'Rize'nin buna ihtiyacı vardı'

Güncel Haberler 17.02.2022 10:00:14 0

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,

'Rize'nin buna ihtiyacı vardı'

Ya­zı­cı, Rize Şehir Has­ta­ne­si­nin inşa edi­le­ce­ği alan­da­ki dolgu ça­lış­ma­la­rı­nın yıl so­nun­da ta­mam­la­na­ca­ğı­nı be­lir­te­rek 'Son­ra­sın­da bu alan­da 850 yatak ka­pa­si­te­li Rize Şehir Has­ta­ne­si inşa edi­lecek. Rize'nin buna ih­ti­ya­cı vardı.' dedi.

Ya­zı­cı, has­ta­ne­nin inşa edi­le­ce­ği mer­ke­ze bağlı Gün­doğ­du Ma­hal­le­si'nde 34 dö­nüm­lük deniz dolgu ala­nın­da in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı yet­ki­li­le­rin­den bilgi aldı. Dolgu iha­le­si Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğın­ca ger­çek­leş­ti­ri­len alan­da 8 mil­yon ton dolgu mal­ze­me kul­la­nı­la­ca­ğı­nı ifade eden Ya­zı­cı, '8 mil­yon ton, ha­va­li­ma­nı ve lo­jis­tik mer­ke­zi kı­yas­lan­dı­ğın­da küçük bir rakam. İnşal­lah bu dolgu 2022 yılı so­nun­da ta­mam­lan­mış ola­cak. Son­ra­sın­da bu alan­da 850 yatak ka­pa­si­te­li Rize Şehir Has­ta­ne­si inşa edi­lecek. Rize'nin buna ih­ti­ya­cı vardı.' diye ko­nuş­tu. Ya­zı­cı, bazı ki­şi­le­rin, 'Neden bu­ra­da deniz dol­gu­su ya­pı­la­rak has­ta­ne ya­pı­lı­yor?' eleş­ti­ri­sin­de bu­lun­du­ğu­nu dile ge­ti­re­rek 'Za­ru­ret­ten dolgu ya­pı­la­rak has­ta­ne­nin ya­pı­mı plan­la­nı­yor. Rize'de eğer bu has­ta­ne­nin ya­pı­la­ca­ğı bir alan ol­say­dı, orada ya­pı­lır­dı. Bu dol­gu­nun dahi bir ma­li­ye­ti var.' de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­du. Sağ­lık ala­nın­da ya­pı­lan ya­tı­rım­lar­da Tür­ki­ye'nin bir­çok ül­ke­nin önüne geç­ti­ği­ne dik­ka­ti çeken Ya­zı­cı, 'Av­ru­pa ile kı­yas­la­ma yap­tı­ğı­mız­da Tür­ki­ye'nin çok büyük ka­za­nım sağ­la­dı­ğı or­ta­da. Diğer alan­lar­da elbet so­run­la­rı­mız var. Hü­kü­me­ti­miz bun­lar­la meş­gul ve gün­de­min­de.' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
'İnsa­nı­mı­zın gün­de­lik ya­şa­mın­da sosyo eko­no­mik yük­le­ri­ni azalt­mak için ça­lı­şı­yo­ruz'
Ya­zı­cı, çay üre­ti­ci­le­ri­ni ya­kın­dan il­gi­len­di­ren gübre fi­yat­la­rı­na da de­ği­ne­rek 'Gübre fi­yat­la­rı ile il­gi­li önem­li bir iyi­leş­tir­me ya­pıl­dı. İnşal­lah elekt­rik ile il­gi­li ça­lış­ma­lar da devam edi­yor. Ba­kan­lı­ğı­mız top­lan­tı ha­lin­de. İmkan­la­rı zor­la­mak su­re­tiy­le hal­kı­mı­zın bu sı­kın­tı­la­rı­nı azalt­mak için ça­lış­ma­la­rı­mı­zı yü­rü­tü­yo­ruz.' dedi. Va­tan­da­şın elin­de­ki fa­tu­ra­la­rın geç­miş­le ara­sın­da fark ol­ma­sı­nın bir yük ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Ya­zı­cı, şöyle devam etti: 'Bunu nasıl ha­fif­le­te­bi­li­riz? Bu keyfi ola­rak ya­pı­lan bir şey de değil. Bütün dün­ya­da ol­du­ğu gibi Tür­ki­ye'de de ener­ji üre­ti­min­de iklim şart­la­rı ne­de­niy­le önem­li so­run­lar ya­şa­dık. Elekt­rik üre­ti­min­de de dış kay­na­ğa ba­ğım­lı du­rum­da­yız. Ma­li­yet­ler ar­tı­yor. Nasıl to­le­re ede­bi­li­riz, bunun ça­lış­ma­sı­nı ya­pı­yo­ruz. Hü­kü­met bu yükü ha­fif­let­mek için çare varsa bulup dev­re­ye so­ka­cak­tır. İnsa­nı­mı­zın gün­de­lik ya­şa­mın­da sosyo eko­no­mik yük­le­ri­ni azalt­mak için ça­lı­şı­yo­ruz.' Ya­zı­cı, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın ye­ni­den Cum­hur­baş­ka­nı adayı ol­ma­sı­nın tar­tı­şıl­ma­ya­cak kadar net ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek şun­la­rı kay­det­ti: 'Yeni mev­zu­at ve yeni bir po­zis­yon dik­ka­te alın­mak su­re­tiy­le hüküm cüm­le­si kur­mak ge­re­kir. Kanun de­ğiş­miş. Bunun yü­rür­lü­ğe gir­me­si ile eski mev­zu­at ölü du­ru­ma geç­miş. Yü­rür­lük­ten kalk­mış bir ka­nu­na göre hüküm kur­ma­nın bir man­tı­ğı yok. Yeni ka­nu­na göre bu ko­nu­yu de­ğer­len­dir­mek lazım. Yeni mev­zu­ata göre ilk kez 24 Ha­zi­ran 2018'de aday olmuş ka­zan­mış, ikin­ci­si 2023 yı­lın­da­dır. Hiç tar­tış­ma­ya mahal bı­rak­ma­ya­cak şe­kil­de aday ol­ma­sı açık­tır. Cum­hur İtti­fa­kı'nın adayı Genel Baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'dır. Bunu tar­tış­ma ko­nu­su et­me­ye hiç gerek yok.'


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °