"BENİM HASTALIĞIMIN İLAÇI KIRIK VE DALLIKAVAK TÜNELERİNİN BİRAN ÖNCE TAMAMLANMASIDIR"

Güncel Haberler 11.08.2021 11:47:36 0

İki yılı aş­kın­dır önem­li sağ­lık so­run­la­rı ya­şa­yan, her hafta ke­mo­te­ra­pi te­da­isi gören, Er­zu­rum'un ta­nın­mış mü­ca­de­le ve gönül in­sa­nı tec­rü­be­li si­ya­set­çi­yi Er­zu­rum'daki evin­de zi­ya­ret eden Ri­ze­li ga­ze­te­ci yazar Bay­ram Ali Ka­val­cı'ya ko­nu­şan Tah­sin BAY­RA­MOĞ­LU;

"BENİM HASTALIĞIMIN İLAÇI KIRIK VE DALLIKAVAK TÜNELERİNİN BİRAN ÖNCE TAMAMLANMASIDIR"

30 yıl Er­zu­rum'da İl Genel Mec­lis Üye­li­ği yapan, Er­zu­rum ve Rize ka­mu­oyun­da başta si­ya­set­çi­le­rin, Ka­ra­yol­la­rı Bölge yet­ki­li­le­ri­nin, Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı, STK Baş­kan­la­rı ta­ra­fın­dan yıl­lar­ca Er­zu­rum-İspir-Ri­ze Ovit, Kırık, Dal­lı­ka­vak tünel ve ka­ra­yol­la­rı­nın ta­mam­lan­ma­sı nok­ta­sın­da ver­di­ği mü­ca­de­le ile ta­nı­nı­yor ve se­vi­li­yor.

Er­zu­rum'un İspir İlçesi eski Belde Çam­lı­ka­ya kö­yün­den olan ve genç­li­ğin­den bu yana Er­zu­rum'da ya­şa­yan eski si­ya­set­çi, Ana­va­tan Par­ti­sin­de 10 yıl Er­zu­rum İl Baş­kan­lı­ğı, ANAP ve AK Par­ti­den İl Genel Mec­lis üye­li­ği gö­rev­le­rin­de bu­lun­muş olan Tah­sin BAY­RA­MOĞ­LU;
"Yıl­lar­ca her plat­form­da par­ti­zan­lık yap­ma­dan, maddi ve ma­ne­vi fe­da­kar­lık­lar içe­ri­sin­de sınır kom­şu­muz, asır­lar­dır aile bağ­la­rı­mız bu­lu­nan ve bugün doğ­du­ğum ilçem İspir'den bin­ler­ce aile­nin büyük bir hu­zu­ru ve mut­lu­luk içe­ri­sin­de ya­şa­dı­ğı çok de­ğer­li kom­şu­muz Rize ile Er­zu­rum'daki me­sa­fe­le­ri en aza in­dir­mek, bir kaç saat sonra Ri­ze­li hem­şe­ri­le­ri­min Er­zu­rum'a, Er­zu­rum­lu hem­şe­ri­le­ri­min Rize'ye ve Ka­ra­de­niz'e ulaş­ma­la­rı ha­ya­li ile Ovit tü­ne­li­nin ger­çek­ten dünya li­de­ri de­ğer­li Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın sa­ye­sin­de kısa sa­yı­la­cak yıl­lar için­de hiz­me­te açıl­ma­sı­nı Aal­lah bana nasip ey­le­di.
Şimdi önem­li sağ­lık so­run­la­rı ya­şa­mak­ta­yım. Ön­ce­lik­le tünel ve ka­ra­yo­lu ula­şı­mı nok­ta­sın­da gö­nül­lü ola­rak her plat­form­da gö­nül­lü ola­rak mü­ca­de­le ver­di­ğim, Ri­ze­li ve Er­zu­rum­lu kıy­met­li hem­şe­ri­le­ri­min du­ala­rı­na ta­li­bim. 80 ya­şı­na mer­di­ven da­ya­mış bi­ri­si ola­rak bu ya­şı­ma kadar, Allah için ve dua almak için ça­lış­tı­ğı­mı beni ta­nı­yan­lar iyi bil­mek­te­dir­ler.
Ovit tü­ne­li­nin ya­pıl­ma­sıy­la Er­zu­rum'unda, Rize'nin de eko­no­mi­si kıs­men bü­yü­müş, İyi­de­re Lo­jis­tik mer­ke­zi­nin ta­mam­lan­ma­sıy­la çok daha hızlı bü­yü­ye­cek­tir.
Sa­de­ce bu iki ili­miz değil, Doğu Ka­ra­de­niz'de ve Doğu Ana­do­lu'daki tüm şe­hir­le­rin eko­no­mi­le­ri hızla bü­yü­te­cek­tir.
O ne­den­le kış mev­si­min­de nak­li­ye araç­la­rı­nın zor­luk­lar ya­şa­dı­ğı, Kırık ve Dal­lı­ka­vak tü­nel­le­rin bir an önce ta­mam­lan­ma­sı, Er­zu­rum ili­miz ve il­çe­le­ri­miz­de çe­şit­li fab­ri­ka­la­rın ku­rul­ma­sı, bu yıl ya­şa­nan kü­re­sel iklim de­ği­şik­lik­le­ri ne­de­niy­le zor du­rum­da olan ta­rı­mın ve hay­van­cı­lı­ğın ye­ni­den eski ge­li­şi­mi sağ­la­ma­sı hu­sus­la­rın­da şeh­ri­mi­zin tüm doğu Ana­do­lu il­le­ri­ne örnek ko­nu­ma ge­ti­ril­me­si için ge­ri­de kalan bu tü­nel­le­ri­mi­zin ve bağ­lan­tı yol­la­rı biran önce ta­mam­lan­ma­lı­dır.
Doğu Ka­ra­de­niz'i Doğu Ana­do­lu'ya bağ­la­yan Er­zu­rum-Ri­ze Ka­ra­yo­lu'ndaki Ovit Tü­ne­li'nin de­va­mı ko­nu­mun­da­ki ya­pı­mı süren Kırık ve Dal­lı­ka­vak tü­nel­le­ri benim bugün ya­şa­dı­ğım has­ta­lı­ğın­da şi­fa­sı ola­cak­la­lar­dır in­şal­lah. "dedi.
Öte yan­dan, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da; Er­zu­rum-İspir gü­zer­ga­hın­da bu­lu­nan Dal­lı­ka­vak Ge­çi­di'nde 3.100x2 mçift tüp tü­ne­lin de yapım ça­lış­ma­la­rı devam et­mek­te olup, 2019 yılı iti­ba­riy­le top­lam­da 4.705 m iler­le­me sağ­lan­mış­tır. Ay­rı­ca 7.100x2 m çift tüp ola­rak pro­je­len­di­ri­len Kırık Tü­ne­li'nin de top­lam­da 7.980 m iler­le­me sağ­lan­mış­tır. 377 km uzun­lu­ğun­da Rize İl yolu Er­zu­rum il sı­nır­la­rın­da 112 km Bö­lün­müş Yol olup 75 km'si ta­mam­lan­mış­tır.
Ve yine, Er­zu­rum Ay­rım-İspir-Ri­ze Yo­lun­da 4 adet ripaj tü­ne­li (Özbağ 1, Özbağ 2, Öz­lü­ce, İspir) ta­mam­lan­mış­tır.
Bu iki tü­ne­lin ta­mam­lan­ma­sı için ça­lış­ma­lar ara­lık­sız sür­dü­rül­mek­te­dir de­nil­di.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °