NE KANUNMUŞ

Yazarlarımız 25.02.2022 12:37:36 0
NE KANUNMUŞ

Çay ka­nu­nun­dan bah­se­di­yo­rum
O ha­zır­la­dı bu ha­zır­la­dı der­ken or­ta­da yıl­lar­dır ele gelir bir şey yok. Ha­zır­la­nan tas­la­ğın ka­mu­oyun­dan sak­lan­ma­sı­nı an­la­mı­yo­ruz. Ka­mu­oyun­dan giz­le­ne­rek ha­zır­lan­dı­ğı an­la­şı­lı­yor. Uzun yıl­lar­dır ko­nu­şu­lan ancak bir türlü ba­şa­rı­la­ma­yan Çay Ka­nu­nun akı­be­ti ne, içe­ri­ğin­de neler var ka­mu­oyun­la hiç pay­la­şıl­ma­dı. En son RTEÜ ta­ra­fın­dan ha­zır­lan­dı­ğı söy­len­miş ama so­nu­cu­nu bil­mi­yo­ruz. Bilen ol­du­ğu­nu da san­mam. Böl­ge­de bin­ler­ce üre­ti­ci­yi il­gi­len­di­ren Çay Ka­nu­nu­nun çı­ka­rıl­ma­sı­na Rize'deki bir­çok STK ve si­ya­si par­ti­ler­de is­ti­yor ve niye çık­ma­dı­ğı­na tepki gös­te­rir­ken, ik­ti­dar­da­ki AK Parti'den ses çık­ma­ma­sı­nı da ma­ni­dar bu­lu­yo­ruz.
Zam­la­rı Dev­let yap­mı­yor­muş
AK Parti'li Mahir Ünal açık­la­mış. Ben inan­ma­dım siz­ler ina­nı­yor mu­su­nuz? Mahir Ünal zam­la­rı biz yap­mı­yo­ruz der­ken mil­let­le alay et­ti­ği­nin far­kın­da değil ga­li­ba. AK Parti Hü­kü­me­ti­nin açık­la­dı­ğı zam­la­rı dış güç­ler ya­pı­yor­muş ve hü­kü­me­tin hiç­bir suçu yok­muş. İyi yö­ne­te­me­me­nin so­nu­cu olan zam fur­ya­sı tep­ki­ler çe­kin­ce AK Parti'nin te­pe­sin­de bu­lu­nan­lar dalga geçer gibi açık­la­ma yap­ma­ya baş­la­dı. Kötü gi­di­şa­tı uzun sü­re­dir ik­ti­dar yüzü gör­me­yen CHP'nin sır­tın­da.
Dok­tor­lar niye is­ti­fa edi­yor
Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­sin­de bir sü­re­dir dok­tor­lar is­ti­fa devam edi­yor. Geç­miş yıl­lar­da bir­çok is­ti­fa­nın ya­şan­dı­ğı üni­ver­si­te­miz Araş­tır­ma Has­ta­ne­sin­de son ola­rak; 2019 yı­lın­da Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan mem­le­ke­ti Rize'de yılın dok­to­ru se­çi­len Üro­lo­ji Uz­ma­nı Doç. Dr. Hü­se­yin Eren, sonra Beyin ve Sinir Cer­ra­hi­si Uz­ma­nı Op. Dr. Osman Er­se­gun Bat­çık da is­ti­fa ede­rek özel mu­aye­ne­ha­ne açmış. Araş­tır­ma Has­ta­ne­sin­de hekim ka­çış­la­rı­nın se­be­bi ne acaba. Maddi ek­sik­lik mi, idare me­se­le­si mi, çö­zü­le­me­yecek başka prob­lem mi var. Dok­tor­lar öyle veya böyle gi­di­yor ama sonra sı­kın­tı­yı has­ta­la­rı­mız, hasta sa­hip­le­ri­miz çe­ki­yor. Rize'den Hekim gö­çü­nü ön­le­ye­rek has­ta­la­rın daha fazla sı­kın­tı çek­me­si­ni ön­le­ye­lim. Sağ­lık­tan ta­sar­ruf ol­ma­ya­ca­ğı­nı her­kes bilir. İda­re­ci­ler ve si­ya­set­çi­ler­de bil­sin ne olur.
Yeni has­ta­ne için Dolgu baş­la­mış
Ka­ra­da mı, de­niz­de mi ya­pıl­sın ko­nu­sun­da bir türlü karar ve­ri­le­me­yen Has­ta­ne için ni­ha­yet taş ta­şı­na­rak dol­gu­ya baş­lan­dı­ğı­nı si­ya­set­çi­le­rin Ba­sın­da­ki açık­la­ma­lar­dan öğ­re­ni­yo­ruz. En son açık­la­ma­yı Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı yap­mış. Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı yap­tı­ğı açık­la­ma­da'8 mil­yon ton taş ta­şı­na­rak de­ni­ze atı­la­cak ve 34 dö­nüm­lük Has­ta­ne ara­zi­si ya­pı­la­ca­ğı­nı be­lirt­miş. Had­di­miz değil ama me­ra­kım­dan sor­mak is­ter­dim, 34 dö­nüm­lük dolgu ala­nı­nın 2022 yılı so­nu­na kadar do­la­ca­ğı­na bu Mil­let­ve­ki­li­mi­zin ken­di­si de inan­dı mı acaba. Söy­le­di­ği tarih 11.2.2022 ta­ri­hi ve önü­müz­de 10 aylık süre var. Bu söy­le­di­ği­ni 10 ay sonra Sn. Ya­zı­cı'ya ha­tır­la­ta­ca­ğım.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °