Ak Parti İl Başkanı Alim, Önemli Açıklamalarda Bulundu

Ak Parti İl Başkanı Alim, Önemli Açıklamalarda Bulundu

Güncel Haberler 2.03.2022 10:54:00 0
Ak Parti İl Başkanı Alim, Önemli Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim ilimizdeki basın men­sup­la­rıy­la bir araya ge­le­rek, AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı 7. Ola­ğan Kong­re­si­nin ar­dın­dan son 1 yı­lı­nı de­ğer­len­dir­di. İlimizin gün­de­mi­ne dair so­ru­la­rı ce­vap­la­dı.

Rize ba­sı­nıy­la bir araya gel­di­ği top­lan­tı­da ga­ze­te­ci­le­rin so­ru­la­rı­nı ce­vap­la­yan İl Baş­ka­nı İshak Alim, İl Baş­kan­lı­ğı­nın 7. Ola­ğan kong­re­si­nin bi­rin­ci yıl dö­nü­mün­de bu top­lan­tı­yı yap­mak is­te­di­ği­ni be­lir­te­rek, ge­ri­de bı­rak­tı­ğı bir yılın ar­dın­dan Rize teş­ki­la­tı ola­rak ya­pı­lan ça­lış­ma­lar ko­nu­sun­da açık­la­ma­lar bu­lun­du. "Bir yıl­lık zaman zar­fın­da ar­ka­daş­la­rı­mız­la teş­ki­lat­çı­lık an­la­mın­da ve ili­miz­de­ki ya­tı­rım­la­rı takip an­la­mın­da çok güzel ve fay­da­lı işler or­ta­ya koy­duk. İli­miz­de güzel hiz­met­le­rin gel­me­si nok­ta­sın­da de­va­sa hiz­met­le­rin ka­za­nıl­ma­sı nok­ta­sın­da en ufak bir sı­kın­tı ya­şa­mı­yo­ruz çünkü bu dö­nem­le­rin en önem­li et­ken­le­rin­den bir ta­ne­si he­pi­mi­zin bil­di­ği gibi say­gı­de­ğer Cum­hur­baş­ka­nı­mız Genel Baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan çünkü ili­mi­ze ya­pı­la­cak olan tüm de­va­sa ya­tı­rım­la­rın ha­mi­si ve ta­kip­çi­si ken­di­si­dir. Bir yı­lı­mı­zı ta­mam­la­dık bir yıl­lık zaman zar­fın­da de­va­sa bir teş­ki­lat ol­du­ğu­mu­zu her zaman ifade edi­yo­ruz rutin dü­zen­li bir şe­kil­de yine bir çok si­ya­si par­ti­nin ya­pa­ma­ya­ca­ğı öl­çü­de di­sip­lin­li teş­ki­lat ça­lış­ma­mız­dan en ufak zerre mik­tar­da taviz ver­me­dik. Teş­ki­la­tı­mız Rize'de Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın mem­le­ke­tin­de gayet diri gayet sağ­lam bir şe­kil­de ayak­ta­dır emin adım­lar­la 2023, 2024 ,2053'e doğru da iler­li­yor ve iler­le­ye­cek­tir." dedi.
"Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız bu ko­nu­nun ta­kip­çi­si"
Gübre fi­yat­la­rı ile il­gi­li gelen so­ru­la­rı ce­vap­la­yan İl Baş­ka­nı Alim "Gübre fi­yat­la­rı 11.000 12.000 TL üze­rin­de ko­nu­şu­lu­yor­du. Bu ko­nu­lar de­tay­lı­ca hem ba­ka­nı­mız hem Cum­hur­baş­ka­nı­mız ta­ra­fın­dan is­ti­şa­re edil­di. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız bu ko­nu­nun ta­kip­çi­si. En ni­ha­ye­tin­de fiyat tarım kredi ko­ope­ra­tif­le­ri üze­rin­den 7500 TL ola­rak açık­lan­dı. Diğer sa­tı­cı­lar bazı ko­ope­ra­tif­ler üye­le­ri­ne mesaj attı 8000, 8500 ci­va­rın­da fi­yat­la­rı açık­lan­dı. Ancak her ne kadar bir süs­pan­si­yon varsa da bu ra­kam­lar üze­rin­de el­bet­te ki biz bu­nun­la ye­tin­mi­yo­ruz hala fi­yat­lar­la ala­ka­lı gübre fi­yat­la­rı ile ala­ka­lı bir ça­lış­ma devam edi­yor. Önü­müz­de­ki gün­ler­de durum net­le­şe­cek­tir bir ça­lış­may­la bu fiyat far­kı­nın geçen se­ne­ye oran­la artan fiyat far­kı­nın te­la­fi edil­me­si üre­ti­ci­mi­zin mağ­dur edil­me­me­si an­la­mın­da bir iyi­leş­tir­me ya­pı­la­bi­lir" dedi.
"So­rum­lu­luk sa­hi­bi­yiz hem­şe­ri­le­ri­mi­ze karşı bir so­rum­lu­lu­ğun bi­lin­cin­de­yiz"
Çay ka­nu­nu ile il­gi­li ça­lış­ma­la­rı­nın devam et­ti­ği­ni ak­ta­ran İl Baş­ka­nı Alim "Ça­lış­ma­la­rı­mız devam edi­yor. Bunu daha önce de ifade et­miş­tik. Biz diğer si­ya­si par­ti­ler gibi çıkıp ta ka­ğıt­la­rı gös­te­re­rek boş ka­ğıt­la­rı gös­te­re­rek, İzmir mil­let­ve­ki­li, Te­kir­dağ mil­let­ve­ki­li­ne bir şey­ler ha­zır­la­ta­cak po­zis­yon­da de­ği­liz. So­rum­lu­luk sa­hi­bi­yiz hem­şe­ri­le­ri­mi­ze karşı bir so­rum­lu­lu­ğun bi­lin­cin­de­yiz her şey­den önce ken­di­mi­ze karşı so­rum­lu­yuz biz de bir çay müs­tah­si­li­yiz. En iyi­si­nin ol­ma­sı­nı arzu edi­yo­ruz. Do­la­yı­sıy­la bu­nun­la ala­ka­lı bi­li­yor­su­nuz üni­ver­si­te­de bir ça­lış­ma ha­zır­lan­dı ve bu ça­lış­ma­ya zi­ra­at oda­la­rı­mı­zın da is­ti­şa­re­si ne­ti­ce­sin­de on­la­rın da onay ver­di­ği bir ça­lış­may­dı. Bu ça­lış­ma ba­kan­lı­ğa gitti. Bizim de de­fa­at­le gö­rüş­me­le­ri­miz oldu. Bu süreç devam edi­yor ka­nun­la ala­ka­lı ça­lış­ma devam edi­yor önü­müz­de­ki gün­ler­de daha net bir şe­kil­de or­ta­ya çı­ka­cak­tır" dedi.
"ÇAY­KUR çay alımı ko­nu­sun­da geçen se­ne­ki re­ko­ru­nu da egale ede­bi­lecek bir po­zis­yon­da ola­bi­lir"
ÇAY­KUR'un çay alımı ko­nu­sun­da kendi re­ko­ru­nu kır­dı­ğı­nı ifade eden Alim "Geçen sene ÇAY­KUR ciddi ma­na­da bir çay alımı ger­çek­leş­tir­miş ol­ma­sı­na rağ­men 870.000 ton çay al­ma­sı­na rağ­men kendi re­ko­ru­nu kır­mış ol­ma­sı­na rağ­men, özel sek­tö­rün düşük fi­yat­lı çay al­ma­sı se­be­biy­le bir tepki oluş­tu. Bu sene bunun ol­ma­ma­sı ile ala­ka­lı ça­lış­ma­la­rı is­ti­şa­re edi­yo­ruz. Çay­kur çay alımı ko­nu­sun­da geçen se­ne­ki re­ko­ru­nu da egale ede­bi­lecek bir po­zis­yon­da ola­bi­lir bunu da söy­le­miş ola­lım onu da ge­çecek mik­tar­da bir çay alımı ger­çek­leş­ti­re­bi­lir. Olu­şan so­run­lar­la ala­ka­lı pay­daş­lar­la is­ti­şa­re­le­ri­mi­zi ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Bu sene ina­nı­yo­ruz ki geçen sene gibi düşük fi­yat­lar­da özel sek­tör in­şal­lah çay al­ma­ya­cak­tır biz şun­la­rı ar­zu­lu­yo­ruz hem Çay­kur hem özel sek­tör hem müs­tah­si­li­mi­zin mutlu ola­ca­ğı bir se­zo­nu in­şal­lah bu sene ge­çi­ri­riz. Biz bazı si­ya­si parti tem­sil­ci­le­ri gibi umut ta­cir­li­ği yap­mı­yo­ruz. Hiç bir pro­je­si yok mil­le­tiy­le mem­le­ke­ti ile ala­ka­lı en ufak bir derdi yok. Biz üre­ti­ci­mi­zin ya­nın­da­yız.
"Mayıs ayı­nın ilk haf­ta­la­rın­da uçak inecek
Rize Art­vin Ha­va­li­ma­nı­na ilk uça­ğın bir ak­si­lik ya­şan­ma­dı­ğı tak­dir­de Mayıs ayı­nın ilk haf­ta­la­rın­da uçak inecek şekle ge­le­bi­le­ce­ği­ni ak­ta­ran Alim " Bi­li­yor­su­nuz biz ya­pı­la­cak ya­pa­ca­ğız de­di­ği­miz zaman bazı si­ya­si­ler o zaman şunu söy­le­miş­ler­di ya­pa­maz­lar se­çi­me odak­lı ko­nu­şu­yor­lar si­ya­si ma­nev­ra ya­pı­yor­lar. Bunu söy­le­miş­ler­di ve gö­rü­yor­su­nuz ha­va­ala­nı bitti. Siz­ler­den is­tir­ham edi­yo­rum bu ifa­de­le­ri kul­la­nan si­ya­si par­ti­ler­le siz zaman zaman bir araya ge­li­yor­su­nuz top­lan­tı­lar ya­pı­yor­su­nuz şunu sorar mı­sı­nız? Siz di­yor­du­nuz ki bu si­ya­si bir ma­nev­ra­dır se­çi­me odak­lı bir ça­lış­ma­dır ya­pı­la­maz işte ya­pıl­dı ne dü­şü­nü­yor­su­nuz? Ha­va­ala­nı­mız in­şal­lah mayıs ayı­nın ilk haf­ta­la­rın­da uçak inecek şekle ge­lecek Allah'ın iz­niy­le. Bi­li­yor­su­nuz ili­mi­zin tu­rizm,ti­ca­ret, sağ­lık, lo­jis­tik bir çok ala­nın­da çok değer ka­ta­cak katma değer üre­tecek de­va­sa bir ya­tı­rım bunu ta­mam­la­ma­nın he­ye­ca­nın ya­şı­yo­ruz. Mayıs'ta İnşal­lah güzel bir açı­lış­la say­gı­de­ğer Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zı orada kar­şı­la­ya­ca­ğız in­şal­lah hem­şe­ri­le­ri­mi­zin hiz­me­ti­ne bunu su­na­ca­ğız" dedi.
"AK Parti ik­ti­da­rın­da bir şey ya­pı­la­cak mı de­nil­di mi ke­sin­lik­le ya­pı­lır"
Şehir has­ta­ne­si pro­je­si ile il­gi­li AK Parti ik­ti­dar­la­rı ya­pı­la­cak dedi mi ya­pı­lır şek­lin­de ifade kul­la­nan Alim " Şehir Has­ta­ne­mi­ze ge­lin­ce orası da 3,4 hafta önce yer tes­pi­ti mü­te­ah­hit fir­ma­ya ya­pıl­dı. mü­te­ah­hit firma hızlı bir şe­kil­de ça­lış­ma­ya baş­la­dı şu anda dol­gu­su devam edi­yor. Bir yıl geç­me­den dol­gu­su ta­mam­la­na­cak hızlı bir şe­kil­de de iha­le­si ya­pı­la­rak 850 ya­tak­lı bir şehir has­ta­ne­miz ili­mi­ze sağ­lık tu­riz­mi­nin ge­liş­me­si an­la­mın­da da bam­baş­ka bir mis­yon üst­le­necek bir has­ta­ne hü­vi­ye­tin­de ola­cak in­şal­lah. Şunu söy­lü­yo­ruz. Artık her­kes şunu gayet iyi bi­li­yor. AK Parti ik­ti­da­rın­da bir şey ya­pı­la­cak mı de­nil­di mi ke­sin­lik­le ya­pı­lır. Ya­pı­la­ma­ya­cak ya da biter mi bit­mez mi tar­zın­da en ufak bir şüphe olmaz. AK Parti de­diy­se bu ya­pı­lır. Ak Parti ik­ti­da­rı­nın da hiz­met­le­rin ta­mam­la­na­ma­ma­sı gibi bir durum olmaz söz ve­ril­dik­ten sonra ta­mam­la­nır.
"De­re­pa­za­rı il­çe­mi­ze bir duruş ka­zan­dı­ra­cak"
De­re­pa­za­rı Ken­dir­li yolu ile il­gi­li bil­gi­len­dir­me­ler­de bu­lu­nan Alim " De­re­pa­za­rı Ken­dir­li yolu di­ye­rek o yolun üst­len­miş ol­du­ğu rolü kü­çül­tü­yo­ruz. De­re­pa­za­rı Ken­dir­li yolu değil, ta Kal­kan­de­re kav­şa­ğa kadar inen yani De­re­pa­za­rı'ndan ica­bın­da or­ga­ni­ze­ye gi­decek olan kişi, Kal­kan­de­re, İkiz­de­re Ovit'e gi­decek olan ki­şi­nin O gü­zer­gah­tan mer­ke­ze ula­şa­ca­ğı yol. O yol De­re­pa­za­rı mer­kez­de­ki kötü gö­rün­tü­yü kal­dı­ra­cak olan bir yol. De­re­pa­za­rı mer­kez­den Nur Çaya kadar De­re­pa­za­rı il­çe­mi­ze bir duruş ka­zan­dı­ra­cak. Nur Çaya kadar iler­le­tecek ge­liş­ti­recek bir yol. Bu yol ile ala­ka­lı ba­kan­lık­la ve bölge mü­dür­lü­ğü­müz­le ça­lış­ma­la­rı­mız devam edi­yor. O yol ile be­ra­ber az ile­ri­de olan kav­şa­ğı biraz daha Rize'ye doğru hemen sahil bağ­lan­tı­sı­nı kav­şa­ğı oraya ala­rak, De­re­pa­za­rı mer­ke­zin sa­hil­de­ki rek­re­as­yon alanı ile de bağ­lan­tı­sı­nı sağ­la­ya­ca­ğı bir yol. Ça­lış­ma­la­rı­mı­zı devam et­ti­ri­yo­ruz. Kal­kan­de­re yol ağ­zın­dan Ken­dir­li'ye kadar ki kısım ta­mam­lan­dı di­ye­bi­li­riz. O kı­sı­mı da ta­mam­la­ya­rak ve gü­zer­gah­ta bir tünel var mev­cut pro­je­de ol­ma­ma­sı­na rağ­men tünel var o tü­ne­li de iş­le­te­rek in­şal­lah çok güzel bir yolu da ka­zan­dır­mış ola­ca­ğız ili­mi­ze. Sa­de­ce Ken­dir­li'yi il­gi­len­di­ren değil, ili­mi­zin ta­ma­mın­da var olan ya­şa­yan hem­şe­ri­le­ri­mi­zin kon­fo­ruy­la ala­ka­lı bir ça­lış­ma­dır ta­mam­la­ya­ca­ğız in­şal­lah"dedi.
"Lo­jis­tik sa­de­ce ve sa­de­ce bir liman ola­rak al­gı­lan­ma­ma­lı"
Lo­jis­tik mer­ke­zin çok önem­li bir proje ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen İl Baş­ka­nı Alim "Lo­jis­tik mer­ke­zi ile ala­ka­lı aynı an­la­yış yine sa­ha­day­dı. Hangi an­la­yış is­te­me­zük an­la­yı­şı ya­pa­maz­lar an­la­yı­şı ancak Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın çok fazla önem­se­di­ği bir pro­jey­di lo­jis­tik mer­ke­zi in­şal­lah 2023 içe­ri­sin­de ta­mam­lan­ma­sı plan­la­nan bir proje. Lo­jis­tik sa­de­ce ve sa­de­ce bir liman ola­rak al­gı­lan­ma­ma­lı. Ovit bağ­lan­tı yol­la­rı ve or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­si ile bir­lik­te Doğu Ana­do­lu ile bir­lik­te İran ve orta do­ğu­nun Ka­ra­de­niz'e açıl­ma ka­pı­sı ola­cak. Bu­ra­da Nah­ci­van üze­rin­den zen­ge­zur hat­tıy­la Azer­bay­can'a bağ­la­na­cak olan kara ve de­mir­yo­lu ağı­nın İyi­de­re lo­jis­tik li­ma­na bağ­lan­ma­sı viz­yo­nu ile ha­re­ket edi­yo­ruz" dedi.
"Açık hava AVM tar­zın­da ola­cak orası in­şal­lah"
Rize'deki kent­sel dö­nü­şüm ça­lış­ma­la­rı ko­nu­sun­da bil­gi­len­dir­me­ler­de bu­lu­nan Alim "Kent­sel dö­nü­şüm­le ala­ka­lı şunu ra­hat­lık­la ifade ede­bi­li­riz ma­ale­sef is­te­me­zük­çü mu­ha­le­fet ve si­ya­set üre­te­me­yen mu­ha­le­fet bize ne söy­le­miş­ti ya­pa­ma­dı­lar ya­pa­ma­ya­cak­lar boş bir hayal pe­şin­de ko­şu­yor­lar. Si­ya­set yap­mak için bun­la­rı ifade edi­yor de­di­ler. Özel­lik­le mer­kez­de­ki deniz cad­de­si ola­rak binen Osman Ka­ra­vin Cad­de­si şu anda ha­li­ha­zır­da dö­nüş­tü­rü­len alan akla ge­li­yor kent­sel dö­nü­şüm de­nil­di­ğin­de. Bu­ra­da­ki bu dö­nü­şüm ya­pı­la­maz edi­le­mez de­nil­di ancak titiz bir ça­lış­ma ile gay­ret­li ça­lış­may­la teş­ki­la­tı­nın her ka­de­me­si­nin uyu­muy­la mu­az­zam bir proje ili­mi­ze ka­zan­dı­rıl­mış oldu. Kaba İnşa­atı hemen hemen bit­mek üzere çok hum­ma­lı bir ça­lış­ma olu­yor. Açık hava AVM tar­zın­da ola­cak orası. İnşal­lah bu yıl so­nu­na kadar bir ak­si­lik ol­maz­sa ta­mam­la­na­ca­ğı­nı bek­li­yo­ruz ekst­ra bir durum oluş­ma­sa. Ne kadar hızlı ta­mam­lar­sak hem­şe­ri­le­ri­mi­zin hiz­me­ti­ne su­nar­sak o kadar bizim için iyi. Kent­sel dö­nü­şüm sa­de­ce o kadar değil. Eski Müf­tü­lük Si­te­si orada devam edi­yor Taş­lı­de­re'de Rize'nin Piza ku­le­si ola­rak bi­li­nen yerde ça­lış­ma­mız var. Yağ­lı­taş Ma­hal­le­miz­de bir dö­nü­şü­mü­müz var fev­ka­la­de bah­se­der­ken bile gön­lü­müz fe­rah­lı­yor. Orda da hum­ma­lı bir ça­lış­ma devam edi­yor. Örnek bir yer ola­cak in­şal­lah aynı şe­kil­de Sa­lar­ha'da da ko­nut­la­rı­mız ta­mam­lan­dı di­ye­bi­li­riz çok güzel bir yer­le­şim olu­şa­cak orada. Mu­ra­di­ye‘de devam edi­yor. Ayder'de ka­pa­lı oto­par­kı­mız ta­mam­lan­mak üzere çev­re­ye du­yar­lı çevre has­sa­si­ye­ti­ni ta­ma­men du­yar­lı bir şe­kil­de bu ça­lış­ma devam edi­yor. Ayder'de mev­cut­ta­ki ter­mal otel ta­mam­lan­mak üzere büyük büt­çe­li de­va­sa ra­kam­lar­la bu dö­nü­şüm­ler sağ­la­nı­yor" dedi.
"Recep Tay­yip Er­do­ğan düş­man­lı­ğı üze­rin­de bir araya gel­miş bir­bi­ri­ne ben­ze­mez­ler­den olu­şan bir top­lu­luk"
Mu­ha­le­fe­tin ba­sı­na geç­ti­ği­miz gün­ler­de ver­di­ği it­ti­fak fo­toğ­ra­fı üze­ri­ne açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan İl Baş­ka­nı Alim "Ta­ma­men Recep Tay­yip Er­do­ğan düş­man­lı­ğı üze­ri­ne ku­ru­lu bir bir­lik­te­lik. Ne di­yor­lar al­tı­lı gan­yan mı? Ta­ma­men Recep Tay­yip Er­do­ğan düş­man­lı­ğı üze­rin­de bir araya gel­miş bir­bi­ri­ne ben­ze­mez­ler­den olu­şan bir top­lu­luk başka hiç­bir gaye yok. Yani ül­ke­mi­zin mil­le­ti­mi­zin hem­şe­ri­le­ri­mi­zin bir so­ru­nu ile bir me­se­le­siy­le ala­ka­lı en ufak bir proje or­ta­ya koy­duk­la­rı­nı gör­dü­nüz mü? Ta­ma­men Ja­ko­ben bir an­la­yış ve va­tan­da­şın aley­hin­de va­tan­da­şın le­hin­de ol­ma­yan her şeye evet deme an­la­yı­şı. Yine bah­set­ti­ği­niz olu­şu­mun ba­şı­nı çe­ken­ler­den biri Sayın Kı­lıç­da­roğ­lu Cum­hur­baş­ka­nı­mız­la il­gi­li ne diyor şah­sın ik­ti­da­rı şek­lin­de bir ifade kul­la­nı­yor. Çok se­vi­ye­siz ah­la­ki ol­ma­yan bir tavır. Bu ki­şi­ler dev­le­tin ku­rum­la­rı­nı da yıp­rat­ma­ya yö­ne­lik dav­ra­nış­lar ve eylem içe­ri­sin­de bu­lu­nu­yor­lar top­lu­mu ga­le­ya­na ge­tir­mek pro­vo­ke et­mek­le il­gi­li sü­rek­li söy­lem­le­ri olu­yor. Cum­hur­baş­ka­nı­mız ko­ro­na­vi­rü­se ya­ka­la­nı­yor ça­lış­ma­la­rı­nı bir an olsun ak­sat­mı­yor evin­de ça­lış­ma­la­rı­na devam edi­yor o sü­reç­le bi­zim­le gö­rü­şü­yor has­tay­ken bi­zim­le te­le­fon­la gö­rü­şü­yor ili­miz­le ala­ka­lı pro­je­ler ko­nu­sun­da gö­rüş­me ya­pı­yo­ruz. Ken­di­si iyi­le­şir iyi­leş­mez ki ha­nı­me­fen­di­nin evde has­ta­lı­ğı devam eder­ken se­ya­hat­le­re baş­lı­yor ulus­la­ra­ra­sı ça­lış­ma­la­rı­nı hız kes­me­den sür­dü­rü­yor. Bir ta­raf­ta bunu yapan bir Cum­hur­baş­ka­nı diğer ta­raf­ta lüks otel oda­la­rın­dan fakir ede­bi­ya­tı yapan bi­ri­si gayet net or­ta­da. Net bir şe­kil­de or­ta­da neyi ya­pı­yor bu ar­ka­daş­lar. Karşı taraf işte Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın dik duruş ser­gi­le­yip eğil­me­me­si kar­şı­sın­da neye karşı dik duruş Ame­ri­ka'nın, ba­tı­nın is­tek­le­ri­ne ta­lep­le­ri­ne karşı dik du­ru­yor. Eğil­mi­yor. Ba­tı­nın is­tek­le­ri­ne karşı eğil­me­yip ,sen kal­kıp ta doğu Ak­de­niz'de olur­san sis­mik arama ge­mi­le­rin­de arama ya­par­san yakıt, do­ğal­gaz arar­san Libya'da Ka­ra­bağ da sa­va­şın sey­ri­ni de­ğiş­ti­rir­sen Su­ri­ye'de mü­da­hil olur­san bir terör dev­le­ti­nin ku­rul­ma­sı­nı en­gel­ler­sen ne ola­cak­tı el­bet­te ki batı, Ame­ri­ka, Ame­ri­ka'nın içer­de­ki iş­bir­lik­çi­le­ri buna karşı du­ra­cak­tı. Bunu en­gel­le­me­ye ça­lı­şa­cak­tı. Ame­ri­ka'nın ve ba­tı­nın bunu en­gel­le­me­ye yö­ne­lik oluş­tur­muş ol­du­ğu bir bir­lik­te­lik ta­ma­men Tay­yip Er­do­ğan düş­man­lı­ğı üze­ri­ne ku­rul­muş bir bir­lik­te­lik" dedi.
"Cum­hur­baş­ka­nı­mız Kan­dil'i ya­ka­rız diyor. Bu kan­dil ya­kı­yor şa­şır­dı hangi kan­dil ol­du­ğu­nu"
Rize'nin Fın­dık­lı Be­le­di­ye­sin­de çift­çi­le­re elekt­ri­ği be­da­va ver­me­le­riy­le ala­ka­lı öner­ge ver­dik­le­ri­ni ifade eden Alim "CHP Genel Baş­ka­nı Kı­lıç­da­roğ­lu Şan­lı­ur­fa'da CHP Be­le­di­ye­le­rin­de çift­çi­le­re elekt­ri­ği be­da­va ve­re­ce­ği­ni ilet­miş. Be­le­di­ye­nin ken­di­le­ri­ne ve­ril­me­si ha­lin­de çift­çi­le­re elekt­ri­ği be­da­va ve­re­ce­ği­ni söy­le­miş­ti. Rize Fın­dık­lı ma­lu­mu­nuz CHP ta­ra­fın­dan yö­ne­ti­len bir be­le­di­ye. Ar­ka­daş­la­rı­mız Kemal beyin sözü üze­ri­ne çift­çi­le­re elekt­ri­ğin be­da­va ve­ril­me­si için Be­le­di­ye mec­li­si­ne öner­ge ver­miş­ler. Be­le­di­ye yö­ne­ti­mi ta­ra­fın­dan sümen altı edi­lip gün­de­me dahi alın­ma­yan öner­ge­yi ben bu­ra­dan ka­mu­oyu ile pay­laş­mak is­ti­yo­rum. CHP'li Fın­dık­lı Be­le­di­ye­si­ni Genel Baş­kan­la­rı­nın sö­zü­nü çiğ­net­me­me­ye davet edi­yo­rum. Biz Ak Parti ola­rak üze­ri­mi­ze dü­şe­ni yap­ma­ya ha­zı­rız. Ge­re­ken des­te­ği ve­ri­yo­ruz. Çift­çi­le­ri­mi­ze elekt­ri­ği be­da­va ve­re­cek­le­ri­ni ak­tar­mış­lar. Biz hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin le­hin­de olan her şeyde varız. Bizim an­la­yı­şı­mız­da hiz­met var. Fın­dık­lı'da elekt­ri­ği be­da­va kul­lan­ma­la­rı açı­sın­dan ver­miş ol­duk­la­rı ifa­de­nin ar­ka­la­rın­da dur­sun­lar. Ken­di­le­ri­ne ait be­le­di­ye­ler­de çift­çi­le­re elekt­ri­ği be­da­va kul­lan­dır­ma­yı vaat eder­ken ken­di­si kan­dil yak­ma­ya baş­la­mış. Cum­hur it­ti­fa­kı­mı­zın Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si Rize İl baş­ka­nı­mız Rize'den bir kan­dil gön­der­di ken­di­si­ne. Cum­hur­baş­ka­nı­mız Kan­dil'i ya­ka­rız diyor. Bu kan­dil ya­kı­yor şa­şır­dı hangi kan­dil ol­du­ğu­nu. Di­ğe­ri­ne ses çı­kar­ma­dı­ğı için ancak kan­dil ya­kı­yor. Bu sis­tem­de ken­di­si kan­dil yak­ma­ya baş­la­yan bir kişi çift­çi­le­re elekt­ri­ği be­da­va kul­lan­dır­ma­yı vaat edi­yor. Sı­kın­tı yok biz mem­nun olu­ruz zi­ya­de­siy­le mem­nun olu­ruz çı­ka­rız te­şek­kür ede­riz. Çık­sın­lar Fın­dık­lı'da elekt­ri­ği çift­çi­le­re be­da­va yap­sın­lar biz öner­ge­yi ver­dik. Bek­li­yo­ruz" şek­lin­de ko­nuş­tu.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °