Tarih: 03.03.2022 09:22

"Hububat sektörü alternatif pazarlara yönelecek"

Facebook Twitter Linked-in

İHBİR Başkan Adayı ve Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı,

"Hububat sektörü alternatif pazarlara yönelecek"

Türk hu­bu­bat, bak­li­yat ve yağlı to­hum­lar sek­tö­rü Uk­ray­na - Rusya sa­va­şın­dan do­la­yı hem ih­ra­cat hem de it­ha­lat da al­ter­na­tif pa­zar­la­ra yö­nel­me­ye baş­la­dı. İHBİR Baş­kan Adayı ve Tayaş Gıda Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Kazım Taycı, "Uk­ray­na - Rusya sa­va­şı biz­le­ri ih­ra­cat ve it­ha­lat nok­ta­sın­da olum­suz et­ki­li­yor. Ancak sek­tör ola­rak bütün kriz an­la­rı­na ha­zı­rız. Al­ter­na­tif pa­zar­la­rı­mız­la iş­le­ri­mi­ze devam ede­ce­ğiz" dedi.

Uk­ray­na - Rusya sa­va­şı sos­yal, si­ya­si ve eko­no­mik dü­ze­ni de­rin­den et­ki­le­me­ye devam edi­yor. Hu­bu­bat, bak­li­yat ve yağlı to­hum­lar sek­tö­rü­nün ih­ra­cat ve it­ha­lat pa­zar­la­rın­dan Uk­ray­na'da ya­şa­nan son ge­liş­me­ler sek­tö­rü de et­ki­le­me­ye baş­la­dı. İHBİR Baş­kan Adayı ve Tayaş Gıda Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Kazım Taycı, bu du­ru­mun bir an önce son bul­ma­sı­nı te­men­ni et­tik­le­ri­ni be­lir­te­rek sek­tör ola­rak her du­ru­ma karşı ön­lem­le­ri­ni de al­dık­la­rı­nı vur­gu­la­dı.
"İHRA­CAT­TA YÜK­LE­ME SI­KIN­TI­SI YA­ŞA­NI­YOR"
Sek­tö­rün son du­ru­mu­nu de­ğer­len­dir­me­ye devam eden Taycı, "Uk­ray­na'dan yoğun mik­tar­da buğ­day ve ay­çi­çe­ği ithal edi­yo­ruz. Özel­lik­le yağ üre­ti­min­de ay­çi­çe­ği­ni kul­la­nı­yo­ruz. Buğ­day it­ha­la­tı­na al­ter­na­tif pa­zar­la­rı­mız Ka­na­da, Mek­si­ka ve Avust­ral­ya. Ay­çi­çe­ğin­de ise al­ter­na­tif pa­zar­la­rı­mız Doğu Av­ru­pa Ül­ke­le­ri, Bul­ga­ris­tan ve Ro­man­ya. İhra­cat nok­ta­sın­da Rusya pa­za­rı ile her­han­gi bir sorun ya­şa­mı­yo­ruz. Uk­ray­na'da ise yük­le­me so­run­la­rı ya­şa­nı­yor. Sev­ki­yat şu anda dur­muş po­zis­yon­da. Uma­rım bu durum bir an önce geçer, her şey­den önce insan sağ­lı­ğı bi­rin­ci ön­ce­li­ği­miz." dedi.
Taycı ay­rı­ca sek­tör ola­rak ih­ra­cat­ta iki pa­za­rın da al­ter­na­tif­le­ri­ni be­lir­le­dik­le­ri­ni ve bu böl­ge­le­re yö­ne­lik ça­lış­ma­lar dü­zen­le­dik­le­ri­ni vur­gu­la­dı.

Ha­ber-Fo­to: Deniz ATAŞ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —