Aşılar tedarik edildi ve randevusuz dönem yeniden başladı

Güncel Haberler 12.08.2021 11:09:51 0
Aşılar tedarik edildi ve randevusuz dönem yeniden başladı

İlimiz ge­ne­lin­de (09 Ağus­tos 2021 Pa­zar­te­si) kovid aşı­la­rı ili­miz ge­ne­lin­de tüm sağ­lık te­sis­le­rin­de ran­de­vu­suz ola­rak ya­pı­la­cak.

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü'nden ya­pı­lan açık­la­ma­da;
Son gün­ler­de ili­miz ge­ne­lin­de ko­vid-19 vaka sa­yı­la­rı hızlı bir şe­kil­de ar­tı­şa geç­miş­tir. Bu durum has­ta­ne­le­ri­miz­de ve yoğun ba­kım­la­rı­mız­da hasta sa­yı­la­rı­na da ciddi ma­na­da yan­sı­mış­tır.
Bu has­ta­la­rı­mı­zın ne­re­dey­se yüzde 90'dan faz­la­sı­nın ya hiç aşı ol­ma­mış ya da aşı­sı­nı ta­mam­la­ma­mış ki­şi­ler­den oluş­tu­ğu­nu gör­mek­te­yiz. Ay­rı­ca ne yazık ki ili­miz ge­ne­lin­de de hakim olan kovid for­mu­nun delta var­yan­tı ol­du­ğu ve genç­ler­de dahi ağır sey­ret­ti­ği­ni üzü­le­rek gör­mek­te­yiz.
Bu­nun­la be­ra­ber top­lum­sal ha­yat­ta ne­re­dey­se pan­de­mi­ye yö­ne­lik etkin bir kı­sıt­la­ma­nın ol­ma­ma­sı, özel­lik­le düğün, ka­fe­ter­ya, lo­kan­ta vb. toplu yer­ler­de mas­ke­ye dahi ye­te­rin­ce dik­kat edilmek­si­zin bu­lu­nul­ma­sı, top­lum­sal ha­re­ket­li­li­ğin aşırı art­ma­sı, aktif tarım se­zo­nu­nun ya­şa­nı­yor ol­ma­sı gibi bir­çok se­bep­le virüs hızla ya­yı­lım sü­re­ci­ne gir­miş­tir.
Vi­rü­se karşı halen eli­miz­de­ki tek ve en et­ki­li güç olan aşı fır­sa­tı­nı asla ka­çır­ma­ma­lı­yız.
Çünkü net bir şe­kil­de bi­li­yo­ruz ki artık virüs hiç aşı­sı­nı ol­ma­yan veya ta­mam­la­ma­yan­lar ara­sın­da hızla ya­yıl­mak­ta ve ne yazık ki ol­duk­ça da ağır seyir gös­ter­mek­te­dir.
Bu se­bep­le­dir ki; henüz 20'li yaş­lar­da dahi yoğun ba­kım­da has­ta­la­rı­mı­zın ol­ma­sı bizi çok de­rin­den üz­mek­te­dir.
Biran önce zaman kay­bet­mek­si­zin aşı hakkı olan ama henüz aşı­sı­nı ol­ma­mış ya da ikin­ci veya üçün­cü doz aşı­sı­nın za­ma­nı gel­di­ği halde her­han­gi bir se­bep­le ola­ma­mış tüm va­tan­daş­la­rı­mı­zı vakit ge­çir­mek­si­zin aşı ol­ma­ya davet edi­yo­ruz.
Bu sü­reç­te va­tan­da­şı­mı­zın aşıya kolay eri­şe­bil­me­le­ri, sı­kın­tı, zor­luk ya­şa­ma­ma­la­rı için ön­ce­den ol­du­ğu gibi (09 Ağus­tos 2021 Pa­zar­te­si) iti­ba­ren kovid aşı­la­rı­mız ili­miz ge­ne­lin­de tüm sağ­lık te­sis­le­ri­miz­de ran­de­vu­suz ola­rak da ya­pıl­ma­ya devam ede­cek­tir.
Do­la­yı­sıy­la aşı ola­cak va­tan­daş­la­rı­mı­zın ran­de­vu ta­ri­hi bek­le­yip zaman kay­bet­me­le­ri­ne gerek yok­tur. Bu an­lam­da ge­rek­li tüm aşı­la­rı­mız te­da­rik edil­miş­tir.
Ka­mu­oyu­na say­gıy­la du­yu­ru­lur.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °