Elektrik indirimi bugün açıklanacak

Elektrik indirimi bugün açıklanacak

Ka­mu­oyu­nun tep­ki­si­ni çeken elekt­rik­te­ki fiyat ar­tı­şı­na iliş­kin ola­rak in­di­ri­min bugün du­yu­ru­la­ca­ğı­ öğ­re­nil­di.

Ga­ze­te­ci-Ya­zar Ab­dul­ka­dir Selvi, ka­mu­oyu­nun tep­ki­si­ni çeken elekt­rik­te­ki fiyat ar­tı­şı­na iliş­kin ola­rak in­di­ri­min bugün du­yu­ru­la­ca­ğı­nı söy­le­di.
Ga­ze­te­ci-Ya­zar Ab­dul­ka­dir Selvi ka­le­me al­dı­ğı ya­zı­sın­da, elekt­rik in­di­ri­mi hak­kın­da, 'Ti­ca­ri iş­let­me­ler ile ce­me­vi, der­nek ve va­kıf­la­rın fa­tu­ra­la­rın­da­ki dü­zen­le­me bugün ya­pı­la­cak Ka­bi­ne Top­lan­tı­sı'ndan sonra Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan ta­ra­fın­dan açık­la­na­cak' ifa­de­si­ni kul­lan­dı.
Selvi, ko­nu­ya iliş­kin yaz­dı­ğı geçen haf­ta­ki ya­zı­sın­da 'Sa­yı­la­rı­nın 4.5-5 mil­yon ol­du­ğu tah­min edi­len dar ge­lir­li va­tan­daş­la­rı­mı­zın ay­dın­lat­ma ve ısın­ma gi­der­le­ri için he­sap­la­rı­na doğ­ru­dan nakdi yar­dım ya­pıl­ma­sı dü­şü­nü­lü­yor' bil­gi­si­ni pay­laş­mış­tı.
Selvi bu­gün­kü ya­zı­sın­da şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı:
'Bir süre önce yaz­dı­ğı­mız KDV in­di­ri­mi Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan ta­ra­fın­dan açık­lan­dı. Gı­da­da KDV oranı yüzde 1'e in­di­ril­di. Bu arada gübre fi­yat­la­rın­da­ki yüzde 30 in­di­rim hak et­ti­ği kadar tar­tı­şıl­ma­dı ama çok önem­li. Şimdi sı­ra­da elekt­rik fa­tu­ra­la­rın­da­ki in­di­rim var. Ti­ca­ri iş­let­me­ler ile ce­me­vi, der­nek ve va­kıf­la­rın fa­tu­ra­la­rın­da­ki dü­zen­le­me bugün ya­pı­la­cak Ka­bi­ne Top­lan­tı­sı'ndan sonra Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan ta­ra­fın­dan açık­la­na­cak.'


Haber Merkezi