Tarih: 21.02.2022 09:56

'Elektrik tarifeleri yeniden değerlendirilecek'

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

'Elektrik tarifeleri yeniden değerlendirilecek'

Ka­bi­ne top­lan­tı­sı­nın ar­dın­dan ka­me­ra­la­rın kar­şı­sı­na geçen Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, me­rak­la bek­le­nen elekt­rik fa­tu­ra­la­rı ko­nu­sun­da önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Yıl­ba­şı iti­ba­riy­le ta­ri­fe­ler­de ya­pı­lan dü­zen­le­me­le­re rağ­men elekt­rik ve do­ğal­gaz­da ha­ne­le­ri des­tek­le­me­ye devam et­tik­le­ri­ni söy­le­yen Er­do­ğan, '150 ki­lo­wat olan en düşük ta­ri­fe di­li­mi­ni 210 ki­lo­wa­ta dü­zelt­mek su­re­tiy­le nispi bir ra­hat­la­ma sağ­la­mış­tık.' dedi.
'TARİFELER YENİDEN DE­ĞER­LENDİRİLECEK'
Ko­nu­nun top­lan­tı­da tek­rar ele alın­dı­ğı­nı be­lir­ten Cum­hur­baş­ka­nı, 'Bu­gün­kü top­lan­tı­mız­da va­tan­daş­la­rı­mı­zı daha da ra­hat­la­ta­cak yeni adım­la­rın ka­ra­rı­nı aldık. 210 ki­lo­vat saate kadar düşük ta­ri­fe ve yük­sek ta­ri­fe ra­kam­la­rı il­gi­li ku­rum­la­rı­mız ta­ra­fın­dan va­tan­daş­la­rı­mı­zın le­hi­ne ye­ni­den de­ğer­len­di­re­cek­tir. Küçük esnaf ve sa­nat­ka­rı ko­ru­ya­cak şe­kil­de ben­zer ka­de­me­len­dir­me ya­pı­la­cak­tır.' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
ELEKTRİK DES­TEĞİ 4 MİLYON HA­NE­YE ÇI­KI­YOR
Diğer yan­dan elekt­rik des­tek­le­ri­ne de devam edil­di­ği­ni be­lir­ten Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, bu sa­yı­nın 4 mil­yo­na çı­ka­rıl­dı­ğı­nı du­yur­du. Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, 'Elekt­rik des­te­ğin­de 4 mil­yon ha­ne­ye çı­kar­tı­yo­ruz. Sos­yal gü­ven­lik şem­si­ye­mi­zin kap­sa­ma ala­nı­nı, et­ki­si­ni ge­liş­ti­recek yeni sos­yal des­tek pa­ke­ti ile ha­zır­lık­la­ra baş­lan­ma­sı ta­li­ma­tı­nı ver­dik.' dedi.

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —