Tarih: 28.02.2022 10:41

'Kaçak Çayları Rize Meydanında Yakacağım'

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

'Kaçak Çayları Rize Meydanında Yakacağım'

Kı­lıç­da­roğ­lu, par­ti­si­nin grup top­lan­tı­sın­da çay ko­nu­su­na de­ği­ne­rek gübre zammı, kaçak çay ve des­tek­le­me fi­yat­la­rıy­la il­gi­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si (CHP) Genel Baş­ka­nı Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu, grup top­lan­tı­sın­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, Rize ve Art­vin'in çay açı­sın­dan st­ra­te­jik bir bölge ol­du­ğu­nu ifade ede­rek, "Temel gelir kay­na­ğı çay­dır.
2021 yı­lın­da çay güb­re­si­nin tonu 2800 li­ray­dı.
Yaş çay alım fi­ya­tı­nın tonu da 3 bin 870 li­ray­dı.
2022 yı­lın­da şimdi ye­ni­den gübre atı­la­cak.
Güb­re­nin tonu 2800 li­ra­dan 7500 li­ra­ya çık­mış du­rum­da. 7500 lira tarım kredi ko­ope­ra­tif­le­ri­nin satış fi­ya­tı. Eğer Tarım kredi ko­ope­ra­ti­fi dı­şın­dan ala­cak­sa­nız onun fi­ya­tı 8 bin lira Yani gübre geçen yılın 3 katı olmuş" dedi.
Çayda des­tek­le­me fi­ya­tı­na 7 yıl­dır zam ya­pıl­ma­dı­ğı­nı kay­de­den CHP Genel Baş­ka­nı Kı­lıç­da­roğ­lu, "Bir şey daha var. Çayda des­tek­le­me öde­me­le­ri var. 2016'dan bu yana des­tek­le­me fi­yat­la­rı­na kilo ba­şı­na 13 kuruş, o ta­rih­ten bu güne hiç de­ğiş­me­miş. Demek ki Rize ve Art­vin'de enf­las­yon yüzde sıfır. Rize ve Art­vin'deki çay üre­ti­ci­le­ri­ne ses­le­ni­yo­rum. Sizin hak­kı­nı­zı ve hu­ku­ku­nu­zu tes­lim edecek par­ti­nin adı CHP'dir" diye ko­nuş­tu.
Kaçak çayın çay üre­ti­ci­si için en büyük sorun ol­du­ğu­nu kay­de­den Kı­lıç­da­roğ­lu, "Rize'ye git­ti­ğim­de söy­le­dim. Birde çay üre­ti­ci­si­nin kaçak çay be­la­sı var­mış. Rize'de söy­le­dim şimdi de TBMM ça­tı­sı al­tın­da söy­lü­yo­rum. Mil­let it­ti­fa­kı­nın ik­ti­da­rın­da bütün kaçak çay­la­rı top­la­yıp Rize mey­da­nın­da ya­ka­ca­ğım" dedi.


Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —