Amerikan Beyaz Kelebeğinin Zararlı Etkileri Araştırılacak

Güncel Haberler 17.02.2022 09:56:50 0
Amerikan Beyaz Kelebeğinin Zararlı Etkileri Araştırılacak

Fın­dık za­rar­lı­sı olan Ame­ri­kan Beyaz Ke­le­be­ği­ne karşı ge­liş­ti­ri­len ve yü­rü­tü­cü­lü­ğü­nü Üni­ver­si­te­mi­zin yap­tı­ğı proje des­tek­len­me­ye hak ka­zan­dı.

Ta­rım­sal Araş­tır­ma­lar ve Po­li­ti­ka­lar Genel Mü­dür­lü­ğü (TAGEM), Ar-Ge Des­tek Prog­ra­mı 17. Proje Çağ­rı­sı Kap­sa­mın­da "Hyp­hant­ria Cunea Gra­nu­lo­vi­rus (Hy­cugv) Or­jin­li Yerel Viral Bi­yo­pes­ti­si­tin Ame­ri­kan Beyaz Ke­le­be­ği (Hyp­hant­ria cunea, Drury, Le­pi­dop­te­ra: Arc­ti­idae)'nin Mü­ca­de­le­sin­de Kul­la­nıl­ma Po­tan­si­ye­li­nin Saha Ko­şul­la­rın­da Araş­tı­rıl­ma­sı (TA­GEM-21/AR-GE/08)" baş­lık­lı proje des­tek­len­me­ye hak ka­zan­dı.
Yü­rü­tü­cü­lü­ğü­nü Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­nin yap­tı­ğı pro­je­nin or­ta­ğı Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­te­si, Trab­zon Üni­ver­si­te­si, On­do­kuz Mayıs Üni­ver­si­te­si, Gi­re­sun Fın­dık Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü, Zi­ra­at Mü­hen­dis­le­ri Odası Trab­zon Şu­be­si ve AG­RO­BEST GRUP fir­ma­sı ola­cak.
RTEÜ Pazar Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Dr. Öğr. Üyesi Zey­nep Bay­ra­moğ­lu'nun yü­rü­tü­cü­sü ol­du­ğu, Prof. Dr. İsmail Demir, Doç. Dr. İslam Sa­ru­han, Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gen­çer, Yük­sek Zi­ra­at Mü­hen­di­si Zey­nep Şahin Tay­lan ve Zi­ra­at Mü­hen­di­si Cemil Peh­le­van'ın araş­tır­ma­cı ola­rak yer al­dı­ğı proje ile önem­li bir fın­dık za­rar­lı­sı olan Ame­ri­kan Beyaz Ke­le­be­ği­ne karşı ge­liş­ti­ri­len pro­to­tip­le viral bi­yo­pes­ti­si­tin saha ko­şul­la­rın­da­ki za­rar­lı et­kin­li­ği­nin araş­tı­rıl­ma­sı he­def­le­ni­yor.


Haber-Foto: Mustafa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °