İŞ DÜNYASI Z KUŞAĞININ PEŞİNDE

Güncel Haberler 19.02.2022 09:54:57 0
İŞ DÜNYASI Z KUŞAĞININ PEŞİNDE

Son yıl­lar­da Z ku­şa­ğı­nın iş gü­cü­ne olan yoğun ka­tı­lı­mı hızla ar­tı­yor. Bu durum bir­çok ku­ru­lu­şun insan kay­nak­la­rı po­li­ti­ka­la­rın­da de­ği­şik­li­ğe git­me­si­ne neden olur­ken iş yer­le­rin­de­ki değer de­ği­şi­mi sü­re­ci­ni de hız­lan­dı­rı­yor.

Ül­ke­miz­de ne­re­dey­se 25 mil­yo­na yak­la­şan bu ku­şa­ğın bek­len­ti­le­ri­ne kar­şı­lık ve­re­bil­mek şir­ket­ler için büyük öneme sahip. Z ku­şa­ğı­nın en çok ter­cih et­ti­ği sek­tör­le­rin ba­şın­da lo­jis­tik sek­tö­rü­nün gel­di­ği­ni be­lir­ten Aras Hol­ding Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan Yar­dım­cı­sı Elif İnci Aras, iş ha­ya­tı­na lo­jis­tik sek­tö­rün­de baş­la­mak is­te­yen bir­çok öğ­ren­ci­ye sek­tö­rün ça­lış­ma ko­şul­la­rı­nı gö­re­bil­me­le­ri adına fır­sat­lar sağ­la­dık­la­rı­nı söy­le­di. Z ku­şa­ğı­nı lo­jis­tik ha­ya­tı­na kat­mak adına örnek olu­na­cak ça­lış­ma­lar­da bu­lun­duk­la­rı­nı ak­ta­ran Aras; ‘' Ge­le­ce­ği­mi­zin te­me­li olan genç­ler ile uzun sü­re­dir bir­lik­te yol alı­yo­ruz. Başta Bey­koz Üni­ver­si­te­si olmak üzere çe­şit­li üni­ver­si­te­ler­le yap­tı­ğı­mız iş bir­lik­te­lik­le­ri ne­ti­ce­sin­de sağ­la­dı­ğı­mız staj im­kan­la­rı­nın yanı sıra genç­le­ri­mi­zin iş ha­ya­tı­na ha­zır­lan­ma­la­rın­da büyük rol oy­nu­yo­ruz. ‘' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
İnsan kay­nak­la­rı­nın, üni­ver­si­te­ler­le iş bir­lik­le­ri­nin ar­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik pro­je­ler üret­mek zo­run­da ol­duk­la­rı­nı vur­gu­la­yan Aras ‘' Hol­ding fa­ali­yet ala­nı­mı­zın ağır­lık­lı ola­rak lo­jis­tik ol­ma­sı se­be­biy­le ağır­lık­lı ola­rak bu sek­tör öze­lin­de ça­lış­ma ve pro­je­le­ri­mi­zi ya­pı­yo­ruz. İş ha­ya­tı­na lo­jis­tik sek­tö­rün­de baş­la­mak is­te­yen bir­çok öğ­ren­ci­ye staj ve iş im­ka­nı su­nu­yor, kargo ve lo­jis­tik sek­tö­rü­nün ça­lış­ma ko­şul­la­rı­nı gör­me­le­ri­ni sağ­lı­yo­ruz. Bu­nun­la bir­lik­te özel pro­je­ler­le ça­lış­tı­ğı­mız iş or­tak­la­rı­mız­la pro­je­ler üre­ti­yor ve üni­ver­si­te­le­rin de dahil ol­ma­sı­nı sağ­lı­yo­ruz.'' diye ko­nuş­tu.


Ha­ber-Fo­to: Yağız Er­ci­van


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °