11. ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ADINA YAPILACAK

11. ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ADINA YAPILACAK

26-27 Şubat gün­le­ri ya­pı­la­cak olan 11.Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü et­kin­li­ğin­de Sa­rı­ka­mış Şe­hit­le­ri anı­la­cak.

İli­miz­de bir ilk olan Çağ­ran­ka­ya Kar Yü­rü­yü­şü 2 yıl­dır pan­de­mi do­la­yı­sıy­la ya­pıl­mı­yor­du.11.kez ye­ni­den ya­pı­la­cak olan Kar Yü­rü­yü­şü­ne pan­de­mi ku­ral­la­rı­na uyu­la­rak ge­rek­li kış mal­ze­me­si olan yü­rü­yüş­çü­le­rin ka­tı­lı­mı­na izin ve­ri­li­yor. Çağ­ran­ka­ya yay­la­sı­na doğru yak­la­şık km kar üze­rin­de yü­rü­yüş ya­pı­la­ca­ğı­nı açık­la­yan Ko­mi­te Baş­ka­nı Hasan Kuy' Yayla ev­le­rin­de ko­nak­la­ma ola­cak. Yay­la­lar da evi olup evini aça­cak olan yerel dost­la­rı­mız kendi da­vet­le­ri­ni ya­pa­bi­lir, mi­sa­fir ede­cek­le­ri kadar mi­sa­fir ça­ğı­ra­bi­lir­ler. Or­ga­ni­zas­yon ko­mi­te­si ola­rak sağ­la­ya­bi­le­ce­ği­miz ko­nak­la­ma yer­le­ri sı­nır­lı­dır. Kı­sıt­lı yer se­be­bi ile ko­mi­te­nin bil­gi­si dı­şın­da kayıt yap­tır­ma­mış, kaydı onay­lan­ma­mış hiç kimse et­kin­li­ğe ka­tıl­ma­ma­sı ge­rek­mek­te­dir. Ka­tı­la­cak kişi veya ki­şi­le­rin mut­la­ka yay­la­da ko­nak­la­ya­ca­ğı yer ko­nu­sun­da teyit almış ol­ma­sı ge­rek­li­dir. Bu teyit, ko­mi­te dı­şın­da ye­rel­den bir ev sa­hi­bi ile bile olsa zo­run­lu bir ge­rek­li­lik­tir. Bu se­bep­le yay­la­da ko­nak­la­ma ye­ri­ni onay­lat­ma­dan uçak bi­le­ti al­ma­yı­nız.

ROTA
Büyük yayla gü­zer­ga­hın­dan baş­la­ya­rak Aşağı yayla is­ti­ka­me­tin­den Kur­dun suyu mev­ki­ine doğru plan­la­na­cak­tır. Ancak hava du­ru­mu, kar yük­sek­li­ği gibi şart­lar de­ğer­len­di­ri­le­rek ro­ta­da de­ği­şik­lik ya­pı­la­bi­lir. 26-27 Şubat gün­le­ri ya­pa­ca­ğı­mız 11.Çağ­ran­ka­ya kar yü­rü­yü­şü­mü­zü 1914 Sa­rı­ka­mış Şe­hit­le­ri­miz anı­sı­na ya­pa­ca­ğız. Şe­hit­le­ri­mi­zi ana­ca­ğı­mız yü­rü­yü­şü­müz sabah 08.00 de İlçe mer­ke­zin­den araç­lar­la karlı alana ula­şın­ca baş­la­ya­cak.108 yıl önce Sa­rı­ka­mış'ta so­ğuk­tan do­na­rak vatan mil­let için can­la­rı­nı feda eden de­de­le­ri­mi­zi rah­met­le ana­ca­ğız. Yak­la­şık 2 bin ka­tı­lım­cı­yı bek­li­yo­ruz '' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU