Rizeli Balıkçılar Av Yasaklarının Kalkacağı Günü Bekliyor

Güncel Haberler 5.08.2021 10:06:35 0
Rizeli Balıkçılar Av Yasaklarının Kalkacağı Günü Bekliyor

Rize'de ba­lık­çı es­na­fı 1 Eylül'de baş­la­ya­cak olan av se­zo­nu ön­ce­si ha­zır­lık­la­rı­nı ta­mam­la­dı.

Rize'de ba­lık­çı es­na­fı 1 Eylül'de baş­la­ya­cak olan av se­zo­nu ön­ce­si ha­zır­lık­la­rı­nı ta­mam­la­dı.
Geç­ti­ği­miz Eylül ayı­nın ilk gü­nün­de baş­la­yan av se­zo­nu 15 Nisan iti­ba­riy­le ka­pan­dı.
15 Nisan'dan 1 Eylül 2021 ta­ri­hi­ne kadar ka­pa­lı olan av se­zo­nun­da ise ba­lık­çı es­na­fı ha­zır­lık­la­rı­nı ve geçen yıl­dan kalma ağ­la­rı­nı onar­ma­ya baş­la­dı.
Hemen hemen tüm ha­zır­lık­la­rı­nı ta­mam­la­yan ba­lık­çı­lar ise şimdi 1 Eylül'de kal­ka­cak olan av ya­sa­ğı için gün say­ma­ya baş­la­dı.
Rize'de de 1 Eylül'de açı­la­cak av se­zo­nu ön­ce­sin­de ha­zır­lık­la­rı­nı sür­dü­ren ba­lık­çı­lar mo­tor­la­rı­nın ba­kım­la­rı­nı ta­mam­la­dı ve şimdi ise balık tut­mak için kul­lan­dık­la­rı ağ­la­rı­nı da onar­ma­ya devam edi­yor.
50 ya­şın­da olan ve 30 yıl­dır ba­lık­çı­lık mes­le­ği ile uğ­ra­şan Resul İşler, balık tut­mak için kul­lan­dık­la­rı ağ­la­rı­nı onar­dık­la­rı­nı, artık yeni se­zo­na hazır ol­duk­la­rı­nı dile ge­ti­re­rek "Ağ­la­rı­mı­zı tamir edi­yo­ruz. Av ya­sa­ğı­nın kalk­ma­sı­na az bir zaman kaldı.
Ağ­la­rı­mı­zın ço­ğu­nu hal­let­tik, şimdi vakit ge­çi­ri­yo­ruz.
Yeni sezon be­re­ket­li gö­rü­nü­yor. İnşal­lah güzel ola­cak. Hamsi ağ­la­rı­mı­zı bi­tir­dik, bun­lar ufak ba­lık­çı ağ­la­rı" dedi.
De­niz­de pa­la­mu­tun ken­di­si­ni gös­ter­di­ği­ni ve se­zo­nun be­re­ket­li geç­me­si­ni umut et­tik­le­ri­ni dile ge­ti­ren bir diğer ba­lık­çı es­na­fı Yunus Emre Turan ise "Se­zo­nu­mu­za ha­zır­la­nı­yo­ruz.
Büyük ağ­la­rı­mı­zı onar­dık, şimdi küçük ağ­la­rı ona­rı­yo­ruz. Ken­di­mi­ze bir meş­ga­le ha­zır­lı­yo­ruz. 1 ay sonra sezon açı­la­cak. De­niz­de pa­la­mut bol gö­rü­nü­yor, in­şal­lah bu yıl çok pa­la­mut olur. Bu yıl hem mil­let pa­la­mu­ta doyar, hem de biz biraz para ka­za­nı­rız. Geç­ti­ği­miz yıl se­zo­nun bit­me­si­ne 2 ay kala hamsi tut­mak ya­sak­lan­dı ve işi­mi­zi biraz zora sok­tu­lar. Ba­lık­çı­la­rın da mas­ra­fı ağır. Aylık sa­tış­la­rı­nın biraz yük­sek ol­ma­sı lazım ki hem ken­di­si­ni dön­dü­recek hem tay­fa­sı­na ücret öde­yecek. Balık çok tut­mak lazım. Biz her se­zo­na umut­lu baş­lı­yo­ruz. Umut­suz baş­la­dı­ğı­mız sezon yok da bu yılda in­şal­lah bu sezon da iyi ge­çecek. Pa­la­mut şim­di­den gö­zük­tü di­yor lar. Şim­di­den gö­zük­me­si iyi­dir" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Haber Merkezi


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °