Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Hemşiresinin Salgın Nedeniyle Ertelenen Düğünü Bir Yıl Sonra Yapıldı

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Hemşiresinin Salgın Nedeniyle Ertelenen Düğünü Bir Yıl Sonra Yapıldı

Trab­zon'da, yeni tip ko­ro­na­vi­rüs­le (Ko­vid-19) mü­ca­de­le­nin en yoğun dö­ne­min­de, ko­ru­yu­cu ekip­man ne­de­niy­le yü­zün­de olu­şan iz­ler­le çek­ti­ği fo­toğ­ra­fı sos­yal med­ya­dan pay­la­şın­ca sal­gın­la sa­va­şan sağ­lık­çı­la­rın sim­ge­si ha­li­ne gelen yoğun bakım hem­şi­re­si Seher Al­tun­cu ile mes­lek­ta­şı Ersan Bıçak'ın, sal­gın ne­de­niy­le er­te­le­dik­le­ri düğün bir yıl sonra ya­pıl­dı.

Ka­nu­ni Eği­tim Araş­tır­ma Has­ta­ne­si'nde görev yapan Al­tun­cu ile Rize Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si'nde yoğun bakım hem­şi­re­si ola­rak ça­lı­şan Bıçak, Trab­zon'un Çay­ka­ra il­çe­sin­de­ki bir te­sis­te dü­zen­le­nen tö­ren­le ha­yat­la­rı­nı bir­leş­tir­di.
Sı­nır­lı sa­yı­da ka­tı­lım­cıy­la ve sal­gın ted­bir­le­ri gö­ze­ti­le­rek ger­çek­leş­ti­ri­len düğün tö­re­nin­de Al­tun­cu ve Bıçak'ın ni­ka­hı, Çay­ka­ra Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ha­ne­fi Tok ta­ra­fın­dan kı­yıl­dı.
Genç çif­tin nikah şa­hit­lik­le­ri­ni de ar­ka­daş­la­rı ve ya­kın­la­rı yaptı. Baş­kan Tok, tö­re­nin ar­dın­dan ev­li­lik cüz­da­nı­nı Seher hem­şi­re­ye tak­dim etti.

  • 'Bir bir­lik­te­lik ku­rar­ken di­ğer­le­ri­ni kay­bet­me­ye­lim'
    Hem­şi­re Seher Al­tun­cu, tö­ren­den önce ga­ze­te­ci­le­re yap­tı­ğı açık­la­ma­da, sağ­lık ça­lı­şan­la­rı ola­rak yoğun bir dö­nem­den geç­tik­le­ri­ni söy­le­di.
    Ka­de­me­li nor­mal­leş­me sü­re­ci­nin baş­la­ma­sıy­la, 4 yıl­dır süren bir­lik­te­lik­le­ri­ni ev­li­lik­le son­lan­dır­dık­la­rı­nı an­la­tan Al­tun­cu, şöyle ko­nuş­tu: 'Sal­gın sü­re­cin­de sü­rek­li bir­bi­ri­mi­ze des­tek olduk. St­res­li dö­nem­le­ri bir­lik­te at­lat­tık. Şimdi de her­ke­sin rı­za­sıy­la, gönül ra­hat­lı­ğıy­la bu bir­lik­te­li­ği­mi­zi in­şal­lah sür­dü­re­ce­ğiz.
    Biz dü­ğü­nü daha ön­ce­den yap­ma­yı dü­şü­nü­yor­duk ama araya pan­de­mi gir­di­ği için ge­rek­li şart­lar oluş­ma­dı­ğın­dan er­te­le­mek du­ru­mun­da kal­mış­tık.
    ''Şimdi ya­sak­la­rı ve ku­ral­la­rı es­net­tik­le­ri için dü­ğü­nü­mü­zü yap­mak is­te­dik.'
    Al­tun­cu, sal­gın dö­ne­min­de düğün ya­pa­cak­la­ra da çağ­rı­da bu­lu­na­rak şun­la­rı kay­det­ti:
    'Düğün se­zo­nu açıl­dı. Her­kes sev­di­ği in­san­la bir bir­lik­te­lik kur­mak is­ti­yor ama bunu ya­par­ken et­ra­fı­mız­da­ki in­san­la­rı ko­ru­ya­rak iler­le­ye­lim ki bir bir­lik­te­lik ku­rar­ken di­ğer­le­ri­ni kay­bet­me­ye­lim. Her­ke­sin, ted­bir­le­re uya­rak bu sü­re­ci aynı şe­kil­de devam et­tir­me­le­ri­ni rica edi­yo­rum. Mas­ke­ye, sos­yal me­sa­fe­ye ve hij­yen­le­ri­ne aynı şe­kil­de devam et­sin­ler. Biz de dü­ğü­nü­müz­de bun­la­ra önem ver­dik. Mas­key­le yap­tık, ma­sa­la­ra ko­lon­ya ve de­zen­fek­tan koy­duk. Bunu es­ne­ten in­san­lar ola­cak­tır belki ama on­la­rı uya­ra­ca­ğız. İnşal­lah ka­za­sız, be­la­sız at­la­ta­ca­ğız. Düğün yap­mak is­te­yen­le­rin bun­la­ra uy­ma­la­rı­nı rica edi­yo­ruz.' Damat Ersan Bıçak da çok he­ye­can­lı ol­du­ğu­nu dile ge­ti­re­rek, 'Seher hem­şi­re­yi çok se­vi­yo­rum. Zaten 4 yıl­dır bir­lik­te­yiz. Bu bir­lik­te­li­ği de ev­li­lik­le son­lan­dı­rı­yo­ruz. As­lın­da baş­lan­gıç ya­pı­yo­ruz. Çok güzel bir duygu. Hem­şi­re­le­rin, sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın sim­ge­si ha­li­ne gelen Seher hem­şi­rey­le ev­len­mek, yola çık­mak çok güzel bir duygu.' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

  • Haber Merkezi