Tarih: 25.06.2021 10:02

Rize Onkoloji Merkezi Uzman Hekimsiz Kalmayacak!

Facebook Twitter Linked-in

Sağ­lık Ba­kan­lı­ğın­ca Rize iline gö­rev­len­di­ri­len Tıbbi On­ko­lo­ji Uz­ma­nı Dr. Fatih Gür­ler gö­re­vi­ne baş­la­dı.

Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı­mız­ca ya­pı­lan gö­rev­len­dir­me ile Dr. Ab­dur­rah­man Yur­tas­lan An­ka­ra On­ko­lo­ji Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­sin­de görev yapan tıbbi on­ko­lo­ji uz­ma­nı Dr. Fatih Gür­ler 21 Ha­zi­ran 2021 ta­ri­hi iti­ba­riy­le ili­mi­ze ge­le­rek, gö­re­vi­ne baş­la­mış­tır.
Rize Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, konu ile il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da, "Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­mi­ze bağlı On­ko­lo­ji Mer­ke­zi­miz­de görev yapan tıbbi on­ko­lo­ji uz­ma­nı­mız Cen­giz Ka­ra­çin' in sağ­lık ma­ze­re­ti ve aile­vi ne­den­le­rin­den do­la­yı ta­yi­ni çıkıp, ili­miz­den ay­rıl­mış­tır. Ken­di­si ili­miz­de görev yap­tı­ğı süreç zar­fın­da çok büyük bir gay­ret ve öz­ve­ri gös­ter­miş, gün­lük bak­tı­ğı hasta ne kadar çok olur­sa olsun, ne kadar sı­kı­şır­sa sı­kış­sın elin­den gel­di­ğin­ce hiç bir has­ta­yı geri çe­vir­me­miş­tir.
Tepe, "İli­mi­zin ih­ti­ya­cı bu alan­da en az iki he­kim­dir. Do­la­yı­sıy­la tek kişi ola­rak iki he­ki­min ve­re­ce­ği hiz­me­ti ver­miş­tir. Ken­di­si­ne Rize halkı ola­rak yü­rük­ten te­şek­kü­rü borç bi­li­riz. En erken ata­ma­nı­nın da ancak Tem­muz so­nu­na doğru müm­kün ola­bi­le­ce­ği se­be­biy­le söz ko­nu­su sü­reç­te dok­tor tak­vi­ye­si­nin za­ru­ri ol­du­ğu gö­rül­müş­tür." dedi.
Tepe, "Son de­re­ce önem­li olan bu branş­ta Ba­kan­lı­ğı­mız­dan atama ya­pı­lın­ca­ya kadar gö­rev­len­dir­me ya­pıl­ma­sı is­te­nil­miş, ya­pı­lan ça­lış­ma­lar so­nu­cun­da Dr. Ab­dur­rah­man Yur­tas­lan An­ka­ra On­ko­lo­ji Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­sin­de görev yapan tıbbi on­ko­lo­ji uz­ma­nı Dr. Fatih Gür­ler ili­mi­ze gelip, görev yap­ma­yı kabul et­miş­tir. Ken­di­si bugün iti­ba­riy­le ili­mi­ze gel­miş ve gö­re­vi­ne baş­la­mış­tır. Ken­di­si­ne yü­rek­ten te­şek­kür edi­yor, ba­şa­rı­lar di­li­yo­ruz." diye be­lirt­ti. Dr. Ab­dur­rah­man Yur­tas­lan An­ka­ra On­ko­lo­ji Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si'ne ta­yi­ni çık­ma­sı se­be­biy­le ili­miz­den ay­rı­lan Tıbbi On­ko­lo­ji Uz­ma­nı Dr. Cen­giz Ka­ra­çin ise, "Rize, Art­vin ve Trab­zon ili­nin doğu il­çe­le­rin­den çok sa­yı­da hasta takip ve te­da­vi ettim. Ça­lış­ma sürem bo­yun­ca uyum­lu bir şe­kil­de biz­ler­le ça­lı­şan ve des­tek olan başta İl Sağ­lık Mü­dü­rü­müz olmak üzere has­ta­ne yö­ne­ti­mi­ne te­şek­kür edi­yo­rum." diye be­lir­ti.
On­ko­lo­ji has­ta­ne­si­nin mev­cut hasta po­tan­si­ye­li ile tek he­kim­le hiz­met ver­me­si­nin son de­re­ce zor ol­du­ğu­nu be­lir­ten Ka­ra­çin, en az iki tıbbi on­ko­lo­ji uz­ma­nı­nın bu mer­kez­de hiz­met ver­me­si için gerek İl Sağ­lık Mü­dü­rü'nün, ge­rek­se de has­ta­ne Baş­he­ki­mi­nin yoğun çaba ve gay­ret gös­ter­mek­te ol­du­ğu­nu, hem has­ta­la­rı­nın hem de Rize hal­kı­nın bunu bil­me­si­ni is­te­di­ği­ni be­lirt­ti.
Ka­ra­çin, "Eği­tim ve sos­yal ha­ya­tı­mın büyük bir­ço­ğu­nu An­ka­ra ilin­de ge­çir­mem ha­se­biy­le gerek sağ­lık ma­ze­re­ti­min bu­lun­ma­sı ge­rek­se de aile­vi se­bep­le­rim­den do­la­yı bun­dan son­ra­ki ça­lış­ma ha­ya­tı­mı mec­bu­ren An­ka­ra ilin­de devam etme ka­ra­rı aldım. Ancak Rize hal­kı­na ver­di­ğim hiz­met­ten do­la­yı da büyük onur duy­dum." diye ko­nuş­tu.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —