SURİYELİLERE 16 İL KAPATILDI

SURİYELİLERE 16 İL KAPATILDI

İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı, dü­zen­siz göç­men­le­re karşı 'sey­relt­me' pro­je­si­ni ha­ya­ta ge­çi­ri­yor. Buna göre Tür­ki­ye'nin 16 ilin­de ve Esen­yurt, Fatih gibi bazı il­çe­le­rin­de eğer Su­ri­ye­li nü­fu­su yüzde 25'i geç­miş­se o böl­ge­de yeni kayıt yap­tı­rıl­ma­ya­cak de­nil­di.

Nü­fu­sun yüzde 25'inden faz­la­sı­nı Su­ri­ye­li­ler oluş­tu­ru­yor­sa gö­nül­lü­lük esa­sı­na bağlı ola­rak yer de­ği­şi­mi ya­pı­la­cak. Peki, Su­ri­ye­li­le­re ka­pa­tı­lan iller han­gi­le­ri, 16 il Su­ri­ye­li­le­re ka­pa­tıl­dı mı? Sey­relt­me pro­je­si nedir?
İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Su­ri­ye­li için sey­relt­me pro­je­si­ni ha­ya­ta ge­çi­ri­yor. Ara­la­rın­da İstan­bul, İzmir, An­ka­ra, An­tal­ya, Edir­ne, Hatay gibi şe­hir­le­rin bu­lun­du­ğu böl­ge­le­rin eğer nü­fu­sun yüzde yirmi beşi Su­ri­ye­li­ler­den olu­şu­yor­sa, oraya yeni göç­men kaydı ya­pı­la­ma­ya­cak. Peki, Su­ri­ye­li­le­re ka­pa­tı­lan iller han­gi­le­ri, 16 il Su­ri­ye­li­le­re ka­pa­tıl­dı mı? Sey­relt­me pro­je­si nedir?
SEY­RELT­ME PRO­JESİ NEDİR?
Ya­ban­cı uy­ruk­lu ki­şi­le­rin bu­lun­du­ğu yer­ler­de sey­relt­me uy­gu­la­ma­sı baş­la­dı. Nü­fu­su­nun yüzde yirmi be­şi­nin üze­rin­de Su­ri­ye­li olan yer­ler­de yeni kayıt ol­ma­ya­cak. Ge­çi­ci kul­la­nım sta­tü­sün­de baş­vu­ran göç­men­ler yüzde 25 nü­fu­sun üs­tün­de Su­ri­ye­li varsa kayıt yap­tı­ra­ma­ya­cak­lar.
SURİYELİLERE KA­PA­TI­LAN İLLER HANGİLERİ?
AN­KA­RA, AN­TAL­YA, AYDIN, BURSA, ÇA­NAK­KA­LE, DÜZCE, EDİRNE, HATAY, İSTAN­BUL, İZMİR, KIRK­LA­RELİ, KO­CA­ELİ, MUĞLA, SA­KAR­YA, TEKİRDAĞ, YA­LO­VA
Ge­çi­ci ko­ru­ma sta­tü­sün­de olan ki­şi­ler bu 16 ilde baş­vu­ru ya­pa­ma­ya­cak­lar. Tür­ki­ye nü­fu­su­nun de­mog­ra­fik ya­pı­sı­nın ko­run­ma­sı he­def­le­ni­yor. Al­tın­dağ'da ya­şa­nan olum­suz­luk­la­rın önüne ge­çe­bil­mek için sey­relt­me uy­gu­la­ma­sı baş­la­tıl­dı. 16 il 800 ma­hal­ley­le bir­lik­te Esen­yurt ve Fatih il­çe­le­ri­ne Su­ri­ye­li sı­nı­rı ge­ti­ril­di!


Haber Merkezi