Tarih: 21.06.2021 09:17

Şehirler arası seyahatte koltuk sınırı değişti

Facebook Twitter Linked-in

Tam ka­pan­ma sü­re­cin­de şe­hir­ler arası oto­büs­ler­de baş­la­yan yüzde 50 kol­tuk sı­nır­la­ma­sı es­ne­til­di. Aynı aile­den olan ki­şi­le­rin yan yana yol­cu­luk ya­pıl­ma­sı­na izin ve­ril­di.

Şe­hir­ler arası oto­büs­ler­de uy­gu­la­nan yüzde 50 kol­tuk kı­sıt­la­ma­sı şar­tı­na iyi­leş­tir­me ya­pıl­dı. Yeni de­ği­şik­li­ğe göre aynı aile­den se­ya­hat edecek ki­şi­ler oto­büs­te de yan yana se­ya­hat ede­bi­lecek.
Mil­li­yet'ten Derin Gökçe'nin ha­be­ri­ne göre ko­nuy­la il­gi­li açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Tüm Oto­büs­çü­ler Fe­de­ras­yo­nu (TOF) Baş­ka­nı Mus­ta­fa Yıl­dı­rım, 'Oto­büs­ler­de yolcu ta­şı­ma ka­pa­si­te­si 'aile' dü­zen­le­me­si ile de­ğiş­ti' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
İler­le­yen gün­ler­de kol­tuk sı­nır­la­ma­sı­nın ta­ma­men kal­dı­rıl­ma­sı­nı bek­le­dik­le­ri­ni söy­le­yen Yıl­dı­rım, şun­la­rı söy­le­di:'Aynı aile bi­rey­le­ri aynı oto­büs­te yan yana se­ya­hat ede­bi­li­yor. Yaz se­zo­nu­nun açıl­ma­sıy­la bir­lik­te işler açıl­dı. Geç­miş dö­ne­me göre çok daha iyi gi­di­yor. İler­le­yen gün­ler­de kol­tuk sı­nır­la­ma­sı­nın ta­ma­men kalk­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz.'
'Çe­kir­dek aile­le­rin yan yana otur­ma­sı­na mü­sa­ade edil­di'Pa­muk­ka­le Tu­rizm Ope­ras­yon Mü­dü­rü Ahmet Dom­baz ise şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı:'
Çe­kir­dek aile­le­rin yan yana otur­ma­sı­na mü­sa­ade edil­di. Bu bir mik­tar daha kol­tu­ğu kul­la­na­bil­me­mi­ze imkan verse de halen kol­tuk­la­rı­mı­zı tam ka­pa­si­te ile kul­la­na­mı­yo­ruz. Tek ba­şı­na se­ya­hat eden yol­cu­la­rı­mı­zın yan kol­tuk­la­rı­nın boş kal­ma­sı uy­gu­la­ma­sı devam edi­yor. Yani yol­cu­la­rı­mı­zın yan kol­tu­ğun­da aile­le­rin­den başka bir yolcu se­ya­hat ede­mi­yor.' Yaz se­zo­nun­da şe­hir­ler arası ula­şım­da bek­le­nen ha­re­ket­li­li­ği de de­ğer­len­di­ren Dom­baz, 'Geç­ti­ği­miz hafta hem ulaş­tır­ma sek­tö­rün­de hem de Tür­ki­ye ça­pın­da ger­çek­le­şen yay­gın aşı uy­gu­la­ma­sı ile bir­çok yol­cu­muz tatil se­ya­hat­le­ri­ni plan­la­ma­ya baş­la­dı. Buna bağlı ola­rak biz de yaz se­fer­le­ri­mi­zi ar­tır­dık ve özel­lik­le tatil ro­ta­la­rın­da ta­lep­le­ri kar­şı­la­ya­bil­mek üzere plan­la­ma­mı­zı yap­tık" dedi.


Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —