TÜRKOCAĞI RİZE ŞUBESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Güncel Haberler 1.03.2022 09:32:17 0
TÜRKOCAĞI RİZE ŞUBESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Türk Ocağı Rize Şube Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan basın açık­la­ma­sı ya­pıl­dı.

Basın açık­la­ma­sı şöyle,
‘'Son za­man­lar­da bil­has­sa İtti­hat ve Te­rak­ki Ce­mi­ye­ti'nin önde gelen li­der­le­ri ve dev­let adam­la­rı aley­hi­ne ya­pı­lan tah­kir edici, ya­ra­la­yı­cı, mes­net­siz ifa­de­le­ri kı­nı­yo­ruz. Doğ­ru­la­rıy­la, yan­lış­la­rıy­la ta­ri­hi­mi­ze adını yaz­dır­mış, Türk Mil­le­ti'ne hiz­me­ti şiar edin­miş Türk dev­let bü­yük­le­ri­ni bir­bir­le­riy­le ya­rış­tır­mak, Türk ta­ri­hiy­le ve Türk­lük­le il­gi­li has­ta­lık­lı bir ruh ha­linin te­za­hü­rü­dür.
Par­ça­la­nan bir cihan dev­le­ti­ni ayak­ta tut­mak için bu­gün­den ba­kıl­dı­ğın­da ki­mi­le­ri­nin ha­ta­lı gö­re­bi­le­ce­ği si­ya­set­le­ri uy­gu­la­yan dev­let adam­la­rı­nı eleş­tir­mek el­bet­te meş­ru­dur. Ancak insaf ve vic­dan sa­hip­le­ri, on­la­rın va­tan­se­ver­lik­le­ri­ni, fe­da­kar­lık­la­rı­nı asla sor­gu­la­ya­maz.
Bu ve­si­le ile ha­yat­la­rı­nı mil­let yo­lun­da feda eden Enver, Talat ve Cemal Pa­şa­lar başta olmak üzere şe­ha­det şer­be­ti­ni içen İtti­hat ve Te­rak­ki ön­der­le­ri­ni rah­met­le anı­yo­ruz. ‘'


Haber: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °