TDF DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Güncel Haberler 17.02.2022 09:53:58 0
TDF DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu (TDF) ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen 16'ncı Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı Rize'nin İkiz­de­re İlçesi'ne bağlı Cimil Kö­yün­de dün baş­la­dı bugün final ya­rış­ma­la­rı ya­pı­la­cak.

Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de ilk kez Rize -İkiz­de­re'de ya­pı­lan şam­pi­yo­na dün baş­la­dı.100 e yakın spor­cu­nun ka­tıl­dı­ğı Şam­pi­yo­na­da bugün son ya­rış­ma­lar ya­pı­la­cak. İkiz­de­re Cimil'de ya­pı­lan Tür­ki­ye Dağ ka­ya­ğı şam­pi­yo­na­sı ilk gün ya­rış­la­rı bitti.
HIZ Di­sip­lin­li ya­rış­ma nefes kesti
Ha­va­nın çok güzel ol­du­ğu cimil'de ilk gün Stan­dart­la­rın yük­sek ol­du­ğu Tür­ki­ye'de ilk kez ya­pı­lan hız di­sip­li­ni ya­rış­la­rı çok çe­kiş­me­li ve ke­yif­li geçti. Bugün 12 Şubat Cu­mar­te­si ya­pı­la­cak bi­rey­sel ya­rış­la­rın he­ye­can­lı ve çe­kiş­me­li ge­çe­ce­ği tah­min edi­li­yor.
İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz' ke­yif­li ya­rış­ma­lar olu­yor''
Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu­nun dü­zen­le­di­ği ya­rış­ma­nın çok et­ki­li ol­du­ğu­nu söy­le­yen İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz 'böl­ge­miz­de ilk olan Şam­pi­yo­na muh­te­şem oldu. Çok ke­yif­li ya­rış­ma­lar or­ta­ya çıktı. Muh­te­şem doğa ve kar man­za­ra­sın­da ha­va­da gü­neş­li ve gü­zel­di. Or­ga­ni­zas­yon­lar­da ak­sak­lık­lar ol­muş­sa önü­müz­de­ki yıl­lar­da bun­lar dü­zel­ti­lir. Güzel bir ça­lış­ma ya­pıl­dı­ğı inan­cın­da­yım. İlçede kış et­kin­lik­le­ri için güzel ça­lış­ma­la­rı­mız var. Pet­ran Şen­li­ği ya­pıl­dı, Cimil Şam­pi­yo­na­sın­dan sonra Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü ola­cak ‘'dedi. Daha önce Er­zin­can Ergan ve Kay­se­ri Er­ci­yes Dağ­la­rı'nda dü­zen­le­nen ulus­la­ra­ra­sı tur­nu­va­lar ile bu böl­ge­le­ri ak­re­di­te et­ti­re­rek ulus­la­ra­ra­sı ya­rış­ma­la­ra ka­pı­la­rı­nı açan TDF'nin bu ya­rış­may­la he­de­fi Rize'yi ulu­sal ya­rış­ma­lar­da ak­re­di­te et­tir­mek. Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu doğa tu­riz­mi po­tan­si­ye­li açı­sın­dan dün­ya­nın sa­yı­lı böl­ge­le­rin­den biri olan Rize'de ilk defa Dağ Kayak Şam­pi­yo­na­sı dü­zen­le­ye­rek önü­müz­de­ki yıl­lar­da başka ya­rış­ma­lar için alt­ya­pı oluş­tur­mak is­te­ni­yor.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °