Kurbanlar yoksulların bayramı oldu, Milletin vekaleti 3 kıta 30 ülkeye ulaştı

Kurbanlar yoksulların bayramı oldu, Milletin vekaleti 3 kıta 30 ülkeye ulaştı

Deniz Fe­ne­ri Der­ne­ği, 23 yılın ver­di­ği gü­ven­le bu yıl kur­ban ça­lış­ma­la­rı­nı Tür­ki­ye ile bir­lik­te 3 kı­ta­da 30 ülke ve 35 böl­ge­de ger­çek­leş­tir­di.

"Kur­ban­la­rı­nız Yok­sul­la­rın Bay­ra­mı Olsun" slo­ga­nıy­la yola çıkan Deniz Fe­ne­ri geç­ti­ği­miz se­ne­nin üze­rin­de bir ve­ka­let ala­rak büyük bir ba­şa­rı­ya imza attı. Der­nek, bu bay­ram­da ba­ğış­la­nan his­se­ler­le yak­la­şık 350 bin ih­ti­yaç sa­hi­bi­ne ba­ğış­çı­la­rı­nın des­te­ğiy­le ulaş­tı.

Kur­ban ça­lış­ma­la­rı ve­si­le­siy­le geç­ti­ği­miz se­ne­ler dün­ya­nın dört bir ya­nı­na da­ğı­lan gö­nül­lü­ler, bu sene sal­gın has­ta­lık "Co­vi­d­19" göl­ge­sin­de ken­di­le­ri­ni dört gözle bek­le­yen maz­lum ve mağ­dur ih­ti­yaç sa­hi­bi in­san­la­ra ulaş­tı.

Af­ri­ka'ya sa­de­ce kur­ban eti gö­tür­mek­le kal­ma­yan Deniz Fe­ne­ri, aynı za­man­da hayat ko­şul­la­rı­nı iyi­leş­tir­me­ye yö­ne­lik pro­je­ler­le de maz­lum­la­rın ya­nın­da yer alı­yor. Cami, mes­cit, su ku­yu­su, eği­tim mer­ke­zi, ye­tim­ha­ne gibi bir­çok proje ger­çek­leş­ti­ri­yor. Ağır­lık­lı ola­rak kriz ve savaş ve ku­rak­lı­ğın hüküm sür­dü­ğü böl­ge­ler­de kur­ban ça­lış­ma­sı ya­pı­lı­yor. Deniz Fe­ne­ri Der­ne­ği kur­ban gö­nül­lü­le­ri, bu ül­ke­le­rin yanı sıra dün­ya­da Müs­lü­man­la­rın ya­şa­dı­ğı ve ih­ti­yaç du­yu­lan diğer böl­ge­le­re de ula­şa­rak kur­ban ke­sim­le­ri­ni ve da­ğı­tım­la­rı­nı ger­çek­leş­ti­ri­yor.

AV. MEH­MET CENGİZ'İN BAY­RAM ME­SA­JI
Deniz Fe­ne­ri Der­ne­ği Genel Baş­ka­nı Av. Meh­met Cen­giz yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da şun­la­rı ifade etti: "Bir kur­ban bay­ra­mı'nda daha dün­ya­da­ki maz­lum ve mağ­dur müs­lü­man kar­deş­le­ri­miz için yol­la­ra düş­tük. Muh­taç­la­ra eli­mi­zi, sof­ra­mı­zı ve gön­lü­mü­zü aça­rak kar­deş­li­ğin ta­dı­nı yü­re­ği­miz­de his­set­me­ye siz­ler­den al­dı­ğı­mız ema­net­le­ri kar­deş­le­ri­ni­ze ulaş­tır­mak için bir kez daha yol­la­ra revan olduk. Kur­ban, ina­nan­la­rın Ya­ra­dan'a bağ­lı­lık­la­rı­nı gös­ter­di­ği, Onun rı­za­sı­nı ka­zan­mak için ger­çek­leş­tir­di­ği bir iba­det­tir. Allah rı­za­sı için ke­si­len tüm kur­ban­la­rı­nı­zı şim­di­den Allah cc kabul etsin."


Ha­ber-Fo­to: Fevzi Yal­çın