SEL VAN'DA MADDİ HASARA YOL AÇTI, 32 EV ZARAR GÖRDÜ

SEL VAN

İçiş­le­ri Bakan Yar­dım­cı­sı Muh­te­rem İnce, Van'da sel­den hemen sonra bütün bi­rim­le­rin yarım saati bul­ma­dan il­gi­li yer­le­re ula­şa­rak ge­rek­li ça­lış­ma­la­ra baş­la­dı­ğı­nı be­lirt­ti.

Vali ve Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Meh­met Emin Bil­mez'den ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bilgi al­dık­tan sonra Çal­dı­ran il­çe­si Os­man­lı Ma­hal­le­si'ne giden Bakan Yar­dım­cı­sı Muh­te­rem İnce va­tan­daş­lar­la gö­rü­şüp, ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi aldı. Daha sonra be­ra­be­rin­de­ki he­yet­le bir­lik­te Özalp il­çe­si­ne bağlı Yu­ka­rı Bal­çık­lı Ma­hal­le­si'ne geçen Bakan Yar­dım­cı­sı İnce, in­ce­le­me­ler­de bu­lu­na­rak Kay­ma­kam Ab­dul­ka­dir Çelik'ten bilgi aldı. Baş­ka­le il­çe­sin­de de sel­den et­ki­le­nen Esen­ya­maç Ma­hal­le­si ile Oni­ki­de­re mez­ra­sın­da va­tan­daş­lar­la bir araya gelen Bakan Yar­dım­cı­sı İnce, Kay­ma­kam ve Be­le­di­ye Baş­kan­ve­ki­li Asım Solak ta­ra­fın­dan ça­lış­ma­lar hak­kın­da bil­gi­len­di­ril­di. Bakan Yar­dım­cı­sı İnce, ga­ze­te­ci­le­re yap­tı­ğı açık­la­ma­da, kent­te mey­da­na gelen selin Baş­ka­le, Çal­dı­ran ve Özalp il­çe­le­rin­de­ki ma­hal­le­ler­de va­tan­daş­la­rı olum­suz et­ki­le­di­ği­ni söy­le­di. Va­tan­daş­la­rı zi­ya­ret ede­rek geç­miş olsun di­lek­le­ri­ni ilet­tik­le­ri­ni be­lir­ten İnce, 'Za­rar­la­rı tes­pit edip ge­re­ke­nin ya­pıl­ma­sı için ar­ka­daş­la­rı­mız can­si­pa­ra­ne ça­lı­şı­yor. En büyük se­vin­ci­miz can kay­bı­nın ol­ma­yı­şı. Hasar tes­pit ça­lış­ma­la­rı devam edi­yor. Hay­van te­lef­le­ri var. Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı­mız bu ko­nu­da­ki ça­lış­ma­la­rı­nı sü­rat­li şe­kil­de yü­rü­tü­yor. Za­rar­lar en kısa sü­re­de dev­le­ti­miz ta­ra­fın­dan kar­şı­la­na­cak­tır. Va­tan­daş­la­rı­mız bu ko­nu­da müs­te­rih ol­sun­lar ' dedi.
32 evde Hasar tes­pi­ti ya­pıl­dı
Za­rar­la­rın tes­pit­le­ri­ni kısa bir sü­re­de ta­mam­la­yıp ge­re­ke­nin bir an önce ya­pıl­ma­sı gay­re­ti için­de ol­duk­la­rı­nı ak­ta­ran Bakan Yar­dım­cı­sı İnce, tüm ku­rum­la­rın böl­ge­de ol­du­ğu­nu ifade etti. Böl­ge­de alt yapı, elekt­rik ve su ko­nu­sun­da ya­şa­nan sı­kın­tı­la­rın kısa sü­re­de gi­de­ril­di­ği­ni söy­le­yen Bakan Yar­dım­cı­sı İnce "Önem­li olan can kay­bı­nın ol­ma­yı­şı. Tüm böl­ge­de 32 evde hasar tes­pit etti ar­ka­daş­la­rı­mız. Bun­la­rın ki­mi­si ağır, ki­mi­si orta, ki­mi­si hafif ha­sar­lı. İhti­yaç olan bütün ma­hal­le­ler­de sıcak yemek da­ğı­tı­lı­yor. Kı­zı­lay'a çok te­şek­kür etmek lazım. Hemen afet olur olmaz ye­tiş­ti ve sıcak ye­me­ği ih­ti­yaç olan va­tan­daş­la­rı­mı­za ulaş­tı­rı­yor. Yine STK'la­rı­mı­zın des­tek­le­ri var. Afet­le kar­şı­laş­ma­dan önce muh­tar­la­rı­mı­za hemen bilgi ve­ril­di, uyarı ya­pıl­dı. Va­tan­daş­la­rı­mız ge­rek­li ted­bir­le­ri kay­ma­kam­la­rı­mı­zın da des­tek­le­riy­le al­dı­lar ve can kaybı ol­ma­ma­sı­nı sağ­la­dı­lar. Hep­si­ne hu­zur­la­rı­nız­da te­şek­kür edi­yo­ruz. Afet ol­duk­tan sonra da bütün bi­rim­le­ri­miz yarım saati bul­ma­dan hemen il­gi­li yer­le­ri­mi­ze ulaş­tı­lar. Ge­rek­li ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­dı­lar. Uma­rız bun­dan sonra böyle fe­la­ket­ler­le hiç­bir şe­kil­de kar­şı­laş­ma­yız. Aynı ted­bir­le­ri yine aynı böl­ge­de al­ma­ya devam edi­yo­ruz. Yine bu­gün­de bu tür uya­rı­lar var me­te­oro­lo­ji­den. On­la­rı ulaş­tı­rı­yo­ruz va­tan­daş­la­rı­mı­za. Bir­kaç gün daha bu şe­kil­de me­te­oro­lo­ji­nin ver­di­ği bil­gi­le­re göre bizim te­yak­kuz­da ol­ma­mız, ted­bir­le­ri­mi­zi ar­tır­ma­mız ge­re­ki­yor.' Öte yan­dan Van'da öğle sa­at­le­rin­de sa­ğa­na­ğın ar­dın­dan olu­şan sel ne­de­niy­le Van-Hak­ka­ri ka­ra­yo­lu bir süre ula­şı­ma ka­pan­dı. öğle sa­at­le­rin­de baş­la­yan ya­ğış­la­rın ar­dın­dan bir­çok nok­ta­da ya­şa­nan taş­kın­lar­dan do­la­yı Van-Hak­ka­ri ka­ra­yo­lu ka­pan­dı, araç­la­rın ge­çi­şi­ne izin ve­ril­me­di. Baş­ka­le İlçe­sin­de sel­den et­ki­le­nen ma­hal­le­ler­de in­ce­le­me­ler­de bu­lu­nan İçiş­le­ri Bakan Yar­dım­cı­sı Muh­te­rem İnce de ka­pa­nan yolda in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du. Gö­rev­li­ler­den bilgi alan İnce, iş ma­ki­na­la­rı­nın yolda bi­ri­ken çamur ve taş par­ça­la­rı­nın te­miz­len­me­si ça­lış­ma­la­rın takip etti. Yolun ka­pan­ma­sı ne­de­niy­le iki yönde yol açı­lın­ca­ya kadar bir­çok araç bek­le­til­di.
İçiş­le­ri Bakan Yar­dım­cı­sı İnce, Vali ve Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si Baş­ka­nı Meh­met Emin Bil­mez, AK Parti Van Mil­let­ve­ki­li Osman Nuri Gü­la­çar, Jan­dar­ma Asa­yiş Ko­lor­du Ko­mu­ta­nı Tüm­ge­ne­ral Hü­se­yin Kur­toğ­lu, İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Tuğ­ge­ne­ral Yük­sel Yiğit, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Ata­nur Aydın ile Van'da sel­den et­ki­le­nen Baş­ka­le, Çal­dı­ran ve Özalp il­çe­le­rin­de­ki ma­hal­le­ler­de in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU