"BİZ ÇAYKUR RİZESPOR'U ZAMANA TAŞIMAYA GELİYORUZ"

Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Adayı Armatör Tahir KIRAN;

"BİZ ÇAYKUR RİZESPOR'U ZAMANA TAŞIMAYA GELİYORUZ"

Çay­kur Ri­zes­por'da, 19-26 Ha­zi­ran ta­rih­le­rin­de ger­çek­leş­ti­ri­lecek olan Ola­ğa­nüs­tü Kong­re'de Ç. Ri­zes­por'a Baş­kan­lık aday­lı­ğı­nı açık­la­yan, Ri­ze-De­re­pa­zar'lı Ar­ma­tör Tahir KIRAN, Rize Ri­cos­ta Otel'de dü­zen­le­miş ol­du­ğu kah­val­tı­lı basın top­lan­tı­sın­da seçim ön­ce­si önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Çi­çe­ği bur­nun­da Baş­kan adayı Kıran'a, Rize'de ve Trab­zon'da görev yapan ya­zı­lı ve gör­sel medya men­sup­la­rı yoğun ilgi gös­ter­di­ler.
Ri­ze­li ta­nın­mış iş adamı Tahir KIRAN; "Son yıl­lar­da sü­rek­li ola­rak hem­şe­ri­le­rim­den, Ç. Ri­zes­por ta­raf­tar­la­rın­dan ve de ca­mi­amız­dan, Ç. Ri­zes­por Baş­ka­nı olmam ko­nu­sun­da büyük bir talep gör­mek­te­yim.
Bu ger­çek­ten çok onur ve gurur ve­ri­ci. Ç. Ri­zes­por Baş­kan­lı­ğı, her Ri­ze­li­nin gurur du­ya­ca­ğı, gö­nül­den is­te­ye­ce­ği şe­ref­li bir ma­kam­dır. Bu­gü­ne kadar maddi ma­ne­vi hiç­bir des­te­ği esir­ge­me­di­ğim, mem­le­ke­ti­min me­da­rı if­ti­ha­rı Ri­zes­por'a henüz za­ma­nı gel­me­di­ği için baş­kan ol­ma­yı dü­şün­me­di­ği­mi iki kez basın açık­la­ma­sı ya­pa­rak du­yur­ma­ma rağ­men, bu te­vec­cüh her geçen gün ar­ta­rak devam etti. Rize ile adım öy­le­si­ne öz­deş­leş­miş du­rum­da ki, bu ıs­rar­lı te­vec­cüh kar­şı­sın­da ben de Ri­zes­por'a hiz­met bor­cum ol­du­ğu­nu ve artık za­ma­nı­nın gel­di­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Bu ne­den­le İnşal­lah genel kurul te­vec­cüh gös­te­rip bu şanlı gö­re­vi bize ve­rir­se çözüm üre­te­bi­lecek güçlü bir kadro ile ba­şa­rı­lı yıl­lar için ge­li­yo­ruz. Ri­zes­por için eli­miz­den ge­le­nin en iyi­si­ni ya­pa­ca­ğı­mız­dan hiç­bir hem­şe­ri­min şüp­he­si ol­ma­sın. Bu ca­mi­anın men­fa­at­le­ri­ni ön plan­da tut­mak ve ge­le­ce­ği­ni inşa etmek ama­cıy­la yola çık­tık. Ri­zes­por'u sa­de­ce Rize iline sı­kı­şıp kal­mak­tan kur­ta­ra­ca­ğız ve bu büyük ca­mi­ayı za­ma­na ta­şı­ya­ca­ğız. Sa­de­ce Rize'de değil tüm dün­ya­da ya­şa­yan Ri­ze­li hem­şe­ri­le­ri­min de büyük des­te­ği­ni ala­rak köklü bir de­ği­şim ve ye­ni­lik­çi bir an­la­yış için çık­tı­ğı­mız bu yolda, hem saha için­de hem saha dı­şın­da mu­vaf­fak ola­rak Ç. Ri­zes­por'u za­ma­na ta­şı­ya­ca­ğı­mı­za kal­ben ina­nı­yo­rum. Hem­şe­ri­le­rim­den bir iki yıl sabır is­ti­yo­rum. Artık bun­dan sonra Ç.Ri­zes­por ta­kı­mı­mız asan­sör takım du­ru­mun­da ol­ma­ya­cak. Lig­de­ki bütün ta­kım­lar eko­no­mik acı­dan bat­mış du­rum­da­dır. Ri­zes­por bir tık daha iyi du­rum­da­dır. Ç.Ri­zes­por Batı Ka­ra­de­niz'den, Doğu Ka­ra­de­niz'e kadar tüm Ka­ra­de­niz bel­ge­sin­de ko­nu­şu­lan ve bu bölge il­le­ri­mi­zin ta­kım­la­rıy­la di­ya­log, dost­luk, da­ya­nış­ma ve kar­deş­lik içe­ri­sin­de ola­ca­ğız. Fark­lı za­man­lar­da bir araya ge­le­ce­ğiz. Tür­ki­ye'nin en çok ko­nu­şu­lan ba­şa­rı­lı ku­lü­bü olmak için ku­rum­sal kim­li­ği oluş­muş bir kulüp ola­ca­ğız. Bil­has­sa kom­şu­muz kar­deş şeh­ri­miz Trab­zons­por ca­mi­asıy­la da­ya­nış­ma için­de ola­ca­ğız. Biz di­yo­ruz ki, Trab­zon­suz bir Rize, Ri­ze­siz bir Trab­zon olmaz.' şek­lin­de ko­nuş­tu.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI