Rize Valisi Çeber'den 2 Mart Mesajı

Rize Valisi Çeber'den 2 Mart Mesajı

Güncel Haberler 3.03.2022 09:21:00 0
Rize Valisi Çeber

Rize Va­li­si Kemal Çeber, 2 Mart Rize'nin Düş­man İşga­lin­den Kur­tu­lu­şu­nun 104. Yıl Dö­nü­mü do­la­yı­sıy­la bir mesaj ya­yım­la­dı.

2 Mart Rize'nin düş­man iş­ga­lin­den kur­tu­lu­şu­nun 104. Yıl Dö­nü­mü ne­de­niy­le yarın (2 Mart Çar­şam­ba) kent­te çe­lenk sunma tö­re­ni ve kut­la­ma prog­ra­mı dü­zen­le­necek. Çe­lenk sunma tö­re­ni Rize Va­li­li­ği Ata­türk Anıtı önün­de saat: 10.30'da ger­çek­leş­ti­ri­lecek. Kut­la­ma prog­ra­mı ise saat 11.00'de Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü Şehir Uğur Kork­maz Çok Amaç­lı Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da dü­zen­le­necek.
Vali ÇEBER'den 2 Mart Me­sa­jı
Vali Kemal Çeber, Rize'nin Düş­man İşga­lin­den Kur­tu­lu­şu­nun 104. Yıl Dö­nü­mü ya­yım­la­dı­ğı me­sa­jın­da, "Ka­ra­de­niz'in na­di­de şe­hir­le­rin­den Rize'mizin düş­man iş­ga­lin­den kur­tu­lu­şu­nun 104. yıl dö­nü­mü­nü bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de, coş­kuy­la ve he­ye­can­la kut­lu­yo­ruz." dedi.
Vali Çeber, me­sa­jın­da şun­la­rı kay­det­ti: "104 yıl sonra bugün, Va­li­si ol­mak­tan büyük bir gurur ve onur duy­du­ğum ye­şi­lin ve ma­vi­nin bü­tün­leş­ti­ği şeh­ri­miz Rize, va­tan­se­ver necip hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin o dö­ne­min im­kan­sız­lı­ğı ve yok­luk­la­rı­na rağ­men ver­di­ği kur­tu­luş mü­ca­de­le­si­ni ken­di­ne ya­kı­şan bir şe­ca­at ve za­fer­le nok­ta­lamış­tır. Ka­ran­lık işgal gün­le­ri­nin ar­dın­dan hür­ri­yet aş­kıy­la kül­le­rin­den ye­ni­den do­ğa­rak ayağa kalk­ma­yı ba­şa­ran Rize ve Ri­ze­li­ler, şanlı ta­ri­hi­mi­zin altın say­fa­la­rı­na ad­la­rı­nı bir hay­si­yet abi­de­si ola­rak yaz­dır­ma­yı ba­şar­mış­lar­dır. Bu hür­ri­yet aşkı ve is­tik­lal ruhu, ne mutlu ki her yeni ne­sil­de tek­rar doğ­mak­ta ve ec­da­dı­mız­dan dev­ral­dı­ğı­mız miras, aynı inanç ve şu­ur­la is­tik­ba­le ta­şın­mak­ta­dır. O gün­den bu­gü­ne uza­nan sü­reç­te va­tan­per­ver ve ça­lış­kan hal­kı­mı­zın gay­ret­le­riy­le Rize'miz böl­ge­mi­zin ve ül­ke­mi­zin önem­li şe­hir­le­rin­den bi­ri­si­ne dö­nüş­müş­tür. Şimdi bize düşen görev, bu top­rak­la­rın nasıl ne şartlar­da ka­za­nıl­dı­ğı­nı bi­le­rek, bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de çok ça­lış­mak­tır. Ec­da­dı­mı­zın vatan sa­vun­ma­sın­da­ki asil du­ru­şu biz­ler için bir yol ha­ri­ta­sı ni­te­li­ğin­de ol­ma­lı­dır. Bütün bun­la­rı bir ema­net bil­me­li ve ema­ne­ti yü­cel­te­rek ko­ru­ma­yı ken­di­mi­ze ilke edin­me­li­yiz. Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le Rize'nin düş­man iş­ga­lin­den kur­tu­lu­şu­nun 104. yıl­dö­nü­mü­nü bir kez daha kut­lu­yor, başta Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ve silah ar­ka­daş­la­rı olmak üzere ba­ğım­sız­lı­ğı­mı­zı borç­lu ol­du­ğu­muz aziz şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met ve min­net­le anı­yor, ga­zi­le­ri­mi­ze saygı ve şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum."

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °