Tam kapanma döneminde Aile Sağlığı Merkezlerimiz de hizmete devam edecek

Güncel Haberler 6.05.2021 09:34:15 0
Tam kapanma döneminde Aile Sağlığı Merkezlerimiz de hizmete devam edecek

İlimiz ge­ne­lin­de için­de bu­lun­du­ğu­muz tam ka­pan­ma dö­ne­min­de Aile Sağ­lı­ğı Mer­kez­le­ri­miz de hiz­met ver­me­ye devam et­mek­te­dir.

Bu mer­kez­le­ri­miz­de sa­de­ce 2. doz Si­no­vac (Çin) aşısı ran­de­vu ile ya­pı­la­bil­di­ği gibi nor­mal hasta mu­aye­ne­le­ri, gebe ve bebek iz­lem­le­ri, çocuk aşı­la­rı­nın uy­gu­lan­ma­sı aynı şe­kil­de devam et­mek­te­dir.
Fakat ka­pan­ma sü­re­cin­de ol­du­ğu­muz için hal­kı­mı­zın aile he­ki­mi­ne gelip gi­der­ken sorun ya­şa­ma­ma­sı ve kol­luk kuv­vet­le­rin­ce so­rul­du­ğun­da gös­te­ri­le­bil­me­si için has­ta­ne­le­ri­miz­de ol­du­ğu gibi aile he­kim­le­ri­mi­ze de Mer­ke­zi Has­ta­ne Ran­de­vu Sis­te­mi (MHRS) veya 182 nu­ma­ra­lı hat üze­rin­den ran­de­vu almak in­san­la­rı­mı­za büyük ko­lay­lık sağ­la­ya­cak­tır.
Bu ted­bir asla va­tan­da­şı­mı­zın aile he­ki­mi­ne ulaş­ma­sı­nı kı­sıt­la­mak için değil, sağ­lık hiz­me­ti al­ma­ya ça­lı­şır­ken cezai durum ile kar­şı­la­ma­ma­la­rı için ön gö­rül­müş­tür.
Böy­le­ce zorlu sü­reç­te gö­re­vi­ni can­si­pe­ra­ne yapan kol­luk kuv­vet­le­ri­mi­ze de yar­dım­cı olmuş ola­ca­ğız.
-Ran­de­vu alan­la­rın 112 çağrı merke­zin­den yar­dım talep et­me­si
Bi­lin­di­ği üzere tüm has­ta­ne­le­ri­miz­de po­lik­li­nik hiz­me­ti ran­de­vu sis­te­mi ile yü­rü­tül­mek­te­dir.
Bu se­bep­le MHRS ve 182 nu­ma­ra­lı hat üze­rin­den her­han­gi bir has­ta­ne­mi­ze ran­de­vu almış ki­şi­nin bir daha 112 acil yar­dım hat­tı­nı ara­ya­rak izin al­ma­sı­na gerek yok­tur.Almış ol­du­ğu ran­de­vu­yu te­le­fon ek­ra­nın­dan kol­luk kuv­vet­le­ri­ne ibraz et­me­si ye­ter­li ola­cak­tır.
Aksi tak­dir­de bu durum zaten yoğun bir mesai yü­rü­ten 112 acil çağrı mer­ke­zi­mi­zin iş yü­kü­nün ge­rek­siz yere art­ma­sı­na sebep ol­mak­ta­dır.


Haber: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °