Tarih: 12.02.2022 12:23

"SUNİ TOHUMLAMA 2022 YILINDA DA DEVAM EDECEK"

Facebook Twitter Linked-in

İL TARIM ve ORMAN MÜDÜRÜ MURAT GENÇ,

"SUNİ TOHUMLAMA 2022 YILINDA DA DEVAM EDECEK"

Rize İl Tarım ve Orman Mü­dü­rü Murat Genç ve Müdür Yar­dım­cı­sı Selda Dal­gıç İkiz­de­re İlçe Tarım Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­len, Bü­yük­baş hay­van­lar­da ırk ve ka­li­te­yi en üst se­vi­ye­le­re çı­kar­mak için uy­gu­la­nan ETKİYAP suni to­hum­la­ma pro­je­si­nin uy­gu­lan­dı­ğı İlçede yeni doğan bu­za­ğı­la­rı iş­let­me­le­rin­de in­ce­le­ye­rek va­tan­daş­lar­dan ve İlçe per­so­nel­le­rin­den bilgi al­dı­lar.

Suni to­hum­la­ma ile il­gi­li köyde va­tan­daş­la­ra bilgi veren Murat Genç yap­tı­ğı açık­la­ma­da'' Bu pro­je­nin uy­gu­la­ma amacı,3 yıl­lık süre zar­fın­da ya­pı­la­cak uy­gu­la­ma­lar ile yük­sek ve­rim­li etçi ve kom­bi­ne boğa sper­ma­sı kul­la­nı­mıy­la suni to­hum­la­ma­nın yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı ile sı­ğır­lar­da hay­van ıs­la­hı ça­lış­ma­la­rı­nın yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı, birim hay­van­dan elde edi­len ve­rim­le­rin ve ge­lir­le­rin art­tı­rıl­ma­sı­dır.
Hay­van­cı­lı­ğın sür­dü­rü­le­bi­lir bir iş kolu ha­li­ne ge­ti­ril­me­si, çift­çi ge­li­ri­nin art­tı­rıl­ma­sı, yaşam ko­şul­la­rı­nın iyi­leş­ti­ril­me­si ve bun­la­ra bağlı ola­rak ta köy­ler­den bü­yük­şe­hir­le­re olan iç göçün büyük oran­da ön­len­me­si amaç­lan­mak­ta­dır. Bu bağ­lam­da il­çe­de görev yapan Ve­te­ri­ner Hekim ar­ka­daş­la­rı­mız va­tan­daş­tan gelen talep üze­ri­ne mesai saati ve günü gö­zet­mek­si­zin Suni to­hum­la­ma fa­ali­yet­le­ri­ni ke­sin­ti­siz sür­dü­re­cek­ler.
ETKİYAP Suni to­hum­la­ma ça­lış­ma­mız 2022 yı­lın­da da ara­lık­sız devam ede­cek­tir. İlçe Tarım Mü­dür­lü­ğün­de­ki ar­ka­daş­la­rı­mız her zaman sizin ya­nı­nız­da­dır'' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —