ÇORUH EDAŞ'TAN TRABZON'A 20 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Güncel Haberler 24.06.2021 09:33:58 0
ÇORUH EDAŞ

Trab­zon'a tek se­fer­de ger­çek­leş­ti­ri­len en büyük elekt­rik alt­ya­pı ya­tı­rım pro­je­si­nin ilk etabı ta­mam­lan­dı!

Trab­zon'un viz­yon pro­je­le­rin­den biri olan ve kı­sa­ca DM-10 ola­rak ad­lan­dı­rı­lan Ha­va­ala­nı, Ko­nak­lar, Pe­lit­li, Çi­men­li ve Ya­lın­cak ma­hal­le­le­ri­ni kap­sa­yan örnek pro­je­de, bi­rin­ci eta­bın tesis ça­lış­ma­la­rı­nın ta­mam­la­na­rak hiz­me­te su­nul­du­ğu­nu be­lir­ten Çoruh EDAŞ Da­ğı­tım Ope­ras­yon­la­rı Genel Mü­dü­rü Ömer Kan­de­mir, ke­sin­ti­siz ener­ji he­de­fiy­le, böl­ge­de­ki yak­la­şık 50 bin nü­fu­sa, top­lam­da 20 Mil­yon TL'lik ya­tı­rım pro­je­si ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni ifade etti.
Çoruh EDAŞ, so­rum­lu­luk böl­ge­sin­de­ki il­ler­de abo­ne­le­ri­ne ke­sin­ti­siz ener­ji sunma he­de­fi doğ­rul­tu­sun­da ça­lış­ma­la­rı­na devam edi­yor.
Trab­zon'da elekt­rik alt­ya­pı ya­tı­rı­mı ola­rak bu­gü­ne kadar tek se­fer­de ger­çek­leş­ti­ri­len en büyük ya­tı­rım pro­je­si­nin hiz­me­te su­nul­ma­sı için gün sayan Çoruh EDAŞ, pro­je­nin ilk eta­bı­nın ta­mam­lan­dı­ğı­nı açık­la­dı.
Çoruh EDAŞ Da­ğı­tım Ope­ras­yon­la­rı Genel Mü­dü­rü Ömer Kan­de­mir, pro­je­nin ilk eta­bın­da 64 bin metre orta ge­ri­lim kab­lo­lu, 48 bin metre alçak ge­ri­lim kab­lo­lu ye­ral­tı şe­be­ke­si;
5 adet da­ğı­tım mer­ke­zi, 44 adet alçak ge­ri­lim di­re­ği ve 498 adet gal­va­niz­li ay­dın­lat­ma di­re­ği ile 279 adet saha da­ğı­tım pa­no­su tesis edil­di­ği­ni be­lirt­ti.
515 yeni ay­dın­lat­ma ar­ma­tü­rü, 5 adet yeni da­ğı­tım tra­fo­su, 48 adet metal mu­ha­fa­za­lı mo­dü­ler hücre, 6 adet ana da­ğı­tım pa­no­su, 1 adet yeni da­ğı­tım mer­ke­zi ve 2 adet eko­no­mik öm­rü­nü dol­du­ran bina tipi trafo mer­ke­zi­nin yı­kı­la­rak ye­ri­ne 2 adet mo­nob­lok beton köşk tesis edil­di­ği­ni be­lir­ten Kan­de­mir, pro­je­nin Trab­zon'a elekt­rik da­ğı­tım alt­ya­pı­sı kap­sa­mın­da, 20 mil­yon TL ya­tı­rım­la tek se­fer­de ya­pı­lan en büyük ya­tı­rım ol­du­ğu­nun al­tı­nı çi­zer­ken pro­je­nin ilk etabı için ise 14 mil­yon TL'lik har­ca­ma ya­pıl­dı­ğı­nı açık­la­dı.
DM-10 İLE ELEKTRİK KESİNTİLERİNE SON!
Böl­ge­de, ilk eta­bın hiz­me­te su­nul­ma­sıy­la, alt­ya­pı ku­ru­luş­la­rı ve üçün­cü şahıs kay­nak­lı ke­sin­ti­ler dı­şın­da mev­cut du­rum­da ke­sin­ti ya­şan­ma­dı­ğı­nın öne­mi­ne dik­kat çeken Kan­de­mir, proje ta­mam­lan­dı­ğın­da, be­lir­ti­len ma­hal­le­le­rin ba­tı­da De­ğir­men­de­re, do­ğu­da da Yomra ile ring şe­be­ke oluş­tu­ru­la­rak her­han­gi bir arıza du­ru­mun­da al­ter­na­tif bes­len­me im­ka­nı sağ­la­na­ca­ğı­na dik­kat çekti.
İKİNCİ ETAP İÇİN YOĞUN TEMPO
İkinci eta­bın pro­je­len­dir­me­si­nin ya­pıl­dı­ğı­nı, 2022 ya­tı­rım planı kap­sa­mın­da ça­lış­ma­la­ra baş­la­na­ca­ğı­nı be­lir­ten Kan­de­mir, "Ekip­le­ri­miz, Trab­zon'un en büyük pro­je­le­rin­den biri olan DM-10 için 7 gün 24 saat sa­ha­da.
İş sağ­lı­ğı ve gü­ven­li­ği ku­ral­la­rı ge­re­ği, ener­ji al­tın­da ça­lı­şı­la­ma­dı­ğı için proje kap­sa­mın­da plan­lı elekt­rik ke­sin­ti­le­ri­ni abo­ne­le­ri­mi­zin ola­bil­di­ğin­ce en az et­ki­le­ne­ce­ği za­man­lar­da yap­ma­ya özen gös­ter­dik.
Gece ça­lış­ma­la­rıy­la sü­re­ci hız­lan­dı­ra­rak, hava şart­la­rı ve fi­zi­ki ko­şul­la­ra bak­mak­sı­zın yoğun bir ça­lış­ma tem­po­su ile hiz­met ve­ri­yo­ruz.
Ke­sin­ti­siz ener­ji he­de­fi­mi­ze, ge­lecek dö­nem­de ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ği­miz viz­yon pro­je­ler­le yak­laş­ma­ya devam ede­ce­ğiz." dedi.
Çoruh EDAŞ ay­rı­ca, be­le­di­ye ile iş bir­li­ği içe­ri­sin­de ger­çek­leş­ti­ri­len ya­tı­rım ça­lış­ma­la­rı sı­ra­sın­da des­te­ği­ni ve sab­rı­nı esir­ge­me­yen tüm yerel yö­ne­tim­le­re ve abo­ne­le­ri­ne te­şek­kür­le­ri­ni sundu.


Ha­ber-Fo­to: Ezgi KAY­GI­SIZ


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °