ÇAYELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA
İŞLETMELERE KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

Güncel Haberler 26.02.2022 10:39:10 0
ÇAYELİ TİCARET VE SANAYİ ODASIİŞLETMELERE KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI' />

İmalat ve bunun ta­mam­la­yı­cı­sı sek­tör­ler ile bazı hiz­met ve ti­ca­ret sek­tör­le­ri­ne yö­ne­lik " MİKRO VE KÜÇÜK İŞLET­ME­LE­RE HIZLI DES­TEK PRO­RA­MI" hak­kın­da Ça­ye­li Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Oda­sın­da bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sı ger­çek­leş­ti­ril­di.

Oda üye­le­ri­nin yoğun ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­le­şen top­lan­tı­da KOS­GEB Rize İl Mü­dü­rü Celil Kür­şat De­re­ci prog­ram­la il­gi­li Oda üye­le­ri­ni bil­gi­len­dir­di.
DERECİ; KOS­GEB Mikro ve Küçük İşlet­me­le­re (MKİ) Hızlı Des­tek Prog­ra­mı'nın amacı; MKİ'lerin sal­gın şart­la­rın­da fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dür­me­le­ri­nin ve geç­miş dönem or­ta­la­ma is­tih­dam se­vi­ye­le­ri­ni ko­ru­ya­rak yeni per­so­nel is­tih­dam et­me­le­ri­nin sağ­lan­ma­sı­dır. İmalat, bil­gi­sa­yar prog­ram­la­ma, bi­lim­sel Ar-Ge sek­tör­le­ri ile Co­vid-19 sal­gı­nı­nın nis­pe­ten daha fazla et­ki­le­di­ği bazı hiz­met ve ti­ca­ret sek­tör­le­rin­de­ki MKİ'lere: 1981 ve son­ra­sı do­ğum­lu, son 3 yılda 180 gün­den fazla ça­lış­ma­mış üni­ver­si­te veya mes­le­ki ya da tek­nik lise me­zu­nu en az bir yeni per­so­ne­lin "12 ay bo­yun­ca is­tih­dam edil­me­si ta­ah­hü­dü", "Baş­vu­ru dö­ne­mi ila­nın­dan ön­ce­ki 12 aylık or­ta­la­ma is­tih­da­mın ko­run­ma­sı" şartı ile; yeni is­tih­dam edi­lecek per­so­nel ba­şı­na 100 Bin TL geri öde­me­li des­tek ve­ri­le­cek­tir. İşlet­me sa­hi­bi kadın ise veya işe alı­nan per­so­nel kadın ise, des­tek per­so­nel ba­şı­na 10 Bin TL ar­tı­rım­lı ola­rak uy­gu­la­na­cak­tır. Baş­vu­ru dö­ne­mi ilan ta­ri­hin­den ön­ce­ki ayda iş­let­me­de ça­lış­mı­yor olan per­so­nel "yeni" kabul edi­le­cek­tir. Mikro iş­let­me­ler en fazla 2 per­so­nel, küçük iş­let­me­ler en fazla 5 per­so­nel için des­tek ala­bi­le­cek­tir dedi.


Ha­ber-Fo­to: Osman DOĞRU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °