Rize Aile Sağlığı Merkezlerinde Biontech Aşısı Yapılmaya Başlandı

Güncel Haberler 17.06.2021 10:27:10 0
Rize Aile Sağlığı Merkezlerinde Biontech Aşısı Yapılmaya Başlandı

Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe: 'Ko­vid-19 mü­ca­de­le sü­re­cin­de el­bet­te ki eli­miz­de­ki en et­ki­li gü­cü­müz şüphe yok ki aşı­dır.'

Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da, ' Ko­vid-19 mü­ca­de­le sü­re­cin­de el­bet­te ki eli­miz­de­ki en et­ki­li gü­cü­müz şüphe yok ki aşı­dır. Bu an­lam­da 170 bin doz aşıyı bu­gü­ne dek hal­kı­mı­za uy­gu­la­dık. Bu sü­reç­te hiç­bir va­tan­da­şı­mız da aşıya bağlı çok ciddi bir komp­li­kas­yon ile kar­şı­laş­ma­dık.
İster­se Çin Si­no­vac, is­ter­se de Alman Bi­on­tech aşısı olsun uy­gu­la­ma son­ra­sın­da bazı in­san­la­rı­mız­da aşı ya­pı­lan kolda ağrı, baş ağ­rı­sı, kas ve eklem ağ­rı­la­rı, kır­gın­lık, hal­siz­lik gibi bir takım yan et­ki­ler gö­rül­mek­te olup; ge­nel­lik­le bu et­ki­ler­de 2 veya 3 gün içe­ri­sin­de ken­di­li­ğin­den kay­bol­mak­ta­dır.' dedi.
Ay­rı­ca, her­han­gi bir aşı­nın di­ğe­ri­ne oran­la daha çok yan etki gös­ter­di­ği, bun­dan ha­re­ket­le daha risk­li ola­bi­le­ce­ği dü­şün­ce­si­nin yan­lış ol­du­ğu­nu be­lir­ten Tepe, şun­la­rı kay­det­ti:
'Bu se­bep­le aşı hakkı ta­nım­lan­mış va­tan­daş­la­rı­mız mut­lak su­ret­le aşı­la­rı­nı zaman ge­çir­mek­si­zin ol­ma­lı­dır­lar. Çünkü bu karar hem ken­di­le­ri, hem sev­dik­le­ri, hem de top­lum adına ala­bi­le­cek­le­ri en doğru ka­rar­dır.
Yine ön­ce­sin­de ağır aler­ji­si, özel­lik­le yu­mur­ta vb. et­men­le­re karşı ciddi aler­ji öy­kü­sü olan kim­se­le­rin aşı­la­rı­nı mut­lak su­ret­le has­ta­ne­le­ri­mi­zin aşı po­lik­li­nik­le­rin­de du­rum­la­rı­nı be­lir­te­rek ol­ma­la­rı ge­rek­mek­te­dir.
İlimiz ge­ne­lin­de 40 yaş ve üzeri ile ön­ce­lik ta­nın­mış tüm va­tan­daş­la­rı­mı­za yö­ne­lik aşı­la­ma fa­ali­yet­le­ri tüm hı­zıy­la devam et­mek­te­dir. Aşı hakkı ta­nım­lan­mış va­tan­daş­la­rı­mız aile sağ­lı­ğı mer­kez­le­ri­miz ile tüm has­ta­ne­le­ri­miz­de ran­de­vu almak su­re­tiy­le hem Si­no­vac hem de Bi­on­tech aşı­la­rı­nı yap­tı­ra­bi­lir­ler."

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °