ANZER BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

Güncel Haberler 30.06.2021 11:37:32 0
ANZER BALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

Dün­ya­da­ki en şi­fa­lı ve pa­ha­lı bal ola­rak bilen ünlü Anzer Balı Coğ­ra­fi İşaret al­dık­tan sonra üre­ti­ci­le­ri bil­gi­len­dir­mek ama­cıy­la İl ve İlçe Tarım Mü­dür­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la Pan­de­mi ku­ral­la­rı ge­re­ği Köy Mey­da­nın­da bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sı ya­pıl­dı.

İlçe Tarım Mü­dü­rü Murat Kut­luk konu ile il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da'Anzer ba­lı­mız coğ­ra­fi işa­ret bel­ge­si ala­rak tes­cil­len­miş oldu.
2300 ila 3000 ra­kım­la­rı ara­sın­da bu­lu­nan Bal­lı­kö­yü­müz de üre­ti­len 'Anzer Balı'na coğ­ra­fi işa­ret bel­ge­si ve­ril­me­si­nin ar­dın­dan İl Tarım Mü­dü­rü­müz Murat Genç, Çayır Mera ve Yem Bit­ki­le­ri Şube Mü­dü­rü Yakup Tur­gut, İl Tarım Mü­dür­lü­ğü per­so­ne­li Emre Kırk­bir ve Bal­lı­köy Muh­ta­rı Remzi Güzel ile bir­lik­te Anzer Balı üre­ten çift­çi­le­ri­miz ile bir araya ge­le­rek üre­ti­ci­le­ri­miz ile is­ti­şa­re­ler­de bu­lun­duk. Ya­pı­lan araş­tır­ma­lar­da 450-500 çeşit çiçek bu­lu­nan, bun­la­rın için­de 80-90 tane en­de­mik çiçek ise yal­nız An­zer- Bal­lı­köy de ye­tiş­mek­te ve bu çi­çek­ler­den arı­la­rın top­la­dı­ğı bal dert­le­re deva has­ta­lık­la­ra şifa kay­na­ğı, dün­ya­ca ünlü Anzer Ba­lı­dır.
Yak­la­şık 17 km ka­re­lik coğ­ra­fi işa­ret­li alan­da İl Tarım Mü­dür­lü­ğü­mü­zün ön­cü­lü­ğün­de Ko­lo­ni tes­pit­le­ri için Ha­zi­ran ayın­da alana çı­kı­lıp tek tek ko­lo­ni tes­pit­le­ri, kişi bil­gi­le­ri ve gö­rün­tü ka­yıt­la­rı alı­na­rak üre­ti­ci lis­te­si oluş­tur­ma­ya baş­lan­dı. Bu liste 2021 yı­lın­da Coğ­ra­fi İşa­ret­li Ürün üre­ten kişi lis­te­si ola­rak ka­yıt­la­ra iş­le­necek ve coğ­ra­fi ürün eti­ket­le­ri bu liste da­hi­lin­de uy­gu­la­na­cak­tır. Bal­lı­köy-An­zer sa­kin­le­ri­ne ve Rize'mize ha­yır­lı olsun' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °