RİZE BELEDİYESİ BİNLERCE AĞACI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR

Güncel Haberler 18.02.2022 10:03:49 0
RİZE BELEDİYESİ BİNLERCE AĞACI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR

Rize Be­le­di­ye­si baş­lat­tı­ğı ağaç­lan­dır­ma ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da şeh­rin sahil ke­si­min­den üst ra­kım­lar­da bu­lu­nan, Isır­lık mevki Me­si­re ala­nı­na kadar bir­çok fark­lı nok­ta­da ağaç di­ki­mi ya­pı­yor.

Özel­lik­le meyve ve uzun ömür­lü ağaç tür­le­ri­nin ter­cih edil­di ça­lış­ma­lar, ekip­le­rin yoğun ça­lış­ma­la­rıy­la devam edi­yor. Yak­la­şık ola­rak 10-15 bin arası ağaç ve bitki di­ki­mi­nin ya­pıl­ma­sı plan­la­nı­yor.

Rize Mer­kez Isır­lık Ta­bi­at Parkı ve Me­si­re ala­nın­da devam eden ça­lış­ma­la­rı in­ce­le­yen Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, bu­ra­da ağaç dikim ça­lış­ma­la­rı­na eşlik etti.
Baş­kan Metin, yap­tı­ğı açık­la­ma­da va­tan­daş­la­rın yaz ay­la­rın­da aile­le­riy­le bir­lik­te gelip güzel vakit ge­çi­re­bi­le­cek­le­ri bir alan oluş­tur­ma­yı he­def­le­dik­le­ri­ni söy­le­ye­rek Dağ­ba­şı'ndan ya­pı­mı devam eden yolun ta­mam­lan­ma­sıy­la bir­lik­te ala­nın ca­zi­be­si­nin ar­ta­ca­ğı­nı vur­gu­la­dı.
Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ay­rı­ca, ça­lış­ma­la­rı­nı öz­ve­riy­le sür­dü­ren Doç. Dr. Ömer Lütfü Çor­ba­cı'ya, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si'nden des­tek veren ho­ca­la­ra, Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Mu­hit­tin Aydın Bil­sel'e, Park ve Bah­çe­ler Mü­dür­lü­ğü Per­so­ne­li­ne ve eki­bi­ne te­şek­kür­le­ri­ni sundu. Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ile ko­or­di­ne­li bir şe­kil­de devam eden ça­lış­ma­lar­da Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si'nden Doç. Dr. Ömer Lütfü Çor­ba­cı ko­or­di­ne­sin­de ça­lış­ma­lar sür­dü­rü­lü­yor.


Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
Foto: Rize Be­le­di­ye­si Basın Bü­ro­su


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °