Dijitalpark Teknokent Rize Şubesi Açılıyor

Güncel Haberler 14.02.2022 09:22:36 0
Dijitalpark Teknokent Rize Şubesi Açılıyor

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) ile Türk-Al­man Üni­ver­si­te­si­nin or­tak­lı­ğın­da ku­ru­lan Di­ji­tal­park Tek­no­kent Rize Şu­be­si açı­lı­yor.

Rek­tör­lük Top­lan­tı Sa­lo­nu'nda Rize'de görev yapan TV ve haber ajan­sı tem­sil­ci­le­riy­le bir araya gelen RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, Di­ji­tal­park Tek­no­kent ile il­gi­li bilgi verdi.
Di­ji­tal­park Tek­no­kent'in aynı anda iki fark­lı şe­hir­de ku­rul­ma­sı­nın Tür­ki­ye'de bir ilk olma özel­li­ği­ne sahip ol­du­ğu­nu ifade eden Rek­tör Ka­ra­man, "Di­ji­tal­park Tek­no­kent'e, İstan­bul'da Çek­me­köy sı­nır­la­rı içe­ri­sin­de yer alan 40 dö­nüm­lük arazi ile Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Zihni Derin yer­leş­ke­sin­de 3506 m² arazi Tek­no­lo­ji Ge­liş­tir­me Böl­ge­si ola­rak tah­sis edil­miş­tir.
2020 yı­lın­da fa­ali­ye­te geçen Di­ji­tal­park Tek­no­kent İstan­bul şu­be­si­nin pro­je­le­ri hızla ta­mam­lan­mış ve te­me­li 7 Tem­muz 2021 ta­ri­hin­de Sa­na­yi ve Tek­no­lo­ji Ba­ka­nı­mız Sayın Mus­ta­fa Va­rank'ın ka­tı­lı­mı ile ger­çek­leş­ti­ril­miş­tir. Bugün iti­ba­rıy­la yö­ne­tim ve ku­luç­ka bi­na­la­rı­nın kaba in­şa­atı ta­mam­lan­mış du­rum­da­dır. Top­lam 7 blok­tan olu­şa­cak olan komp­leks­te yak­la­şık 50 bin m² ki­ra­la­na­bi­lir alana sahip olup yak­la­şık 250 ileri yük­sek tek­no­lo­ji üre­ten gi­ri­şim­ci fir­ma­nın fa­ali­yet gös­te­re­ce­ği ve 4000 ar-ge per­so­ne­li­nin is­tih­dam edi­le­ce­ği bir mer­kez ha­li­ne ge­le­cek­tir." dedi.
Rek­tör Ka­ra­man, Di­ji­tal­park Tek­no­kent Rize Şu­be­si'nin Üni­ver­si­te­miz Zihni Derin Yer­leş­ke­si içe­ri­sin­de yer alan 3506 m² arazi üze­rin­de ku­ru­la­ca­ğı­nı be­lir­te­rek, "İnşaat ça­lış­ma­la­rı ta­mam­lan­dı­ğın­da 50 ileri yük­sek tek­no­lo­ji üre­ten gi­ri­şim­ci fir­ma­nın fa­ali­yet gös­te­re­ce­ği 76 ofis, sos­yal do­na­tı alan­la­rı ve oto­park­tan olu­şan bir komp­leks ola­rak hiz­met ve­re­cek­tir. İstan­bul Çek­me­köy'de bir ta­raf­tan in­şa­at ça­lış­ma­la­rı devam eder­ken diğer ta­raf­tan olu­şan yoğun ta­le­bi kar­şı­la­mak için oluş­tur­muş ol­du­ğu­muz ge­çi­ci pre­fab­rik alan­lar­da tek­no­kent fa­ali­yet­le­ri­ne 2021 yı­lın­dan iti­ba­ren baş­lan­mış olup bugün iti­ba­rı ile 70 firma tek­no­ken­ti­miz­de fa­ali­yet gös­ter­mek­te­dir. Üni­ver­si­te­miz kam­pü­sü içe­ri­sin­de yer alan Tek­no­lo­ji Ge­liş­tir­me Böl­ge­si içe­ri­sin­de de Tek­no­kent in­şa­atı­mız ta­mam­la­nın­ca­ya kadar fa­ali­yet gös­te­recek olan ge­çi­ci pre­fab­rik ofis­le­ri­miz yer­leş­ti­ril­miş olup firma ka­bu­lü­ne baş­lan­mış­tır." diye ko­nuş­tu.
Rek­tör Ka­ra­man, Di­ji­tal­park Tek­no­kent'te fa­ali­yet gös­te­ren fir­ma­la­rın bil­gi­sa­yar ve ile­ti­şim tek­no­lo­ji­le­ri, ya­zı­lım, sa­vun­ma sa­na­yi, st­ra­te­ji ve ino­vas­yon araş­tır­ma­la­rı, ban­ka­cı­lık ve fi­nans, elekt­ro­nik, geri dö­nü­şüm, medya ve ile­ti­şim gibi alan­lar­da fa­ali­yet gös­te­ren fir­ma­lar ol­du­ğu­nu söy­le­ye­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °