­dir, bun­dan ne kadar çok övün­sek azdır desem de Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri­nin fa­ali­ye­ti­ne baş­la­dı­ğı ilk gün­den gü­nü­mü­ze kadar ya­şa­nan ölüm­lü iş ka­za­la­rı­nın sı­fır­lan­ma­sı en büyük di­le­ği­miz­dir, bunun gay­re­ti ve ça­ba­sı içe­ri­sin­de­yiz. Gü­reş­çi, şir­ket ola­rak sos­yal plan­la­ma­la­rı­mız kap­sa­mın­da sağ­lık, eği­tim ve spor alan­la­rın­da ili­miz­de fa­ali­yet gös­te­ren bir­çok ku­ru­lu­şa des­tek sağ­la­dı­ğı­mı­zı da siz­ler­le pay­laş­mak is­ti­yo­rum di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­nı son­lan­dır­dı.
Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri A.Ş. ta­ra­fın­dan da­ve­te ica­bet edip teş­rif eden ga­ze­te­ci­le­re günün anlam ve öne­mi­ne bi­na­en çe­şit­li he­di­ye­ler tak­dim edil­dik­ten sonra prog­ram son­lan­dı.


Ha­ber-Fo­to: Halil İbra­him SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °