'Çay Üreticilerimizin Gübre Sorunu Gün Geçtikçe Büyüyor'

Güncel Haberler 23.02.2022 09:08:39 0

İYİ Parti Fındıklı ilçe Başkanı Soyhan Köseoğlu,

'Çay Üreticilerimizin Gübre Sorunu Gün Geçtikçe Büyüyor'

İYİ Parti Fın­dık­lı ilçe Baş­ka­nı Soy­han Kö­se­oğ­lu açık­la­ma­sın­da, "Eko­no­mik kriz­den et­ki­le­nen çay üre­ti­ci­le­ri­miz gübre alımı ya­pa­ma­mak­ta­dır. Geçen sezon or­ta­la­ma 1 tonu 2 bin lira ci­var­la­rın­da olan gübre fi­yat­la­rı bu sezon 1 tonu 7 bin 8 bin lira ci­var­la­rın­da açık­lan­ması çay üre­ti­ci­le­ri­mi­zi yöre hal­kı­nı zor du­ru­ma bı­rak­mış­tır. So­kak­tan al­dı­ğı­mız bil­gi­le­re göre va­tan­daş­la­rı­mız­la yap­tı­ğı­mız soh­bet­le­re ba­kar­sak çift­çi­le­ri­miz gübre ala­ma­ya­cak­la­rı­nı ifade edi­yor­lar dedi.

Çaya gübre ve­ril­mez­se ça­yı­mız çok ve­rim­siz ola­cak çift­çi­miz mağ­dur ola­cak çayla ge­çi­nen bin­ler­ce va­tan­da­şı­mız düşük mik­tar­da çay üre­tecek bu du­rum­da çay üre­ti­ci­le­ri­nin eko­no­mi­si­ne eksi ola­rak yan­sı­ya­cak so­run­lar daha çok bü­yü­yecek" dedi.
Baş­kan Kö­se­oğ­lu, " ik­ti­dar tem­sil­ci­le­ri mil­let­ve­kil­le­ri bu ko­nu­yu neden ele al­mı­yor­lar.
Rize mil­let­ve­kil­le­ri ne iş ya­par­lar çay üre­ti­ci­le­ri­mi­zin dert­le­ri­ni neden dert et­mez­ler bu mil­let­ve­kil­le­ri iyi gün­ler­de mi mey­da­na çı­ka­cak­lar.
Bir kezde çift­çi­miz için eli­ni­zi taşın al­tı­na koyun dev­le­ti­mi­zin gü­cü­nü zor du­rum­da olan çit­çi­miz için se­fer­ber edin Ka­ra­de­niz böl­ge­sin­de­ki milli ürü­nü­müz çaya des­tek olun tüm çay üre­ti­ci­le­ri­ne bu zor gün­ler­de kar­şı­lık­sız gübre des­te­ği verin o zaman sizin sa­mi­mi ol­du­ğu­nu­zu çift­çi­mi­zin zor gü­nün­de ya­nın­da ol­du­ğu­nu­za ina­nı­rız.
Dün­ya­da­ki aşırı fiyat ar­tış­la­rı­nı eko­no­mik afet ve acil durum ola­rak göz önün­de bu­lun­du­run ve ül­ke­miz­de­ki tüm çift­çi­le­ri­mi­ze bir ke­re­ye mah­sus kar­şı­lık­sız gübre des­te­ği verin dev­let ba­ba­dır dev­let ana­dır" dedi.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °