TOPLUMUN %65'İ SİBER RİSKLERE KARŞI GÜVENDE HİSSETMİYOR

Güncel Haberler 26.05.2021 17:52:41 0
TOPLUMUN %65

Pandemi sonrası siber risklerdeki artışın evden çalışanlar tarafından iyice fark edilmeye başlandığını belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, "Hayatlarımızda dijitalin artan payı her türlü veriyi açık hedef haline getiriyor. Evden çalışma uygulamasının yaygınlaşmasıyla da her gün siber saldırılar artışta. Ray Sigorta olarak gerçekleştirdiğimiz araştırmaya göre internet ortamında kendini olası siber risklere karşı güvende hissetmeyenlerin oranı %65 seviyesinde. Bu da siber riskler konusunda büyük bir endişeye işaret ediyor. Yeni dönemin hayatımıza getirdiği siber endişeleri azaltmanın en iyi yolu siber sigorta koruması" dedi. Gelişen teknolojiler karşısında siber risklere karşı verilen teminatlara ek olarak aktif koruma sağlayan sigorta ürünlerinin tercih edilmesi gerekiyor.

Dijitalleşme ve uzaktan çalışma sadece iki yıl içinde iş hayatımıza tam anlamıyla girmiş durumda. Araştırmalara göre, küresel çapta işletmelerin %80'inden fazlası uzaktan çalışma uygulamalarına geçerken, bazı sektörlerde uzaktan çalışanların oranı %90'ın üzerine çıkıyor. İş yükünün bu oranda dijital süreçlere aktarılması ise yeni riskleri beraberinde getiriyor. Uzaktan çalışan şirketlerin %40'ı pandemi sonrası dönemde siber saldırıların arttığını bildiriyor. Siber saldırılardaki bu artış ise kimlik bilgilerinin çalınmasından zararlı yazılımlara kadar pek çok endişesi bulunan uzaktan çalışanların bu riskler için sigorta koruması aramasına sebep oluyor.

ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI ÇARPICI

Uzaktan çalışmanın, başta veri güvenliği ve kimlik hırsızlığı noktasında risklerin katlanarak atmasına yol açtığını kaydeden Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, pandemi sonrası artan siber risklerle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Geçtiğimiz yıl hayatımıza giren pandemi, çalışma modellerini de değiştirerek yeni ve esnek bir iş sürecinin oluşmasına aracı oldu. Yeni modeller, verimlilik gibi alanlarda pek çok avantaj barındırsa da beraberinde getirdikleri riskleri çok iyi anlamak gerekiyor. Araştırmamız siber risklerle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. İnternet ortamında kendini güvende hissedenlerin oranı sadece %35. %73'lük bir kitle ise son dönemde evden çalışmanın yaygınlaşmasıyla beraber siber risklerin arttığına inanıyor. Burada önemli bir endişe kaynağı ve güven açığı olduğunu görüyoruz. Sektör genelinde yapılan diğer bir araştırma sonucuna göre siber güvenlik sigortası sahiplerinin %86'sı sigortanın kendilerini koruyacağına güven duyuyor. Çıktılar bize gösteriyor ki, sigorta şirketleri olarak hayatlarımızda önemli bir tehdit oluşturan bu risklere karşı halkımızı bilinçlendirerek siber güvenlik ürünleri ile ülkemizdeki penetrasyonu artırmalıyız."

Belirli risklerin artık siber riskler olarak nitelendirildiğini ve bunun sigortalılar tarafından da kabul gördüğünü belirten Koray Erdoğan, "Kimlik hırsızlığı, veri hırsızlığı, kredi kartı bilgilerinin çalınması, bilgisayara virüs bulaşması ve bilgisayar korsanlarının bilgisayar ya da mobil cihaza girmesini siber tehdit olarak görenlerin oranı %80'in üzerinde gözüküyor. Şifrelerin çalınmasında ise bu oran %66 seviyesinde. Buradan da anlıyoruz ki siber tehdit kavramı artık hayatımızın içinde yer almaya başladı. Riskler bu derece hayatın içinde olduğunda ise mutlaka sigorta güvencesine alınması ve aktif koruma ile desteklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

CYBERELLA İLE SİBER RİSKLER DERT OLMAKTAN ÇIKIYOR

Ray Sigorta değişen risklere karşı gelişen çözümler sunmaya devam ediyor. Ray Sigorta'nın Cyberella Siber Güvenlik Sigortası, kapsamlı olmanın ötesinde önleyici bir koruma sağlıyor. Hasarların tazminine ek olarak Cyberella beraberinde sigortalıya sunulan koruma yazılımı potansiyel saldırıların gerçekleşmesini engel olurken, Dijital Güvence Veri İzleme Hizmeti sayesinde de sigortalıların kişisel verileri, poliçe süresince karanlık ağlar dahil 7/24 internet üzerinde taranıyor. Ray Sigorta'nın Cyberella Siber Güvenlik Sigortası kapsamında aynı aile içerisinde 5 kişiye kadar hizmet veren bir koruma yazılımı ücretsiz olarak veriliyor. Kimliklerin bir ya da bir kaçının çalınması veya kaybolması durumunda kimlik yenilenmesi için harç ve kart ücretlerinin yanı sıra gazeteye verilecek zayi ilanları da poliçe kapsamında karşılanıyor. Kimlik hırsızlığına yönelik mağduriyet durumunda ise kişiye özel olarak tayin edilen uzman danışmanlar süreç çözümlenene kadar poliçe sahibine her türlü konuda yardımcı oluyor. ATM'den para çekme işlemini takiben belirli süre ve mesafe içerisinde yaşanabilecek kapkaç/gasp olaylarına karşı da poliçe limitleri dahilinde teminat sunan Cyberella Siber Güvenlik Sigortası, böylece bireyleri hem sanal hem de gerçek kimlik hırsızlarına karşı koruyor. Makul fiyatlı, sağladığı asistans hizmetleriyle güvenilir ve kapsamlı bir ürün ile sigortalıları güvence altına aldıklarını söyleyen Koray Erdoğan, pandemi dönemi ile birlikte artan temassız kart kullanımını da risk kapsamına alarak teminatlarını zenginleştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Haber Foto: Esra Nur MOCU


Cuma 15.6 ° / 10 °
Cumartesi 16.1 ° / 9.6 °
Pazar 13.7 ° / 2.7 °