'Bu maç bizim için çok önemli, inşallah iyi bir sonuçla ayrılırız'

Güncel Haberler 18.02.2022 09:42:55 0

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu,

'Bu maç bizim için çok önemli, inşallah iyi bir sonuçla ayrılırız'

Spor Toto Süper Lig'in 26. haf­ta­sın­da, bugün sa­ha­sın­da Me­di­pol Ba­şak­şe­hir ile kar­şı­la­şa­cak Çay­kur Ri­zes­po­ru­mu­zun tek­nik di­rek­tö­rü Hamza Ham­za­oğ­lu, 'Bu maç bizim için çok önem­li, in­şal­lah iyi bir so­nuç­la ay­rı­lı­rız.' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Hamza Ham­za­oğ­lu, idman ön­ce­si Meh­met Cen­giz Te­sis­le­ri'nde basın men­sup­la­rı­na yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Me­di­pol Ba­şak­şe­hir'in Emre Be­lö­zoğ­lu ile iyi bir çıkış ya­ka­la­dı­ğı­nı, devre arası trans­fer­le­riy­le daha da güç­len­di­ği­ni söy­le­di.
İyi bir ta­kı­ma karşı oy­na­ya­cak­la­rı­nın bi­lin­ciy­le maça ha­zır­lan­dık­la­rı­nı söy­le­yen Ham­za­oğ­lu, 'Yap­tı­ğı­mız trans­fer­ler­le biz de biraz daha güç­len­dik. Oyu­nu­mu­zu ve mü­ca­de­le­mi­zi biraz daha ileri se­vi­ye­ye ta­şı­dık. Kendi sa­ha­mız­da önem­li bir maça çı­ka­ca­ğız. Bu maç bizim için çok önem­li. İnşal­lah iyi bir so­nuç­la ay­rı­lı­rız.' dedi.
Ham­za­oğ­lu, trans­fer dö­ne­mi­nin bit­ti­ği­ni, artık ta­kım­da bu­lu­nan her oyun­cu­nun de­ğer­li ol­du­ğu­nu vur­gu­la­ya­rak, 'Kime ne zaman ih­ti­ya­cı­mız ola­ca­ğı­nı bi­le­me­yiz. Maç­la­rın gi­di­şa­tı­na göre de­ğer­len­dir­me­ler ya­pı­yo­ruz ve oyun­cu­la­rı oy­na­tı­yo­ruz. Her fut­bol­cu hazır olmak zo­run­da. Mev­cut kad­ro­muz­la her maça hazır olmak için ça­lı­şı­yo­ruz. Bazen hiç bek­le­me­di­ği­miz bir oyun­cu bir maçta sa­ha­da ola­cak.' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Ka­le­ci Gök­han Akkan ve Tarık Çetin'in sa­kat­lık­la­rı­na de­ği­nen Ham­za­oğ­lu, 'Gök­han ve Tarık yüzde 100 hazır de­ğil­ler. On­la­rı ko­ru­ya­rak ant­ren­man­lar­da ça­lış­tı­rı­yo­ruz. Son haf­ta­lar­da ka­le­ci sa­kat­lık­la­rı ile so­run­lar ya­şa­dık. İnşal­lah bu hafta iyi du­rum­da olur­lar ve önü­müz­de­ki haf­ta­dan iti­ba­ren hem Gök­han hem Tarık sağ­lık­lı bir şe­kil­de ara­mı­za döner.' de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­du.
'Ha­ta­la­rı to­le­re ede­bi­li­riz. Art niyet varsa acı bir şey'
Ham­za­oğ­lu, her­ke­sin so­rum­lu­luk bi­lin­ciy­le mü­ca­de­le et­me­si ge­rek­ti­ği­ni vur­gu­la­ya­rak, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü: 'Biz her şeyin adil ol­du­ğu bir or­tam­da ya­rış­mak is­ti­yo­ruz. Hak et­ti­ği­miz pu­an­la­rı almak is­ti­yo­ruz. Bize bir hak­sız­lık ya­pı­lır­sa nasıl isyan ede­cek­sek kar­şı­mız­da da bir rakip ola­cak. Pu­anı­nı almak veya gasp etmek gibi bir ni­ye­ti­miz asla ola­maz, ol­ma­ma­lı. Bu her­kes için böyle ge­çer­li ol­ma­lı. Ma­ale­sef gel­di­ği­miz fut­bol ik­li­min­de her­kes bir ta­raf­tan baskı yap­ma­ya ça­lı­şı­yor. Amaç sa­de­ce kendi çı­kar­la­rı­nı gö­zet­mek. Bence bun­lar sı­kın­tı­lı du­rum­lar. Bir­bi­ri­ne gü­ve­nen, bir­bi­ri­ne say­gı­lı olan bir du­ru­ma gel­mek zo­run­da­yız. Ha­kem­le­re biz gü­ve­ne­ce­ğiz, ina­na­ca­ğız. Oyun­cu­la­rı­mız da hak­sız bir ka­zanç pe­şin­de koş­ma­ya­cak. Pe­nal­tı almak için ça­lış­ma­ya­cak. Zaten pe­nal­tı olur­sa ola­cak­tır. Bunun pe­şin­de koş­ma­ma­lı. Güven or­ta­mı oluş­ma­lı. Nasıl sağ­la­na­cak bil­mi­yo­rum ama her­kes üze­ri­ne dü­şe­ni yap­ma­lı.'
Hamza Ham­za­oğ­lu, Altay ma­çın­da Ged­son'a ya­pı­lan ha­re­ke­tin pe­nal­tı ol­du­ğu­nu sa­vu­na­rak, şun­la­rı kay­det­ti: 'Ged­son ra­kip­ten önce hamle yaptı. Des­tek aya­ğı­nı yere koyan oyun­cu­ya vu­ru­lu­yor­sa pe­nal­tı ve­ril­me­li ama yorum bu işin için­de var. Fakat artniyet ol­du­ğu­nu dü­şün­mek is­te­mi­yo­rum, ol­du­ğu­nu da san­mı­yo­rum. Ha­ta­lar her zaman olur. Ha­ta­la­rı to­le­re ede­bi­li­riz. Art niyet varsa acı bir şey. Bunu her­ke­sin kendi için­de dü­şün­me­si ge­re­kir. Dönüp do­la­şıp kötü niyet on­la­rın da ba­şı­na bela olur. İnşal­lah öyle bir şey yok­tur. Poh­jan­pa­lo'nun go­lün­de ise çi­zi­len of­sayt çiz­gi­si­ni an­la­ya­mı­yo­rum. Tam üst üste bi­ni­yor of­sayt çiz­gi­le­ri. O ta­ra­fa bu ta­ra­fa onu yapay zeka mı ayar­lı­yor, yoksa başka ze­ka­lar mı ayar­lı­yor, bil­mi­yo­rum ama üzül­dük. Gol ola­bi­lecek bir po­zis­yon, güzel de bir goldü. Nasip, in­şal­lah önü­müz­de­ki haf­ta­lar­da olur dedi.'

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °