ÇAYKUR'DAN AN İTİBARİYLE REKOR YAŞ ÇAY ALIMI 302 BİN TON

Güncel Haberler 24.06.2021 09:46:58 0
ÇAYKUR

Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü, 17 Mayıs'ta baş­la­yan yaş çay alım­la­rı 1.sür­gün ha­sa­dın­da üre­ti­ci­le­rin­den bu­gü­ne kadar 302. bin ton çay mu­ba­ya­ası ya­pa­rak yaş çay alım­la­rın­da yeni bir re­ko­ru ha­ya­ta ge­çir­miş oldu.

Çay­kur so­nu­na ge­li­nen 1.sür­gün yaş çay alım­la­rın­da bir kısım fab­ri­ka­la­rın­da yaş çay mu­ba­ya­ası ta­mam­lan­mış olun­du.
Çay­kur, bu fab­ri­ka­la­rı­mız Art­vin Ke­mal­pa­şa, Gi­re­sun Ti­re­bo­lu, Trab­zon Sür­me­ne, Rize Zih­ni­de­rin ve Rize Cum­hu­ri­yet çay fab­ri­ka­la­rı­mız­dan oluş­mak­ta­dır.
Diğer fab­ri­ka­la­rı­mı­zın tü­mün­de yaş çay mu­ba­yaa alım­la­rı­mız kıs­men devam et­mek­te­dir de­nil­di.
Çay­kur, yaş çay ta­rı­mı ya­pı­lan, Rize, Trab­zon, Art­vin Gi­re­sun il­le­rin­de bu­lu­nan 47 iş­let­me­sin­de 1.sür­gün yaş çay kam­pan­ya­sı alım­la­rın­da ilk kez gün­lük ka­pa­si­te­nin çok üze­rin­de 11.000 tonu aşan bir ka­pa­si­te­yi ha­ya­ta ge­çir­miş olduk.
Bugün iti­ba­riy­le 1.sür­gün ara­sın­da bir kısım üre­ti­ci­le­ri­miz­den 35 ki­log­ram beyaz çay alı­mı­nı ger­çek­leş­tir­miş olduk.
Çay ha­sa­dı bugün iti­ba­riy­le be­lir­le­nen li­mit­ler doğ­rul­tu­sun­da so­run­suz, hu­zur­lu bir or­tam­da devam et­mek­te­dir.
Çay­kur; 2021 yılı 1.sür­gün yaş çay ha­sa­dın­da 34 gün ge­ri­de kal­mış­tır.
Üre­ti­ci­le­ri­miz­den şu anda dekar ola­rak gün­lük kon­ten­ja­nı­mız 45 ki­log­ram ola­rak devam et­mek­te­dir.
Bi­lin­me­li ki ÇAY­KUR; her zaman ol­du­ğu gibi bu­gün­de her zaman üre­ti­ci­le­ri­mi­zin ya­nın­da­dır; önü­mü­ze gelen her me­se­le ve karar sü­re­ci, üre­ti­ci­le­ri­miz­den yana de­ğer­len­di­ril­mek­te­dir.
Tüm üre­ti­ci­le­ri­miz­le, sağ­lık, huzur ve ko­lay­lık­lar için­de 2. sür­gün yaş çay kam­pan­ya­sın­da 1. Sür­gün gibi be­re­ket­li ol­ma­sı­nı di­li­yo­ruz de­nil­di.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °