"İLAN FİYATLARINA %80 ZAM BEKLİYORUZ"

TGF GENEL BAŞKANI YILMAZ KARACA,

"İLAN FİYATLARINA %80 ZAM BEKLİYORUZ"

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu Genel Baş­ka­nı Yıl­maz Ka­ra­ca yap­tı­ğı açık­la­ma­da'' uzun bir ara­dan sonra top­la­na­cak Basın İlan Ku­ru­mun­dan % 80 zam yap­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz'' dedi.

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu (TGF) BİK Genel Ku­ru­lu­nun top­lan­ma­sı için ver­di­ği mü­ca­de­le son­ra­sın­da Cum­hur­baş­ka­nı R. Tay­yip Er­do­ğan 12 üye­nin ata­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­re­rek BİK Genel ku­ru­lu­nun top­lan­ma­sı­na imkan sağ­la­dı. Ko­nuy­la il­gi­li bir açık­la­ma yapan TGF Genel Baş­ka­nı Yıl­maz Ka­ra­ca şun­la­rı söy­le­di'' Gerek yerel ge­rek­se yay­gın ga­ze­te­ler açı­sın­dan, resmi ilan ya­yın­la­rın­dan elde edi­len ge­lir­ler, can suyu ni­te­li­ğin­de­dir ve en önem­li gelir kay­na­ğı­dır. İğne­den ip­li­ğe her şeyin zam­lan­dı­ğı bu dö­nem­de ne yazık ki Resmi İlan Fiyat Ta­ri­fe­sin­de artış ya­pı­la­ma­mış­tır. Pan­de­mi dö­ne­min­de des­tek pa­ke­ti açık­lan­ma­yan tek mes­lek gu­ru­bu ga­ze­te­ci­ler­dir. Ana­do­lu Ba­sı­nı­nın mağ­du­ri­ye­ti­nin gi­de­ril­me­si için BİK Genel ku­ru­lu­nun yarın top­la­na­cak ol­ma­sı ve alı­na­cak Resmi ilan fiili zam ka­ra­rı so­run­la­rı­mı­za bir neb­ze­de olsa des­tek ola­cak' dedi.
CUM­HU­BAŞ­KA­NI 12 ÜYENİN ATA­MA­SI­NI GER­ÇEK­LEŞTİRDİ
Ka­ra­ca; Açık­la­ma­mı­zın hemen ar­dın­dan Cum­hur­baş­ka­nı­mız hü­kü­met tem­sil­ci­si 12 üye­nin ata­ma­sı­nı hemen ger­çek­leş­ti­re­rek mağ­du­ri­yet­le­ri­mi­zin gi­de­ril­me­si için BİK genel ku­ru­lu­nun top­lan­ma­sı­na ola­nak sağ­la­dı, ken­di­si­ne te­şek­kür edi­yo­ruz.
BİK GENEL KU­RU­LU TOP­LA­NI­YOR %80 ZAM BEKLİYORUZ
TGF Genel Baş­ka­nı Yılmaz Ka­ra­ca, "bütün üye­le­rin ta­mam­lan­ma­sıy­la bir­lik­te Basın İlan Ku­ru­mu Genel Ku­ru­lu yarın saat 11.00 de top­la­na­cak. Ana­do­lu Ba­sı­nı­nın mağ­du­ri­yet­le­ri­ni gi­de­ril­me­si için ku­rul­dan Resmi İlan ta­ri­fe­si­ne %80 ora­nın­da zam ve­ril­me­si­ni bek­li­yo­ruz. Açık­la­nan ka­ra­rın ise ka­pan­mak­la yüz yüze olan bir­çok ga­ze­te­nin ve fikir iş­çi­le­ri­nin mağ­du­ri­yet­le­ri­nin gi­de­ril­me­si için Mart ayı ba­şın­dan iti­ba­ren ge­çer­li ola­ca­ğı­nı ümit edi­yo­ruz" dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU