'Bu maç bizim için çok önemli, inşallah iyi bir sonuçla ayrılırız'

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu,

'Bu maç bizim için çok önemli, inşallah iyi bir sonuçla ayrılırız'

Spor Toto Süper Lig'in 26. haf­ta­sın­da, bugün sa­ha­sın­da Me­di­pol Ba­şak­şe­hir ile kar­şı­la­şa­cak Çay­kur Ri­zes­po­ru­mu­zun tek­nik di­rek­tö­rü Hamza Ham­za­oğ­lu, 'Bu maç bizim için çok önem­li, in­şal­lah iyi bir so­nuç­la ay­rı­lı­rız.' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Hamza Ham­za­oğ­lu, idman ön­ce­si Meh­met Cen­giz Te­sis­le­ri'nde basın men­sup­la­rı­na yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Me­di­pol Ba­şak­şe­hir'in Emre Be­lö­zoğ­lu ile iyi bir çıkış ya­ka­la­dı­ğı­nı, devre arası trans­fer­le­riy­le daha da güç­len­di­ği­ni söy­le­di.
İyi bir ta­kı­ma karşı oy­na­ya­cak­la­rı­nın bi­lin­ciy­le maça ha­zır­lan­dık­la­rı­nı söy­le­yen Ham­za­oğ­lu, 'Yap­tı­ğı­mız trans­fer­ler­le biz de biraz daha güç­len­dik. Oyu­nu­mu­zu ve mü­ca­de­le­mi­zi biraz daha ileri se­vi­ye­ye ta­şı­dık. Kendi sa­ha­mız­da önem­li bir maça çı­ka­ca­ğız. Bu maç bizim için çok önem­li. İnşal­lah iyi bir so­nuç­la ay­rı­lı­rız.' dedi.
Ham­za­oğ­lu, trans­fer dö­ne­mi­nin bit­ti­ği­ni, artık ta­kım­da bu­lu­nan her oyun­cu­nun de­ğer­li ol­du­ğu­nu vur­gu­la­ya­rak, 'Kime ne zaman ih­ti­ya­cı­mız ola­ca­ğı­nı bi­le­me­yiz. Maç­la­rın gi­di­şa­tı­na göre de­ğer­len­dir­me­ler ya­pı­yo­ruz ve oyun­cu­la­rı oy­na­tı­yo­ruz. Her fut­bol­cu hazır olmak zo­run­da. Mev­cut kad­ro­muz­la her maça hazır olmak için ça­lı­şı­yo­ruz. Bazen hiç bek­le­me­di­ği­miz bir oyun­cu bir maçta sa­ha­da ola­cak.' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Ka­le­ci Gök­han Akkan ve Tarık Çetin'in sa­kat­lık­la­rı­na de­ği­nen Ham­za­oğ­lu, 'Gök­han ve Tarık yüzde 100 hazır de­ğil­ler. On­la­rı ko­ru­ya­rak ant­ren­man­lar­da ça­lış­tı­rı­yo­ruz. Son haf­ta­lar­da ka­le­ci sa­kat­lık­la­rı ile so­run­lar ya­şa­dık. İnşal­lah bu hafta iyi du­rum­da olur­lar ve önü­müz­de­ki haf­ta­dan iti­ba­ren hem Gök­han hem Tarık sağ­lık­lı bir şe­kil­de ara­mı­za döner.' de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­du.
'Ha­ta­la­rı to­le­re ede­bi­li­riz. Art niyet varsa acı bir şey'
Ham­za­oğ­lu, her­ke­sin so­rum­lu­luk bi­lin­ciy­le mü­ca­de­le et­me­si ge­rek­ti­ği­ni vur­gu­la­ya­rak, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü: 'Biz her şeyin adil ol­du­ğu bir or­tam­da ya­rış­mak is­ti­yo­ruz. Hak et­ti­ği­miz pu­an­la­rı almak is­ti­yo­ruz. Bize bir hak­sız­lık ya­pı­lır­sa nasıl isyan ede­cek­sek kar­şı­mız­da da bir rakip ola­cak. Pu­anı­nı almak veya gasp etmek gibi bir ni­ye­ti­miz asla ola­maz, ol­ma­ma­lı. Bu her­kes için böyle ge­çer­li ol­ma­lı. Ma­ale­sef gel­di­ği­miz fut­bol ik­li­min­de her­kes bir ta­raf­tan baskı yap­ma­ya ça­lı­şı­yor. Amaç sa­de­ce kendi çı­kar­la­rı­nı gö­zet­mek. Bence bun­lar sı­kın­tı­lı du­rum­lar. Bir­bi­ri­ne gü­ve­nen, bir­bi­ri­ne say­gı­lı olan bir du­ru­ma gel­mek zo­run­da­yız. Ha­kem­le­re biz gü­ve­ne­ce­ğiz, ina­na­ca­ğız. Oyun­cu­la­rı­mız da hak­sız bir ka­zanç pe­şin­de koş­ma­ya­cak. Pe­nal­tı almak için ça­lış­ma­ya­cak. Zaten pe­nal­tı olur­sa ola­cak­tır. Bunun pe­şin­de koş­ma­ma­lı. Güven or­ta­mı oluş­ma­lı. Nasıl sağ­la­na­cak bil­mi­yo­rum ama her­kes üze­ri­ne dü­şe­ni yap­ma­lı.'
Hamza Ham­za­oğ­lu, Altay ma­çın­da Ged­son'a ya­pı­lan ha­re­ke­tin pe­nal­tı ol­du­ğu­nu sa­vu­na­rak, şun­la­rı kay­det­ti: 'Ged­son ra­kip­ten önce hamle yaptı. Des­tek aya­ğı­nı yere koyan oyun­cu­ya vu­ru­lu­yor­sa pe­nal­tı ve­ril­me­li ama yorum bu işin için­de var. Fakat artniyet ol­du­ğu­nu dü­şün­mek is­te­mi­yo­rum, ol­du­ğu­nu da san­mı­yo­rum. Ha­ta­lar her zaman olur. Ha­ta­la­rı to­le­re ede­bi­li­riz. Art niyet varsa acı bir şey. Bunu her­ke­sin kendi için­de dü­şün­me­si ge­re­kir. Dönüp do­la­şıp kötü niyet on­la­rın da ba­şı­na bela olur. İnşal­lah öyle bir şey yok­tur. Poh­jan­pa­lo'nun go­lün­de ise çi­zi­len of­sayt çiz­gi­si­ni an­la­ya­mı­yo­rum. Tam üst üste bi­ni­yor of­sayt çiz­gi­le­ri. O ta­ra­fa bu ta­ra­fa onu yapay zeka mı ayar­lı­yor, yoksa başka ze­ka­lar mı ayar­lı­yor, bil­mi­yo­rum ama üzül­dük. Gol ola­bi­lecek bir po­zis­yon, güzel de bir goldü. Nasip, in­şal­lah önü­müz­de­ki haf­ta­lar­da olur dedi.'

Haber Merkezi