Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu, Yeşil Yol Projesi'ni Anlattı

Güncel Haberler 16.06.2021 10:34:15 0
Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu, Yeşil Yol Projesi

Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dü­rü Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, Yeşil Yol Pro­je­si ile bö­lün­müş yol ko­nu­la­rın­da yü­rüt­tük­le­ri ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi verdi.

Ura­loğ­lu, kent­te süren ça­lış­ma­la­rı de­ğer­len­dir­mek üzere gel­di­ği Sam­sun'da Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mus­ta­fa Demir'i zi­ya­re­ti­nin ar­dın­dan açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.
Yeşil Yol Pro­je­si'nin bir­kaç ba­kan­lık­la bir­lik­te ça­lı­şıl­dı­ğı­na işa­ret eden Ura­loğ­lu, 'Ka­ra­yol­la­rı­nı il­gi­len­di­ren ta­ra­fı, Yeşil Yol gü­zer­ga­hın­da bu­lu­nan kara yol­la­rı­nın iyi­leş­ti­ril­me­si üze­ri­ne ki bu an­lam­da esa­sın­da biz üze­ri­mi­ze dü­şe­ni yap­mış du­rum­da­yız. Yeşil Yol Pro­je­si'nde bunun dı­şın­da be­le­di­ye­le­rin ve il özel ida­re­le­rin yap­ma­sı ge­re­ken işler var. Ça­lış­ma­lar sü­rü­yor.' ifa­de­si­ni kul­lan­dı.

  • Bö­lün­müş yol ça­lış­ma­la­rı Ura­loğ­lu, sal­gı­na rağ­men geçen yıl bö­lün­müş yol ça­lış­ma­sın­da 800 ki­lo­met­re yol ya­pa­rak he­def­le­ri­nin üze­ri­ne çık­tık­la­rı­nı vur­gu­la­dı. Diğer ta­raf­tan önem­li pro­je­le­rin açıl­dı­ğı­nı dile ge­ti­ren Ura­loğ­lu, 'Pan­de­mi­de hiz­met­le­ri­mi­zi ak­sat­ma­dık, bazı im­kan­lar da oluş­muş oldu. Zaten Sayın Ba­ka­nı­mız­la sü­rek­li sa­ha­da olduk ve be­ra­ber­ce de­net­le­dik. Bi­ten­le­ri­nin açı­lış­la­rı­nı yap­tık. O an­lam­da Ka­ra­yol­la­rı bu sü­reç­ten olum­suz et­ki­len­me­di di­ye­bi­li­rim. Hiz­met et­me­ye devam ettik.' dedi. Ura­loğ­lu, bö­lün­müş yolda bu sene ise 500 ki­lo­met­re­nin üze­ri­ne çık­ma­yı plan­la­dık­la­rı­nı kay­det­ti.
  • Yeşil Yol Pro­je­si
    Doğu Ka­ra­de­niz Pro­je­si (DOKAP) Bölge Kal­kın­ma İda­re­si Baş­kan­lı­ğın­ca sür­dü­rü­len Yeşil Yol Pro­je­si ile Sam­sun, Tokat, Ordu, Gi­re­sun, Trab­zon, Gü­müş­ha­ne, Bay­burt, Rize ve Art­vin il­le­rin­de­ki tu­rizm mer­kez­le­ri­nin üst kot­tan bir­bi­ri­ne bağ­lan­ma­sı he­def­le­ni­yor.
    Top­lam­da 4 bin ki­lo­met­re olan Yeşil Yol Pro­je­si ak­sın­da 2 bin 645 ki­lo­met­re ana gü­zer­ga­hın iyi­leş­ti­ril­me­si plan­la­nı­yor. Bu gü­zer­ga­hın 1024 ki­lo­met­re­lik kısmı Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü so­rum­lu­luk ala­nın­da yer alı­yor. Ça­lış­may­la Sam­sun'da Kı­zı­lır­mak Del­ta­sı Kuş Cen­ne­ti, Tokat'taki Bal­lı­ca Ma­ğa­ra­sı, Ordu'nun Per­şem­be Yay­la­sı, Gi­re­sun'un Küm­bet Yay­la­sı, Trab­zon'daki Uzun­göl, Rize'de Anzer Yay­la­sı, Gü­müş­ha­ne'de Ka­ra­ca Ma­ğa­ra­sı, Bay­burt'ta yer altı şehri, Art­vin'de Kaf­ka­sör Yay­la­sı gibi tu­rizm mer­kez­le­ri­ne aynı gü­zer­gah üze­rin­den ula­şı­la­bil­me­si he­def­le­ni­yor.

  • Haber Merkezi

Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °