Ç. Rizespor'un eski futbolcusu Moroziuk sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yaptı

Güncel Haberler 2.03.2022 10:43:39 0
Ç. Rizespor

Çay­kur Ri­zes­por'un Uk­ray­na­lı eski oyun­cu­su My­ko­la Mo­ro­zi­uk sos­yal medya he­sa­bın­dan yap­tı­ğı pay­la­şım­la ya­rdım is­te­di.

Bir dönem Çay­kur Ri­zes­por'da forma giyen Uk­ray­na­lı fut­bol­cu My­ko­la Mo­roz­yuk, Tür­ki­ye'den yar­dım is­te­di. Uk­ray­na'da ya­şa­nan sa­vaş­tan do­la­yı aile­si­ni gö­re­me­di­ği­ni ifade eden Mo­roz­yuk, 'Türk ulu­su­nun önün­de diz­le­ri­min üze­rin­de yal­va­rı­yo­rum. Siz­le­rin Uk­ray­na'yı ne kadar çok sev­di­ği­ni­zi bi­li­yo­rum. İstan­bul'dan Er­zu­rum'a, An­ka­ra'dan Hatay'a, An­tal­ya'dan Adana'ya, Sivas'tan mem­le­ke­tim Rize'ye… Hal­kı­ma en azın­dan ufak bir da­yan­ma şansı verin. Aile­me ka­vuş­mam lazım' dedi. Rusya'nın Uk­ray­na'ya aç­tı­ğı savaş son­ra­sı bir­çok fut­bol­cu sos­yal medya he­sap­la­rın­dan yap­tı­ğı pay­la­şım­la tep­ki­si­ni gös­te­ri­yor. Bir dönem ül­ke­miz­de de forma giyen My­ko­la Mo­roz­yuk, yap­tı­ğı pay­la­şım­da sos­yal med­ya­da gün­dem oldu. Uk­ray­na'nın du­ru­mu­nu an­la­tan Mo­roz­yuk, Tür­ki­ye'den yar­dım is­te­di.
'RUS TAKİPÇİLERİMDEN TEHDİT ME­SAJ­LA­RI AL­MIŞ­TIM'
Sos­yal medya he­sa­bın­dan yap­tı­ğı pay­la­şım­la Tür­ki­ye'den yar­dım is­te­yen Mo­roz­yuk, 'Tür­ki­ye için zor za­man­lar ya­şa­nır­ken, Türk or­du­su­na ve tüm Türk hal­kı­na des­tek verme şan­sım ol­muş­tu. O fo­toğ­raf için Rus ta­kip­çi­le­rim­den teh­dit ve ha­ka­ret içe­ren bir sürü mesaj al­mış­tım! Ama ikin­ci va­ta­nım olan Tür­ki­ye ve halkı için yap­tı­ğım, kal­bi­min de­ri­nin­den gelen bu ey­le­mim­den hep gurur duy­dum.' dedi.
'DİZLERİMİN ÜZERİNDE YAL­VA­RI­ YO­RUM'
Söz­le­ri­ne devam eden Mo­roz­yuk, 'Bugün va­ta­nım Uk­ray­na'da savaş var! İnsan­lar hür ya­şa­dık­la­rı ba­ğım­sız Uk­ray­na'mın top­rak­la­rın­da öl­dü­rü­lü­yor­lar. Ro­ket­ler uçu­şu­yor, kadın ve ço­cuk­lar kat­le­di­li­yor. Bütün bun­lar ŞEY­TAN ola­rak ad­lan­dı­rı­lan, Uk­ray­na hal­kı­nı yok et­me­yi amaç­la­yan tek bir adam is­te­di­ği için olu­yor. Kud­ret­li Türk ulu­su­nun önün­de diz­le­ri­min üze­rin­de yal­va­rı­yo­rum. Siz­le­rin Uk­ray­na'yı ne kadar çok sev­di­ği­ni­zi bi­li­yo­rum. İstan­bul'dan Er­zu­rum'a, An­ka­ra'dan Hatay'a, An­tal­ya'dan Adana'ya, Sivas'tan mem­le­ke­tim Rize'ye… Hal­kı­ma en azın­dan ufak bir da­yan­ma şansı verin. Aile­me ka­vuş­mam lazım. Ve ina­nı­yo­rum ki, Tür­ki­ye ma­vi-sa­rı renk­le­re bü­rü­necek.' pay­la­şı­mın­da bu­lun­du.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °