TÜRK FUTBOLUNUN RİZELİ EMEKTARI FUTBOLDA MÜCADELENİN ADI TAŞKIN GÜNGÖR

Yazarlarımız 11.08.2021 11:45:24 0
TÜRK FUTBOLUNUN RİZELİ EMEKTARI FUTBOLDA MÜCADELENİN ADI TAŞKIN GÜNGÖR

Rize ilini fut­bol are­na­sın­da gurur duy­du­ğu isim­ler ara­sın­da yer alı­yor. Fut­bol­cu­luk ve tek­nik adam­lık sü­re­ci mü­ca­de­le­ler­le do­lu­dur. Bugün her ta­kı­mı ça­lış­tı­ra­bi­lecek tec­rü­be­ye, do­na­nı­ma ve bil­gi­ye sahip olan Taş­kın Gün­gör; 30 yılı aşkın fut­bol ca­mi­ası­nın içe­ri­sin­de yer alı­yor. Ekip ru­hu­na önem veren ve ken­di­si­ni Türk fut­bo­lu­na ada­yan Gün­gör hiç­bir zaman rek­lam ya­pa­rak ken­di­ni ön plana çı­ka­ran bi­ri­si ol­ma­dı.
RİZE KAR­MA­SI­NA SEÇİLDİ HER ŞEY KAL­KAN­DE­RES­POR'DA BAŞ­LA­DI
1 Ekim 1964 ta­ri­hin­de Rize Kal­kan­de­re Tat­lı­su Ma­hal­le­si'nde doğdu. İlk orta ve lise öğ­re­ni­mi­ni Kal­kan­de­re'de ta­mam­la­dı. Lise son­ra­sı fut­bo­la 1978-79 Se­zo­nun­da Kal­kan­de­res­por'da baş­la­dı. Orada or­ta­ya koy­du­ğu ba­şa­rı­lar­la aynı se­zon­da Ri­zes­por Eski Kap­tan­la­rın­dan İsmail Ka­ra­li ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan Rize Kar­ma­sı­na se­çil­di. Ri­zes­por Alt­ya­pı­da fut­bo­la baş­la­dı. Ordu ilin­de ya­pı­lan maç­lar­da or­ta­ya koy­du­ğu oyun ve at­tı­ğı gol­ler so­nu­cu Çays­por ta­ra­fın­dan trans­fer edil­mek is­ten­di. Genç Milli ta­kım­lar kam­pı­na ka­tıl­dı. Bir yıl için­de or­ta­ya koy­du­ğu fut­bol­la Rize Kal­kan­de­re'nin ama­tör fut­bol ta­kı­mın­dan Genç Milli ta­kı­ma se­çil­me­si mut­lu­luk ve­ri­ci bir olay­dı. Kamp dö­nü­şü Çays­por'da id­man­la­ra baş­la­dı. Bir hafta sonra ho­ca­sı İsmail Ka­ra­li'nin Ri­zes­por Alt­ya­pı­sı so­rum­lu­lu­ğu­na ge­ti­ril­di. Ka­ra­li, fut­bol­cu­su Taş­kın'ı da Ri­zes­por Alt­ya­pı­sı'na ge­tir­miş­ti. 1986-87 se­zo­nu­na kadar Ri­zes­por Alt­ya­pı­sın­da yer aldı. Ri­zes­por sev­gi­siy­le bü­yü­dü. Af­yons­por, Ni­şan­ta­şı, Os­ma­ni­yes­por ta­kım­la­rın­da fut­bol ya­şa­mı­nı sür­dür­dü. Tek­rar Af­yons­por'a döndü. 1990-91 Se­zo­nun­da Tek­nik Di­rek­tör Enver Katip dö­ne­min­de Ri­zes­por'a trans­fer oldu. Fut­bol­cu­luk ha­ya­tı­na İstan­bul Ni­şan­ta­şı Ku­lü­bü'nde son verdi.
24 ya­şın­da kendi is­te­ğiy­le fut­bo­lu bı­ra­kıp Ant­re­nör­lü­ğe baş­la­dı.
24 YA­ŞIN­DA FUT­BO­LU BI­RAK­TI ANT­RE­NÖR OLDU İLK TA­KI­MI 40 MAÇ MAĞ­LUP OL­MA­DI

İlk ta­kı­mı dep­las­man­lı ligde oy­na­yan Rize Sa­lar­has­por oldu. Güçlü ta­kım­la­rın yoğun ol­du­ğu ligde iyi maç­lar çı­kar­dı. O dö­nem­ler­de Sa­lar­has­por 40 mağ­lup ol­ma­ya­rak bir re­ko­ra imza attı. Daha sonra ku­ru­lu­şun­da yer al­dı­ğı Rize Te­le­koms­por'da üre­ti­me ge­le­ce­ğe da­ya­lı bir ya­pı­lan­ma­ya imza attı. 2. Ama­tör kü­me­den baş­la­yıp her sene bir üst lige yük­sel­me ba­şa­rı­sı gös­te­ren bir takım oluş­tur­du. Aynı anda Meh­met Akif Ersoy Orta Okulu ve Rize Li­se­si fut­bol ta­kım­la­rı­nı ça­lış­tı­ra­rak ili­miz spo­ru­na katkı sağ­la­dı.

RİZE TE­LE­KOM BİR BİLİNÇ OLUŞ­TUR­DU
Gün­gör sekiz yıl hiz­met ver­di­ği Rize Te­le­koms­por'da Rize ili­nin spor ta­ri­hi­ne ge­çecek ba­şa­rı­lı iş­le­re imza attı. Bu ba­şa­rı Rize'deki diğer spor ku­lüp­le­ri­nin de alt branş­la­ra eğil­me­si­ni sağ­la­dı. Spor­da et­ki­li

olan­la­rın bu işe önem ver­me­si, hal­kın bu işi sa­hip­len­me­si ge­re­ki­yor­du. Ol­ma­dı. Ekrem Orhon Sta­dın­da sen büyük ben büyük kav­ga­sın­dan ile­ri­ye gi­di­le­me­di. Ma­ale­sef ce­ha­let ka­zan­dı. O da artık Rize sı­nır­la­rı dı­şı­na mü­ca­de­le­mi­zi ta­şı­ma­mız ge­rek­ti­ği­ni dü­şün­dü.
ALT­YA­PI­DA DEĞİŞİM BAŞ­LAT­TI
Başkın Gün­gör 2001 yı­lın­da Ri­zes­por Alt­ya­pı­da gö­re­ve baş­la­dı. Alt­ya­pı­da Büyük bir de­ği­şi­me gitti. Üre­ten bir alt yapı ha­li­ne ge­lin­di. Yasin Çak­mak'lar, Mesut'lar, Çoş­kun'lar o sü­re­cin eser­le­ri­dir. Ri­zes­por mar­ka­sıy­la bir­çok ye­te­ne­ği Türk fut­bo­lu­na ka­zan­dır­dı. Daha sonra ça­lış­tır­dı­ğı her ta­kı­ma katkı sağ­la­dı. Ma­lat­yas­por, An­ka­ra­gü­cü, An­ka­ras­por'da Yar­dım­cı Ant­re­nör ola­rak baş­la­dı­ğı Tek­nik Adam­lık ka­ri­ye­ri­ni Bay­ram­pa­şa, İne­göls­por, Er­zu­rum BB, Ga­zi­os­man­pa­şa, Na­zil­li Be­le­di­ye, To­kats­por, Si­liv­ris­por, Ban­dır­mas­por, Eti­mes­gut Be­le­di­ye, Kah­ra­man­ma­raş'da Tek­nik Di­rek­tör ola­rak sür­dür­dü. Mem­le­ket sev­gi­si­ni her şey­den üstün tutan Gün­gör 15 Ara­lık 2014-15 Ekim 2015 ta­rih­le­ri ara­sın­da Çay­kur Ri­zes­por'da Yar­dım­cı Ant­re­nör ola­rak görev yaptı. Halen 19 Tem­muz 2021 ta­ri­hin­de an­laş­ma im­za­la­dı­ğı Sa­rı­yers­por'da Tek­nik Di­rek­tör ola­rak görev ya­pı­yor.
SA­RI­YER'İN FEL­SE­FESİNİ DEĞİŞTİRMEYE GELDİK
Taş­kın Gün­gör Sa­rı­yers­por'u şöyle de­ğer­len­di­ri­yor: "Bir­çok ye­te­nek­li genç oyun­cu­muz var. İlk etap­ta bu genç­ler bizi ya­rış­ma­cı takım ha­li­ne ge­ti­re­me­ye­bi­lir. Ancak her yıl da sil baş­tan kadro kur­ma­mak ge­re­ki­yor. Bir yan­dan ya­rış­ma­cı kadro ku­ra­cak­sı­nız diğer yan­dan da alt­ya­pı­dan oyun­cu ye­tiş­ti­re­cek­si­niz.
Av­ru­pa'ya bak­tı­ğı­nız­da ku­lüp­ler belli bir plan­la­ma ve uzun sü­re­li pro­je­ler ile yola çı­kı­yor. Gü­nü­bir­lik ba­şa­rı veya ba­şa­rı­sız­lık­la sil baş­tan plan­la­ma yap­mı­yor. Biz de bu dü­şün­cüy­le yola çık­tık. Sa­rı­yer gibi köklü bir ca­mi­anın son yıl­lar­da­ki ba­şa­rı­sız­lı­ğı­na neden olan fel­se­fe­si­ni de­ğiş­tir­me­ye gel­dik".
GER­ÇEK BİR FUT­BOL EMEKÇİSİ
Taş­kın Gün­gör; tır­nak­la­rıy­la bu­lun­du­ğu ko­nu­ma gel­miş ger­çek bir fut­bol emek­çi­si. Ki­şi­li­ğin­den taviz ver­me­yen ya­pı­sı ile ba­sın­da sıkça yer al­ma­sa da fut­bo­lu ger­çek an­lam­da takip eden­le­rin tak­di­ri­ni ka­zan­mış Ri­ze­li hem­şeh­ri­miz. Ba­şa­rı­la­rın daim olsun Taş­kın Gün­gör Hocam…


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °