Tarih: 03.07.2021 10:11

Rus Rehber, Düzenlediği Turlarla Doğu Karadeniz'in Tanıtımına Katkı Sağlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'dan dil öğ­ren­mek için gel­di­ği Tür­ki­ye'ye hay­ran kalan ve İstan­bul'da ya­şa­ma­ya baş­la­yan Eka­te­ri­na Ko­valc­huk, yeni tip ko­ro­na­vi­rüs (Ko­vid-19) sü­re­cin­de Rusya ve komşu ül­ke­ler­den Doğu Ka­ra­de­niz'e tur­lar dü­zen­le­ye­rek böl­ge­nin ta­nı­tı­mı­na katkı sağ­lı­yor.

Ko­valc­huk, 13 yıl önce Rusya'nın No­vo­ros­siysk şeh­rin­den dil öğ­ren­mek için Tür­ki­ye'ye geldi. Bu sü­reç­te Tür­ki­ye'ye hay­ran kalan Ko­valc­huk, İstan­bul'da ya­şa­ma­ya baş­la­dı.
Zaman zaman Rusya'daki aile­si­nin ya­nı­na giden ancak za­ma­nı­nın ço­ğu­nu Tür­ki­ye'de ge­çi­ren Ko­valc­huk, özel­lik­le Doğu Ka­ra­de­niz ve coğ­raf­ya­sı­na tut­ku­su ne­de­niy­le ken­di­si­ni sos­yal med­ya­da 'Katya Ka­ra­de­niz' ola­rak ta­nıt­tı.
Sos­yal med­ya­da sık sık Ka­ra­de­niz fo­toğ­raf­la­rı pay­la­şa­rak böl­ge­yi ta­nıt­ma­ya ça­lı­şan Ko­valc­huk, Rusya, Uk­ray­na, Be­la­rus, Öz­be­kis­tan gibi ül­ke­ler­den tu­rist­le­rin böl­ge­ye gel­me­si­ne ve do­ğa­nın key­fi­ni do­ya­sı­ya çı­kar­ma­sı­na des­tek verdi.
Talep üze­ri­ne sos­yal med­ya­dan dü­zen­le­di­ği tur­lar­la Rusya ve çevre ül­ke­ler­den gelen tu­rist­le­re Doğu Ka­ra­de­niz'de reh­ber­lik yapan Ko­valc­huk, böl­ge­ye sal­gın dö­ne­min­de 4 gün­lük tur­lar dü­zen­le­di­ği­ni söy­le­di.
Tür­ki­ye'ye yakın ve Rusça bilen ül­ke­ler­den zi­ya­ret­çi­le­rin, sal­gın sü­re­cin­de Doğu Ka­ra­de­niz'i ter­cih et­ti­ği­ni be­lir­ten Ko­valc­huk, Ka­ra­de­niz'in çok be­ğe­nil­di­ği­ne işa­ret ede­rek 'Tür­ki­ye'yi, Ka­ra­de­niz'i bu açı­dan kimse gör­me­di. Tah­min ede­mi­yor­lar. Fazla rek­la­mı ya­pıl­ma­mış yer­ler. Bu ne­den­le çok şa­şı­rı­yor­lar. Bu­ra­lar çok fark­lı ül­ke­le­re ben­ze­ti­li­yor. Nor­veç, İsveç, İsviç­re gibi ül­ke­le­re ben­ze­ti­li­yor.' dedi.
Ül­ke­ler arası di­rekt uçuş­la­rın sal­gın ne­de­niy­le kı­sıt­lan­dı­ğı sü­reç­te ta­til­ci­le­rin Tür­ki­ye ve Doğu Ka­ra­de­niz'e gel­mek için al­ter­na­tif­ler ge­liş­tir­di­ği­ni ak­ta­ran Ko­valc­huk, 'Son ola­rak Rusya Sa­ha­lin'den 12 ki­şi­lik grup geldi. Sa­ha­lin Rusya'nın diğer ucu. Bu­ra­ya gel­mek için dört uçak de­ğiş­tir­di­ler. Ne­re­den? Sa­ha­lin'den Mos­ko­va,Mos­ko­va'dan Minsk, Minsk'ten İstan­bul, İstan­bul'dan Trab­zon. Sırf bu­ra­yı gör­mek için.' diye ko­nuş­tu.
Ko­valc­huk, zi­ya­ret­çi­le­rin Fır­tı­na De­re­si'nde raf­ting yap­ma­yı çok sev­dik­le­ri­ne dik­ka­ti çe­ke­rek, şun­la­rı kay­det­ti:
'Raf­tin­gi her tura ek­le­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz. Takım ruhu bir­leş­ti­ri­ci olu­yor. Ge­nel­de bir­bi­ri­ni ta­nı­ma­yan in­san­lar ge­li­yor. Raf­ting­de her­kes bir­bi­riy­le kay­na­şı­yor ve son­ra­ki gün­ler­de bir­bir­le­ri­ne yar­dım edi­yor. Teh­li­ke hissi in­san­la­rın bir­bi­ri­ne yar­dım et­me­si­ni ve takım ruhu sağ­lı­yor. As­lın­da hiç teh­li­ke­si yok, çok ke­yif­li.'
Doğu Ka­ra­de­niz tu­ru­nun Trab­zon, Rize ve Art­vin yay­la­la­rı­nı ve do­ğa­sı­nı kap­sa­dı­ğı­nı dile ge­ti­ren Ko­valc­huk, böl­ge­ye gelen in­san­la­rın çok mem­nun ay­rıl­dı­ğı­nı söz­le­ri­ne ek­le­di.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —