Tarih: 02.07.2021 11:33

LGS Sonuçları Açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğın­ca (MEB), Li­se­le­re Geçiş Sis­te­mi (LGS) kap­sa­mın­da 6 Ha­zi­ran'da ya­pı­lan mer­ke­zi sı­na­vın so­nuç­la­rı açık­lan­dı.

Aday­lar, sınav so­nuç­la­rı­nı 'meb.gov.tr' ad­re­sin­den öğ­re­ne­bi­lecek.
MEB, geçen yıl ol­du­ğu gibi bu yıl da LGS sınav so­nuç­la­rı ile 'Mer­ke­zi Sınav De­ğer­len­dir­me Ra­po­ru'nu ya­yım­la­dı.
Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­nın Eği­tim Ana­liz ve De­ğer­len­dir­me Ra­por­la­rı Se­ri­si­nin 16'ncısı olan ve yü­rü­tü­cü­lü­ğü­nü Bakan Yar­dım­cı­sı Mah­mut Özer'in yap­tı­ğı ra­por­da, öğ­ren­ci­le­rin mer­ke­zi sı­nav­da­ki so­nuç­la­rı ay­rın­tı­lı ola­rak in­ce­len­di, sı­nav­da­ki alt test­le­re ait da­ğı­lım­lar de­ğer­len­di­ril­di ve tes­tin tek­nik özel­lik­le­ri hak­kın­da de­tay­lı so­nuç­la­ra yer ve­ril­di.
Sı­na­va ka­tı­lım yüzde 83
Ra­po­ra göre, LGS kap­sa­mın­da mer­ke­zi sınav 6 Ha­zi­ran'da ba­şa­rıy­la uy­gu­lan­dı. Mer­ke­zi sı­na­va 1 mil­yon 38 bin 492 öğ­ren­ci girdi ve ka­tı­lım oranı yüzde 83 ola­rak ger­çek­leş­ti.
2021 LGS'de soru ip­ta­li yok
LGS kap­sa­mın­da­ki mer­ke­zi sı­nav­da öğ­ren­ci­le­re fark­lı branş­lar­dan top­lam 90 soru so­rul­du. Saat 09.30'da baş­la­yan ilk otu­rum­da öğ­ren­ci­le­re Türk­çe, T.C. İnkı­lap Ta­ri­hi ve Ata­türk­çü­lük, din kül­tü­rü ve ahlak bil­gi­si ile ya­ban­cı dil test­le­ri uy­gu­lan­dı.
İkinci otu­rum saat 11.30'da baş­la­dı ve bu otu­rum­da öğ­ren­ci­ler ma­te­ma­tik ve fen bi­lim­le­ri test­le­ri­ni ce­vap­la­dı. Mer­ke­zi sı­nav­da yer alan so­ru­lar­dan hiç­bi­ri iptal edil­me­di.
97 öğ­ren­ci tam puan aldı
Sı­na­va 36 fark­lı ilden ka­tı­lan 97 öğ­ren­ci tüm so­ru­la­rı doğru ya­nıt­la­ya­rak 500 tam puan aldı. Pu­an­la­rın 100 ile 500 ara­sın­da de­ğiş­ti­ği da­ğı­lım­da öğ­ren­ci­le­rin yüzde 5,61'i, 400-500 puan ara­lı­ğın­da yer aldı. Öğ­ren­ci­le­rin en yoğun bu­lun­du­ğu puan ara­lı­ğı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.
Kız öğ­ren­ci­ler daha ba­şa­rı­lı
Ra­por­da, bazı ki­şi­sel ve aile­vi özel­lik­le­ri ile sınav per­for­mans­la­rı ara­sın­da­ki iliş­ki hak­kın­da so­nuç­la­ra da yer ve­ril­di. Elde edi­len bul­gu­lar, 2018, 2019 ve 2020 yıl­la­rın­da­ki mer­ke­zi sı­nav­lar­da ol­du­ğu gibi 2021 yı­lın­da da kız öğ­ren­ci­le­rin ma­te­ma­tik dı­şın­da­ki tüm alt test­ler­de erkek öğ­ren­ci­ler­den daha ba­şa­rı­lı ol­duk­la­rı­nı gös­ter­di.
Anne baba eği­tim dü­ze­yi yük­sek öğ­ren­ci­ler daha ba­şa­rı­lı
Ya­pı­lan diğer bir in­ce­le­me­de, öğ­ren­ci­le­rin anne ve baba eği­tim dü­zey­le­ri art­tık­ça sınav pu­an­la­rı­nın da art­tı­ğı be­lir­len­di.
Bu ko­nu­da ya­pı­lan diğer ça­lış­ma­lar­la tu­tar­lı olan bu sonuç, ve­li­le­rin eği­tim dü­zey­le­ri ve do­la­yı­sıy­la sos­yo­eko­no­mik dü­zey­le­rin­de­ki ar­tı­şın öğ­ren­ci­le­rin aka­de­mik per­for­mans­la­rın­da­ki ar­tış­la iliş­ki­li ol­du­ğu­nu gös­ter­di.


Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —