9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü İlimizde de Kutlandı

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü İlimizde de Kutlandı

Top­lum­da sağ­lık­lı yaşam bi­lin­ci­ni ge­liş­tir­mek, tütün kul­la­nı­mı ve za­rar­la­rı ko­nu­sun­da far­kın­da­lık oluş­tu­ra­rak si­ga­ra­yı bı­rak­ma­la­rı yö­nün­de teş­vik etmek ama­cıy­la ül­ke­miz­de ve ili­miz­de 9 Şubat ta­ri­hi "Si­ga­ra Bı­rak­ma Günü" et­kin­lik­ler­le kut­lan­dı.

Si­ga­ra iç­me­nin Co­vid-19 ris­ki­ni ar­tır­dı­ğı bi­lin­mek­te­dir. 'Si­ga­ra içmek için mas­ke­nin çı­ka­rıl­ma­sı ve el­le­rin ağza gö­tü­rül­me­si CO­VID-19 bu­laş­ma ris­ki­ni ar­tır­dı­ğı söy­len­di.

9 Şubat far­kın­da­lık et­kin­lik­ler kap­sa­mın­da Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­de stant açı­la­rak si­ga­ra­nın za­rar­la­rı, ALO 171 Si­ga­ra Bı­rak­ma Da­nış­ma Hattı, ili­miz­de fa­ali­yet gös­te­ren Si­ga­ra Bı­rak­ma Po­lik­li­nik­le­ri ile ka­pa­lı alan­lar­da tütün kul­la­nı­mı du­ru­mun­da va­tan­daş­la­rın ih­bar­da bu­lu­na­bi­le­cek­le­ri ALO 184 Tütün İhbar Hattı hak­kın­da va­tan­daş­la­rı­mı­za bil­gi­len­dir­me­ler ya­pıl­dı.
İli­miz­de hiz­met veren tüm ku­rum­la­ra afiş­ler da­ğı­tı­la­rak ko­nu­nu­num öne­mi­ne dik­kat çe­kil­di.
9 Şubat Çar­şam­ba günü saat 13:00'da "Si­ga­ra­nın Za­rar­la­rı ve tü­tün­le mü­ca­de­le" ko­nu­sun­da Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­sin­de görev yapan Göğüs Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı Doç. Dr. Dilek Ka­ra­do­ğan Çay TV ka­na­lın­da konuk ola­rak sağ­lık okur ya­zar­lı­ğı­nı art­tır­mak ve si­ga­ra­nın za­rar­la­rı ile va­tan­daş­la­rı­mı­zı Si­ga­ra Bı­rak­ma Po­lik­li­nik­le­ri­ne baş­vu­ru­la­rı­nı art­tır­mak adına genel açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI