RTEÜ'DE OKUYAN LÜBNANLI ÖĞRENCİDEN KUDÜS DİRENİŞİNE ÇİZİMLE DESTEK

Güncel Haberler 23.07.2021 12:40:53 0
RTEÜ

Lüb­nan'dan Tür­ki­ye'ye eği­tim için gelen ve Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si Pey­zaj bö­lü­mün­de oku­yan, Rayan Ali'nin, Kudüs ve Mes­cid-i Aksa di­re­ni­şi için çiz­di­ği resim sos­yal med­ya­da büyük ilgi gördü.

Tür­ki­ye'de öğ­ren­ci olan Lüb­nan­lı Rayan Ali, Kudüs ve Mes­cid-i Aksa di­re­ni­şi için Fi­lis­tin hal­kı­nın bir mü­ca­de­le yön­te­mi olan taşı sem­bo­li­ze ede­rek Mes­cid-i Aksa'nın en önem­li ya­pı­sı olan Kub­bet'üs Sahra'yı göğe doğru yük­se­len yum­ru­ğu­nun için­de yer­leş­ti­rip res­met­ti.
'MESCİDİ AKSA DA­VA­SI İLE BÜ­YÜ­DÜK'
Sos­yal med­ya­da çiz­di­ği re­sim­le büyük ilgi top­la­yan Lüb­nan­lı Rayan, resmi ka­le­me al­ma­dan ön­ce­ki mo­ti­vas­yo­nu­nu şöyle an­lat­tı:
'Mem­le­ke­tim Lüb­nan'da kü­çük­lü­ğü­müz­den beri Kudüs'e yakın bir coğ­raf­ya­da ol­ma­mız­dan do­la­yı ve aile­ce has­sa­si­ye­ti­miz­le be­ra­ber Mes­cid-i Aksa da­va­sı ile bü­yü­dük. Mem­le­ke­tim Trab­lus'ta Fi­lis­tin'e des­tek olmak için ve di­re­ni­şi diri tut­mak için Neşid diye tabir edi­len Müzik, Marş gu­rup­la­rı­nın kon­ser­le­ri­ne sü­rek­li iş­ti­rak etmek bizi bu at­mos­fer­de ve bi­linç­te ye­tiş­me­mi­ze et­ki­li oldu.
Ay­rı­ca Kudüs ve Mes­cid-i Aksa da­va­sı­nın si­ya­si bir dava ol­du­ğu­nu dü­şün­mü­yo­rum. Ben si­ya­set­le hiç il­gi­le­nen biri de­ği­lim beni il­gi­len­di­ren ta­ra­fı da o de­ğil­dir. Beni il­gi­len­di­ren ta­ra­fı ise hem insan ve hem Müs­lü­man birey ola­rak bu mü­ca­de­le­yi sa­vun­ma zo­run­lu­lu­ğu his­set­mem­dir.'
'KENDİMİ BÖYLE İFADE EDEBİLDİM'
Fi­lis­tin­li­le­rin ev­le­ri iba­det­ha­ne­le­ri, tar­la­la­rı ve sahip ol­duk­la­rı her şey iş­gal­ci İsrail ta­ra­fın­dan zorla gasp etmek su­re­ti ile el­le­rin­den alın­dı­ğı­nı be­lir­ten Rayan söz­le­ri­ne şöyle devam etti:
Fi­lis­tin­li­ler yıl­lar­dır kendi doğal hak­la­rı­nı sa­vun­mak­ta­lar­dır, Fi­lis­tin­li­le­rin ge­liş­miş si­lah­la­rı yok, ge­liş­me­miş si­lah­lar ise çok az sa­yı­da­dır. Bu ça­re­siz­lik ve im­kan­sız­lık­lar­dan do­la­yı sa­de­ce taş ata­bi­li­yor­lar. Bu du­ru­ma sesiz kalan dün­ya­nın hiç­bir şey yap­ma­ma­sı­na kar­şın bu çi­zi­mim kendi li­sa­nım­la hay­kı­rı­şım oldu. Ken­di­mi böyle ifade ede­bil­dim.
ÇİZİMLERİYLE DES­TEK VE­RECEK
Tür­ki­ye'de ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci ola­rak bu­lun­mam ve eği­ti­mi­mi sür­dür­dü­ğüm Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­de oku­yan çe­şit­li ül­ke­ler­den çok sa­yı­da öğ­ren­ci ar­ka­daş­la­rım sa­ye­sin­de Fi­lis­tin dı­şın­da da in­sa­ni hak­la­rı ih­lal­le­ri­nin ol­du­ğu ül­ke­le­rin­de far­kın­da oldum. Bu ül­ke­ler için­de çi­zim­le­rim­le des­tek ver­me­yi ar­zu­lu­yo­rum.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °