Tuğba Zırıh; ''Mezuna kalmamalı, kayıt olmalı''

Güncel Haberler 11.08.2021 11:39:56 0
Tuğba Zırıh;

YKS 2021 sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Sıra ter­cih dö­ne­min­de. YKS so­nuç­la­rı­nın açık­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan is­te­di­ği ba­şa­rı pu­anı­nı ala­ma­yan öğ­ren­ci­ler 'me­zu­na kal­mak' ka­ra­rı­nı ve­ri­yor. Peki bu doğru karar mı? Bu so­ru­nun ce­va­bı­nı İstan­bul Ru­me­li Üni­ver­si­te­si Reh­ber­lik Uz­ma­nı Tuğba Zırıh şöyle ce­vap­lı­yor; ''Aday­la­ra tek tav­si­yem, me­zu­na kal­ma­sın­lar ve mut­la­ka kayıt ol­sun­lar''.
‘'Me­zu­na kal­mak'' te­ri­mi­nin öğ­ren­ci­le­rin is­te­dik­le­ri puan gel­me­di­ğin­de 1 yıl daha sı­na­va ha­zır­lan­ma­sı için kul­la­nıl­dı­ğı­nı söy­le­yen Tuğba Zırıh söz­le­ri­ne şöyle devam etti; ''Aday öğ­ren­ci­ler için bo­şu­na bir zaman kaybı. Üni­ver­si­te­ye giren ya­şıt­la­rı ha­ya­ta daha önce baş­la­ya­cak­ken ken­di­le­ri zaman kay­be­decek ve en önem­li­si gi­re­cek­le­ri sı­nav­da da so­nuç­la­rı­nın nasıl ge­le­ce­ği belli ol­ma­dı­ğın­dan bu be­lir­siz­lik ken­di­le­rin­de stres ya­şa­ta­cak. İste­dik­le­ri bölüm için pu­an­la­rı yet­mi­yor ola­bi­lir ama pu­an­la­rı­nın yet­ti­ği başka bir bölüm­de oku­ya­rak da ha­yal­le­rin­de­ki mes­le­ği ya­pa­bi­lir­ler. Bunu şu şe­kil­de ör­nek­len­di­re­bi­li­riz. Aday öğ­ren­ci­nin puanı Bes­len­me ve Di­ye­te­tik Bö­lü­mü'ne puanı yet­me­diy­se eğer Gast­ro­no­mi ve Mut­fak Sa­nat­la­rı Bö­lü­mü'nü ter­cih ede­rek aynı anda Bes­len­me ve Di­ye­te­tik Bö­lü­mü'nde çift ana dal ya­pa­bi­lir.''
Ku­ru­mun öğ­ren­ci­le­re sun­du­ğu fır­sat­lar­la il­gi­li de bilgi veren Zırıh;''Bil­gi­sa­yar Mü­hen­dis­li­ği Bö­lü­mü'nü ter­cih eden öğ­ren­ci­le­ri­miz ser­ti­fi­ka prog­ram­la­rı­na ka­tı­la­rak ‘'Ya­zı­lım Uz­ma­nı'' ola­bi­lir­ler. Her dev­rin mes­le­ği olan Sivil Hava İşlet­me­ci­li­ği Bö­lü­mü'nü ter­cih et­tik­le­rin­de Uçak Tek­no­lo­ji­si Prog­ra­mı'nda çift ana dal ya­pa­bi­lir, ha­va­cı­lı­ğın fark­lı alan­la­rın­da ça­lı­şa­bi­lir­ler. Aynı şe­kil­de İç Mimar olmak is­te­yen aday­lar İç Mekan Ta­sa­rı­mı Bö­lü­mü'nü ter­cih eder­ler­se yine Dikey Geçiş Sı­na­vı ile İç Mi­mar­lık Bö­lü­mü'ne ge­çe­rek İç Mimar ola­bi­lir­ler. Bunun gibi bir­çok örnek mev­cut. Ter­cih dö­ne­min­de puanı is­te­di­ği bö­lü­me yet­me­yen aday öğ­ren­ci­le­ri­miz yer­leş­ke­le­ri­mi­ze ge­le­rek, on­li­ne reh­ber­lik hiz­me­ti­miz­den fay­da­la­na­rak veya call cen­ter üze­rin­den üni­ver­si­te yet­ki­li­le­ri ile ile­ti­şi­me ge­çe­rek doğru ter­cih yap­mak için biz­den des­tek ala­bi­lir­ler.'' diye be­lirt­ti.


Ha­ber-Fo­to: Teni Tapık Çimen


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °