Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Rize-Artvin Havalimanının Yıl Sonunda Hizmete Açılacağını Bildirdi

Güncel Haberler 17.06.2021 10:14:45 0
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Rize-Artvin Havalimanının Yıl Sonunda Hizmete Açılacağını Bildirdi

AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti Ya­zı­cı, yılda 3 mil­yon yolcu ta­şı­ma ka­pa­si­te­si­ne sahip Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'nın bu yıl so­nun­da hiz­me­te açı­la­ca­ğı­nı söy­le­di.

De­re­pa­za­rı ilçe mer­ke­zin­de­ki res­to­ran­da par­ti­si­nin yö­ne­ti­ci­le­ri ile bir araya gelen Ya­zı­cı, kent­te devam eden ya­tı­rım­lar hak­kın­da bilgi aldı.
Ya­zı­cı, ba­sı­na ka­pa­lı ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­nın ar­dın­dan, AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim ile es­na­fı zi­ya­ret etti.
Ha­ya­ti Ya­zı­cı, iki gün­lük Rize prog­ra­mı kap­sa­mın­da Mil­let Bah­çe­si ve Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si­ni in­ce­le­me fır­sa­tı bul­du­ğu­nu be­lirt­ti.
Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı in­şa­atı ile dün­ya­ca ünlü Ayder Yay­la­sı'ndaki yö­re­sel mi­ma­ri­ye özgü kent­sel dö­nü­şü­mün hızla devam et­ti­ği­ni vur­gu­la­yan Ya­zı­cı, bun­la­rın çok de­ğer­li ya­tı­rım­lar ol­du­ğu­nu ifade etti.
Ya­zı­cı, Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı'nın Tür­ki­ye'nin de­ni­ze dolgu ikin­ci ha­va­li­ma­nı ola­ca­ğı­nın al­tı­nı çi­ze­rek, 'Çok etkin bir işlev gö­recek. Yılda 3 mil­yon yolcu ta­şı­ma ka­pa­si­te­li bir ha­va­li­ma­nı. Hem ula­şı­mı ra­hat­la­ta­cak hem de ha­va­li­ma­nı­nın ta­mam­lan­ma­sı ile böl­ge­nin çok özgün coğ­ra­fi ya­pı­sı, yayla tu­riz­mi ve akar­su­la­rı iti­ba­riy­le hem iç tu­rizm hem dış tu­rizm po­tan­si­ye­li ba­kı­mın­dan böl­ge­ye büyük katkı sağ­la­ya­cak. Bu yıl sonu in­şal­lah hiz­me­te açı­la­cak.' dedi.
'Fazla ge­cik­tir­me­den Ayder'in dö­nü­şü­mü­nü sağ­la­ya­ca­ğız'
Ayder Yay­la­sı'nın ise tu­rizm için marka değer ol­du­ğu­na dik­ka­ti çeken Ya­zı­cı, 'Kont­rol­süz bir şe­kil­de bü­yü­yor ve ge­li­şi­yor­du. Onun önüne ge­çil­di.' diye ko­nuş­tu.
Ya­zı­cı, ça­lış­ma­la­rın Çevre ve Şe­hir­ci­lik Ba­kan­lı­ğı ile TOKİ ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın da doğ­ru­dan doğ­ru­ya büyük pro­je­ler­le il­gi­len­di­ği­ni, takip et­ti­ği­ni dile ge­ti­re­rek, şu de­ğer­len­dir­me­de bu­lun­du:
'TOKİ bir proje da­hi­lin­de Ayder'in gü­zel­leş­ti­ril­me­si, o kötü ya­pı­lar­dan arın­dı­rıl­ma­sı, doğa ile uyum­lu şekli ala­cak içe­rik­te bir proje için ça­lış­ma­la­ra devam edi­yor. Bir ta­raf­tan da inşa fa­ali­yet­le­ri devam edi­yor, oto­park ve ora­da­ki ko­nak­la­ma üni­te­le­ri. İnşal­lah fazla ge­cik­tir­me­den Ayder'in dö­nü­şü­mü­nü sağ­la­ya­ca­ğız. Bir marka tu­rizm mer­ke­zi ola­rak hem yerli hem dış tu­rist­le­rin hiz­me­ti­ne su­na­ca­ğız.'
Ha­ya­ti Ya­zı­cı, Ça­ye­li il­çe­sin­de de çe­şit­li zi­ya­ret­ler­de bu­lun­du, va­tan­daş­lar­la bir araya geldi.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °