Tarih: 06.08.2021 11:02

7200 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KIRIK TÜNELİ DELİNİYOR, YILSONUNDA IŞIK GÖRÜNECEK

Facebook Twitter Linked-in

MHP Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Er­zu­rum Mil­let­ve­ki­li Prof. Dr. Kamil Aydın Er­zu­rum MHP İl teş­ki­la­tıy­la bir­lik­te KIRIK Tü­ne­li ça­lış­ma­sın­da in­ce­le­me­de bu­lun­du.

Ri­ze-Er­zu­rum ka­ra­yo­lun­da Ovit ve Dal­lı­ka­vak Tü­nel­le­rin­den sonra en önem­li Tünel olan 7200 metre uzun­lu­ğun­da­ki KIRIK Tü­ne­lin­de delme ça­lış­ma­la­rı devam eder­ken Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Er­zu­rum Mil­let­ve­ki­li Prof. Dr. Kamil Aydın Er­zu­rum MHP İl Baş­kan­lı­ğı yö­ne­ti­miy­le bir­lik­te Tünel şan­ti­ye ala­nın­da ça­lı­şan­lar­dan bilgi aldı. Er­zu­rum Mil­let­ve­ki­li Prof. Dr. Kamil Aydın 'bu tünel ta­mam­lan­dı­ğın­da Er­zu­rum'un deniz bağ­lan­tı­sı daha kısa sü­re­de ola­cak. Bölge eko­no­mi­si ve tu­riz­min­de önem­li ge­liş­me­ler gö­re­ce­ğiz. İnşal­lah yıl­so­nun­da delme iş­le­mi ta­mam­la­na­cak ve ışığı gö­re­ce­ğiz' dedi. Böl­ge­de­ki en yük­sek dağ­lar­dan olan 2380 metre ra­kım­lı Göl­yurt Ge­çi­di­ni bay­pas edecek olan Kırık Tü­ne­li, Ovit ve Dal­lı­ka­vak Tü­nel­le­ri ta­mam­lan­dı­ğın­da Ri­ze-Er­zu­rum ka­ra­yo­lu 40 km kadar kı­sal­mış ola­cak. Kış mev­si­min­de kar ve buz­lan­ma so­nu­cu zor geçit veren Göl­yurt ge­çi­di her yıl bir­çok ölüm­cül ka­za­la­ra da sebep ol­mak­tay­dı.
Delme ça­lış­ma­sı uzun süre dur­muş­tu
7200 metre uzun­lu­ğun­da­ki çift tüplü Kırık Tü­ne­li 18 Tem­muz 2020 de ikin­ci kez ihale edi­le­rek ça­lış­ma­la­rı­na baş­lan­dı. İlk iha­le­si 24.10.2014 de ya­pıl­mış ça­lış­ma­ya baş­la­yan firma çe­şit­li se­bep­ler­le biz süre sonra işi bı­rak­mış ve Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan fesh edi­le­rek ikin­ci kez 18 Tem­muz 2020 ta­ri­hin­de ihale edil­miş­ti. Yıl­so­nun­da ışık gö­rü­ne­ce­ği ta­ah­hü­dü ve­ri­len tü­nel­de yak­la­şık %80 delme ger­çek­leş­miş du­rum­da.
MHP eki­bi­nin in­ce­le­me­sin­de MHP Er­zu­rum İl Baş­ka­nı Naim Ka­ra­taş, İspir MHP li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Coş­kun ve MHP Er­zu­rum İl Teş­ki­la­tı Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri ile par­ti­li­ler de hazır bu­lun­du.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —